Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiola1127

gdy dziecko czesto sika

Polecane posty

Gość wiola1127

Wiatjcie Moi drodzy! Piszę ponieważ mam pewiem problem. moja Córcia ma 7 lat i wydaje mi się że zbyt często sika. Otóż jak rano wstaje idzie do toalety i robi siku po ok 15 min. znów chce jej się siku. Po powrocie ze szkoły chodzi do łazienki co pół do godziny. Nic ją nie boli i nie ma innych niepokojacych objawów. Jest wesołym i żyweym dzieckiem. Jeśli chdzi o ilości wypitych płynów to pije jak dotychczas czyli mało. Nie wiem czym mam sie marwtwić, czy to coś poważnego. Czekam z niecierpliwością na wasze rady!

Gość moze taka jej natura
ja mam 27 lat i od zawsze czesto sikam...np kladac sie spac korzystam wczesniej przed samym polozeniem sie do łóżka z toalety i za chwile znow wstaje i ide do wc:P a tak powaznie to jest meczace.... ale faktycznie moze lepiej zrob jej badania tak jak dziewczyny radza..

Gość wiola1127
Badałam poziom cukru, 15 minut po posiłku wynosił 120.Czy wynik był prawiłowy?

badanie glukozy ma sens tylko na czczo, powtorz jej badanie na czczo to bedzie wiadomo:)

Gość krzywa glukozy
bada sie na czczo i po posilku . 120 to jak najbardziej ok . po godzinie jest norma 140 a po 2 godz 120 . tylko ze w labolatorium pobieraja krew h po wypiciu gluzkozy wiec tak naprawde nie wiadmo co zjadla twoja corcia bo to jest roznica czy zjadla bialy chleb z nutella ( chleb tez ma bardzo duzo cukru ) czy zjadala np. chleb razowy z pomidorkiem . maila cukrzyce ciazowa i wiem ze dieta ma ogrone znaczenie na poziom cukru , dlatego przed badaniem corcia powinna wypic glukoze ktora kupije sie w aptece .pozdrawiam .

Gość ja tez tak miałam.............
z moja corką-lat 8-czesto siusiu do toalety,ze ona duuzo pije:))ale i tak zbyt czesto siusiała-zrobilismy wyniki,wszystko super,bo bałam się,że to nerki:((ale na szcescie nie.Nadal czesto sika i pediatra stwierdzil,ze samo minie.Mam nadzieję....