Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niemampomyslunazycie

nieplanowana ciąża...

Polecane posty

Chyba jestem w ciąży i nie wiem co mam teraz zrobić...mój chłopak się chyba załamie, a ja się boje isć zrobić test i mieć święty spokój, albo i nie.

up

Gość waliosa
Po co się zadreczasz?czasu i tak nie cofniesz,zrob test.

no chyba prosciej zrobic test i wiedziec na czym sie stoi niż sie zadręcząc teraz to juz nic nie zrobisz nie cofniesz tamtej sytuacji bys naprwiła błąd

no tak czasu nie cofnę, ale jeśli chodzi o test to boje sie zrobić i po 2 troche za wcześnie, powinnam poczekać do okresu. W sumie patrząc na to jednej strony, kocham dzieci, ale z drugiej...troche za mloda jestem z 2lata czy 3 smialo moglam poczekac, boje sie co sobie pomysla inni.

to ile masz lat ??? no jak za wczesnie na test to sie nienakrecaj

zreszta co cie obchodzi opinia innych ważne jest to co ty myslisz i czujesz i czy masz wsparcie u rodziców i chłopaka

mam 18 lat, ciezko powiedzieć o wsparciu kogokolwiek poniewaz nikt nie wie. nawet wlasnemu chlopakowi boje sie powiedziec bo on jest troche furiatem i nie wiem jak zareaguje. moze i sie nakręcam, ale nie bez powodu niestety.

moze wcale to nie ciaza zrob ten test , moze cos sie przesunelo brak okresu pare dni nie zawsze swiadczy o ciazy

Evi no tak, ale ja reczej jak juz przed okresem jestem...i ja juz stad moge powiedziec ze okresu nie dostane, chyba ze jakims cudem... a swiadczy o tym ma intuicja i zebranie faktow do kupy. bo wiesz nigdy przenigdy nie mialam ze sie nakrecalam na ciaze, nie jestem z tych co co miesiac panikuja...ja zwsze na luzie. a teraz mam powody zeby sie bac.

nie bardzo mam komu...

Gość po co test....
?? Taniej bedzie pojsc do ginekologa ;)

ciotka zupelnie odpada, bo stosunki sa u nas w rodzinie na poziomie od swiat do swiat, dla mnie to sa prawie obcy ludzie. A mama ma nie zyje.

Gość po co test....
pisze z autopsji... Bo tez u siebie podejrzewam ciaze, ktorej nie planowalam. Jak nie dostane okresu to sie wybiore do ginekologa. Nie rozumiem po co wydawac pieniedze na test ;)

no ale dziewczyny na test za wczesnie, robi sie go w dniu spodziewanej miesiaczki a nie kiedy mam swoje widzi mi sie bo wtedy dupa z prawdziwego wyniku.

po co test... a w jakim wieku jestes? pewnie jak by cos sie dzialo masz wsparcie w chlopaku? tez bym poszla do ginekologa, ale za wczesnie...jeszcze.

przeczytajcie co ona psza - ze jest PRZED OKRESEM! wg mnie bez sensu sie nakrecac, na zlosc nie dostanie @ z nerwow i stresu. Skad ona domniemuje ze jest w ciazy skoro nawet terminu @ jeszcze nie bylo? kolejna panikara,pewnie bez potrzeby

Gość mira2112
Ajakie masz objawy, ze podejrzewasz ciaze?

A ile masz jeszcze czasu do okresu? I skąd wiesz, że to ciąża? Jeżeli na test za wcześnie, to ginekolog też nic jeszcze nie zobaczy, ale zawsze możesz zrobić badanie krwi - beta hcg, no chyba że szkoda ?Ci kasy jak tej powyżej.

co ja wam będę mówiła, jak mówię że czuje to, czuje się inaczej niż zwykle, do tego jest możliwe i to bardzo że mogło dojść do zapłodnienia no to co ja sobie mam wymyślać. Na prawdę nie jestem jedną z kolejnych panikar których facet dotykał reką siusiaka potem jej cipeczke i panikuje czy w ciąże nie zaszła. Mogła bym iść na tą bete, ale nie wiem gdzie co jak, za ile i nic nie wiem, zupełnie obcy temat dla mnie.

Badanie krwi beta hcg można wykonać prywatnie w praktycznie każdym laboratorium. Koszt jes różny, zależy od miasta, zazwyczaj od 15 do 30zł. Wynik jest zazwyczaj tego samego dnia po kilku godzinach. Test jest w 100% wiarygodny. Wynik dużo powyżej 5 oznacza ciążę. Badanie można robić po 7 dniach od poczęcia, wcześniej może nie wyjść. Jeżeli zostało Ci do @ tylko kilka dni, to możesz śmiało iść.

w tym tyg nie dam chyba rady zrobic bo mam szkole potem walentynki a potem niedziela, ale w mastepnym pojde. czy lepiej zrobic szybko ? bo mam problem bo szkole mam do 17. teraz wlasnie do niej lece takze odewe sie po. papa.

Gość mandolinaxs
b-Hcg mozesz zrobic o kazdej porze dnia (no i nocy tez, jeśli masz poblizu jakieś laboratorium 24h)... to nie badanie na cukier zeby być na czczo. u mnie kosztuje 35 zl. życze powodzenia 🌻

jutro nie dam rady, ale postaram sie w sobote zrobić. Muszę być dobrej myśli bo jak na razie dobrze nie jest. Mam twardy brzuch i boli mnie jak by jajniki...ale no właśnie jak by. Sama nie wiem i tak caaaaały dzień, koszmar.

hmm...tak sobie myśle, albo test zrobić? A ile test od zapłodnienia jest wiarygodny? Sama już nie wiem...chciała bym zrobić test... ale z jednej strony co mi to da. Na pewno mniej się martwić nie będę jak sie okaże że jestem w ciąży,a raczej. A tak to teraz jakas nadzieje zawsze jest. Boże co ja narobiłam...