Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość optyczna

Ciagle czuje jedna soczewke w oku!!!

Polecane posty

Gość optyczna

Nosze szkła kontaktowe od 3 dni, jedno oko ok, nie czuje jej wcale, ale w drugim czuje cały czas, ciut to uciazliwe jest :-(nie wiem co robic?Czy oko jeszcze sie przyzwyczai i bedzie ok???jakie macie doswiadczenia????

Gość optyczna
debil :-)

Gość optyczna
podnosze :-)

Gość wwwwwwwwwwww
a dobra stroną wkładasz??:>

Gość widocznie założyłaś ją
na drugą stronę. Odwróć i będzie ok

Gość optyczna
własnie nie wydaje mi sie zeby była załozona na druga strone, bo od pierwszego dnia mam takie uczucie w tym oku, a pierwsze zakładała mi okulistka, cholera mam nadzieje ze nie sa zle dopasowane, bo 150 zeta pojdzie sie yebac :0(

Gość widocznie założyłaś ją
kto kupuje roczne soczewki do pierwszego noszenia??? Okulistka cię namówiła, żeby kasę wyciągnąć? Przecież nie wiadomo było jak się będziesz w nich czuła!!! Na drugi raz nie daj się nabrać i kupuj miesięczne. łatwiej zadbać o czystość ich i nawet jak są niedobre, to mniejszy żal wyrzucić. Spróbuj założyć odwrotnie i być może będzie ok. A może coś tam się do niej przylepiło, jakaś drobinka?

Gość optyczna
a gdzie napisałam, ze to sa roczne???To sa miesieczne, ale kupiłam juz całe opakowanie 6 sztuk, pozniej pokombinuje z tymi stronami, choc nie sadze zeby było zle załozone, drobinka tez odpada, wczoraj było to samo w tym samym oku i w tym samym miejscu....

Gość dssdasdasadsad
musisz ja wyjąc, oplukac w plynie i wlozyc jeszcze raz....

Gość optyczna
robiłam juz tak :-(moze jak oko sie przyzwyczai to minie?

Gość freeeeeeeeeeeeeee
miałam podobnie, w jednym oku, jakby piasek, pojedyncze ziarenko - tez sie bałam tyle ze ja wydałam 260 zł na soczewki dwutygodniowe, dwa opakowania, bo rózne wady, soczewki toryczne na poczatek kupilam sobie krople do oczu hylo-comod fajnie ochładzały oko, wypłukiwały, dawały ulge ale moje dolegliwości same szybko ustapily oko Ci sie przyzwyczai, bedzie ok nie mysl o tym - zapomnij a samo przejdzie ja biegałam non stop do lazienki, sprawdzałam itd Teraz juz tego nie robie, czuje sie komfortowo z soczewkami tzn. tak jakby ich nie bylo na oku. Bedzie dobrze nie martw sie

Gość optyczna
freeeeeeeeeeeeeee-DZIEKI ZA SŁOWA OTUCHY :-D.Mam nadzieje, ze u mnie tak samo bedzie!Nie mam jakiejs strasznej wady, tylko krótkozwrocznosc -2,25 D.A gdzie moge kupic te kropelki?W aptece?Własnie tak sie czuje-ziarenko piasku w oku.:-O

Gość fjhvbjn
moze okulistka sama nie zauwazyla , zdejmij wywin na 2 strone i zobaczysz ,czy jest ok - przeciez od tego nie umrzesz

Gość dssdasdasadsad
moze masz suche oko???? idz do lekarza, moze bedziesz musiaal odstawic soczewki na jakis czas

Gość optyczna
łatwo mowic-wyjmij;-)to moj 3 dzien, wiec wyjmowanie zajmuje mi jakies 10 minut :-Pale pozniej pokombinuje.Na razei ide po jakies kropelki, troche mam podraznione oczy przez to wyjmowanie i wkładanie niesprawne jeszcze-moga byc Visine?bo te polecone wczesniej to niemal 30 zeta kosztuja :-O

