Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anka skakanka z ranka

urlop zgraniczny w 31-32tc - czy to ma sens??

Polecane posty

Planowanie go w ogóle? Jestem obecnie w 20tc i ciąża przebiega idealnie. Wiem, że jeszcze wszystko może się zdarzyć. Któraś z was leciała samolotem na południe w tak zaawansowanej ciąży? Oczywiście zapytam lekarza, ale chce poznać także wasze opinie

Gość ja polecialam do Tunezji
w 31tc w tamtym roku i bylo super:) oczywiscie za pozwoleniem gina mojego to byl srodek kwtenia wiec nie bylo jeszcze takich upalow

Gość aaaaaaaaaaaa2
ja na Twoim miejscu nie ryzykowałabym w ciąży wszystko może zmienić sie z dnia na dzień moja ciąża przebiegała b dobrze a w 32 tc pojawiły sie skurcze i wylądowałam w szpitalu po drugie zależy gdzie chcesz lecieć bo jeśli do arabskich krajów to całkowicie odpada Dochodzi tez zmiana klimatu,jedzenia itd ale decyzja zależy od Ciebie

planowalam grecje na poczatku maja.. ale juz sama nie wiem teraz :(

Gość ja bylam na Rodos
miedzy 29 a 31 tc i super bylo pod koniec maja mimo ze juz bylo, dosc goraco, lec nic Ci nie bedzie, ale oczywiscie zapytaj tez gina

ja lecialam do Anglii w 7 mies ciazy i bylo fatalnie :-/ moze dlatego ze siedzialam zaraz przy oknie, to wznoszenie i opadanie :-o a ten bol w uszach ale moze tylko ja tak to zle znioslam, lecialam z synem 2 latkiem i on podroz zniosl super , wiec moze ja jestem wyjatkiem

Gość aaaaaaaaaaaa2
Ja oczywiście nie strasze tylko polecam Ci żebyś najpierw poczytala posty dziewczyn które są teraz mniej więcej w 32 tc jakie maja dolegliwości w tych tygodniach ciąży a terminy na marzec,kwiecień Nie jest powiedziane że żle sie będziesz czuła w tym okresie ciąży ale tak jak pisałam różnie to bywa sama będąc w ciąży byłam na urlopie za granicą ale były to początki ciąży więc nie najlepiej to znosiłam Najgorsze były upały (byliśmy w Maju) (nie mogłam sie opalać a bardzo chciałam ,nie mogłam uprawiać sportów wodnych,a na dodatek zmiana jedzenia na co spojrzałam chciało mi sie wymiotywać inne przyprawy,zapachy itp Ja osobiście wolałabym poczekać z 1 rok i wyjechać z dzieckiem i naprawde użyć sobie tego urlopu niż odmawiać sobie wielu rzeczy chociażby pysznych drinków Będąc w ubiegłym roku w Egipcie byłoz nami wiele młodych małżeństw z małymi dziećmi nawet w samolocie leciało z nami 6 miesieczne dzidzi Ale tak jak pisałam decyzja należy do Ciebie

aaaaaaaaaaaa2 :) dzięki za odpowiedź. Widzisz - to moja druga ciąża i w poprzedniej znosiłam całkiem ok 7 miesiąc. Teraz planujemy leżeć plackiem na plaży - przynajmniej ja, a mąż z 3latkiem będzie szalał. Chodzi nam o to, że w tym roku już nigdzie nie pojedziemy, a ten wyjazd to ma być nagroda dla nas wszystkich - dla mnie, że pracuje i znoszę ciążę, dla męża za to, że pracuje, zajmuje się domem i synkiem i dla synka, że dzielnie z nianią zostaje. Należy mu się to, bo później będzie już siostra i dla niego na bank mniej czasu :( może za rok, za dwa znów pojedziemy? :)

Gość smako-łyk
ja lecialam w 36 tyg a wracalam w 38 oczywscie za zgoda gina

Ja bylam w Grecji na zaglach w 26 tc, rewalacja. A potem w Portugalii w pazdzierniku w 31 tc bodjaze, na kilka dni tylko co prawda, ale bylo pieknie. Pomysl rewelacyjny, upalow nie bylo tylko przyjemne ciepleko, poplywalam w otwartym basenie, poodpoczywalam sobie na lezaku - naprawde super. A aaaaaaaaaaa - czemu w pierszym trymestrze nie uprawialas sportow wodnych?????

Gość aaaaaaaaaaaa2
szanta -nie chodziło mi oczywiście o samo pływanie bo to jest jak najbardziej wskazane w ciąży ale np windsurfing, czy atrakcje wodne typu skakanie z jahtu do wody,banan,nurkowanie- odkąd byłam w ciąży moja wyobrażnia pracowała na najwyższych obrotach i oczyma wyobrażni widziałam jak np niefortunnie spadam do wody... no i trace dzidzi Po drugie dopadła mnie zemsta faraona i tak czy tak musiałam korzystać z arabskiej służby zdrowia w sumie to nie było tak żle jak niektórzy opisują 2 zastrzyki w pupe i po kłopocie ale stres czy z maluchem bedzie ok był

ja polecialam w 7mym miesiacu do Grecji. teraz mam dopiero problem bo mam male a tez chemy gdzies w wakacje leciec i nie wiemy czy z nia czy bez niej