Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zastanowiło mnie to

Jak interpretowac test beta hcg?

Polecane posty

Gość zastanowiło mnie to

Dziewczyny, jak się interpretuje wyniki testu beta hcg? normy sa podane tak, że nie wim w końcu 3-4 tydzień ciąży stężenie 16-156 4-5 tydzień ciąży stężenie 101 - 4870 5-6 tydzień stężenie 1110-31500 itd. jak to się liczy? Od końca tygodnia trzeciego do końca czwartego, od końca czwartego do końca piątego itd. czy od początku? jestem pod koniec 5 tygodnia ciązy i mam wynik 703 - nie wiem czy to nie za niski i o czym to może świadczyć?

Test Bhcg nie sluzy do okreslenia czasu ciazy. Sluzy raczej do potwierdzenia ciazy i ewnetualnie powtarzanie go do okreslenia czy ciaza sie rozwija. Widelki bhcg sa bardzo szerokie i trudno okreslac czas ciazy na tej podstawie. Do okreslenia dokladnego czasu ciazy sluzy wczesne usg, zrobione w 7-8 tc.

Gość zastanowiło mnie to
Surfitka, ja wiem, że jestem pod koniec 5 tygodnia a wynik mam niski, więc się zmartwiłam, dlaczego hormon jest tak słabo produkowany (czyżby mój maluszek się nie rozwijał????) Ale fakycznie, nie robiam testu po raz drugi, żeby sprawdzić, jak beta hcg przyrasta - bo chyba gownie o to chodzi

Gość zastanowiło mnie to
* głównie

Tak, jezeli juz cos to powinnas sprawdzic bete jeszcze raz. Alesadze ze jest dobrze :) Nie wiesz dokladnie kiedy zarodek zaimplantowal sie - czas od zaplodnienia do implatnacji moze byc rozny. Nawet jezeli wiesz kiedy mialas owu, to i tak wahania w poziomie hcg moga byc duze. Implantacja trwa od 5 do nawet 12 dni. Ja w polowie 5 tygodnia liczac od daty ost @, mialam bete 850. Dzis jestem mama 8 m dziewczynki ;)