Gość freeeeeeeeeeeeeee
nie ma za co - sama szukałam wtedy pocieszenia m.in. pisałam na kafe :-) kropelki w aptece u mnie kosztowały ok 25 zł drogawe ale łatwe do aplikacji, przeznaczone do miękkich soczewek, bez konserwantów. Mam je nadal, sa wydajne, czasem ich użyje, wieczorem albo rano po imprezie - fajne uczucie :-) To nie jest wina złej strony soczewki nie wiem czemu wszyscy dają takie rady - mi tez tak pisali nowoczesne soczewki są pod tym względem dobrze zaprojektowane jeśli jakimś cudem soczewka wywinie się na drugą stronę to jest bardzo niekształtna, od razu widać ze jest ŻLE!!! P.S. Skorzystałam z tej rady kiedys i wywinełam soczewke wbrew swojej woli na złą strone, założyłam i myślałam, ze padne tak szczypało!

Gość freeeeeeeeeeeeeee
visine raczej nie zapytaj w aptece ale krople do miekkich soczewek zazwyczaj sa takie drogie :-( niestety to nie sa zwykle kropelki - chyba ze nie bedziesz nosic soczewek w tym czasie tj. okolo 1 godz po aplikacji

Gość optyczna
mnie tez sie wydaje, ze strona jest ok, mam inendycznie jak Ty-własnie ziarenko piachu, oj daj Bóg, zeby u mnie było tak samo jak u Ciebie :-)

Gość optyczna
ale Visin jest kilka rodzajów, wyczytałam, ze visin Suche Oczy i Visine Na Noc polecaja wlasnie przy soczewkach, nie bezposrednio na nie, ale po zdjeciu :-)

Gość freeeeeeeeeeeeeee
aha - byc moze z tego co wiem zadnych kropli nie wpuszcza sie na soczewke :-) tak słyszałam

Gość freeeeeeeeeeeeeee
Powiem tak - bedzie dobrze ostatecznie jesli nie przejdzie to mozesz isc do okulisty ja tez świrowałam na początku - teraz jest bardzo fajnie zobaczysz zakładanie i zdejmowanie tez bedzie ci łatwiej szło Ja zdejmuje juz bez lusterka, tylko myje rece wczesniej ZAWSZE Zakładam szybko, czasem rano jestem zaspana, ale to nie ma zanczenia, tez dobrze idzie. Soczewki to super sprawa

Gość optyczna

Gość optyczna
dzieki raz jeszcze, zmykam do apteki :-)

Gość soczewkowa
ja jak czulam soczewke to ja po prostu zmienilam. nie ma co liczyc na przyzwyczajenie sie, bo na 2 oku przeciez jej nie czujesz, wiec na tym na ktorym nei czujesz oznacza ze jest dobrze dobrana :) jesli czujesz to : - albo jest brudna - albo złą stroną załozona - albo PROMIEN jest za duzy takie jest moje zdanie .. :)

Gość optyczna
i dalej to samo :-(soczewka dobrze załozona czysta, w drugim jej nie czuje...mozliwe jest , zeby do drugiego oka nie pasowała?"=O

Ja używam kropli Refresh (ok.19 zł). Można je stosować nawet jak się nie nosi szkieł, oraz na soczewkę tuż przed założeniem. Ktoś wyżej pisał, ze nie ma kropli które się stosuje na soczewke- Refresh mozna, optyczna do okulisty jak Ci nie przejdzie.

Gość Puchaczu
Mam te same dolegliwości co optyczna, nosze soczewki od 3 dni i pomimo tego ze sa na dobrej stronie nadal czuje jedna soczewke w oku i jakbym miala piasek w oku. Krople tez nic mi nie pomagaja. Czy ktos mial moze podobny problem i udalo sie go jakos rozwizac?