Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZaciekawionaKobieta

Cesarskie Cięcie

Polecane posty

Gość ZaciekawionaKobieta

Witam, moze mi ktos opisać jak wyglądac cc, jakie dają znieczulenie. Czy jest to znieczulenie w kręgosłup? Boli? Czy podczas cc jest się przytomnym czy nie? Dziękuje:)

Gość ZaciekawionaKobieta
No proszę, nie wierzę ze żadna z Was nie miała CC.

Gość wpisz w wyszukiwarkę
od cholerki tych tematów było - nawet wczoraj

Gość puma28
witam miałam cc ze znieczuleniem ogólnym co cie dokładnie interesuje? co chciałbys wiedziec?

Gość ZaciekawionaKobieta
Tzn ze miała normalne znieczulenie, oddychał za Ciebie respirator? Ineteresuje mnie jakie znieczulenie podają przy cc.

Gość puma28
miałam znieczulenie ogólne czyli byłam uśpiona obudziłam sie i po wszystkim. dwa dni dochodziłam do siebie a wskazaniem bylo zatrucie ciazowe a dokładnie to wysokie ciśnienie

Gość puma28
nie jest to nic przyjemnego ale ciesze sie ze ja i moja córeczka zyjemy i jestesmy całkiem zdrowe:)

Gość puma28
a znieczulenia sa rózne mozna tez miec w kręgosłup i jestes w tedy do polowy znieczulona ja takiego nie mogłam miec przy wysokim ciśnieniu mnie uspali

ja mialam znieczulenie w kregoslup - w ogole nie bolało. Bylam przytomna podczas operacji, nie czulam nic, wiadomo, zakryta bylam od piersi w dół dużą plachtą by nic nie widzieć :) Super sprawa :) Polecam.

02.02.2009 urodziłam corkę przez CC. Miałam znieczulenie podpajęczynówkowe (w kręgosłup) - nie czujesz nic poniżej biustu. Nie miałam tez żadnych efektów ubocznych poza bólem kręgosłupa i ramion przez 2 dni po. Podczas operacji nic nie czujesz, potem podają leki przeciwbólowe i lezysz okolo 12-20 godzin. Potem trzeba się rozchodzić. Rana ciągnie, ale można zawsze wziąć przeciwbólowe. Zresztą jak ujrzysz dziecko to wszystko Ci minie. Ja wyszłam ze szpitala po 3 dniach. Teraz śmigam bez żadnych boli i robię wszystko w domu i przy małej.

Gość ZaciekawionaKobieta
Skorpionka - - jak to mozeliwe ze nie bolało? WEłaśnie chodzi mi o to ze wkuwają Ci sie w kręgosłup prawda? Moj M miał kiedys oparacje na kolano i miał znieczulenie lędzwiowe,wkuwali Mu sie 5 razy i ból niesamowity. Kurcze, ja tez bym chyba wolała spac na ten czas;) Dziękuej za odp,.

Oczywiście cały czas byłam przytomna, anestozjolog i lekarze ze mną rozmawiali, a jak wyjęli małą to oczywiście potok łez :) i nawet chusteczki mi anestezjolog podawał. Nie ma czego się bać. Bardzo szybko wraca się do normy. Jedynie mogą być problemy ze wstawaniem z łóżka, bo to jednak operacja i rana ciągnie.

Gość ZaciekawionaKobieta
Uzależnioan piękna data:) Czyli samo wkucie w kręgosłup nie boli?

Gość puma28
tylko ze po spanku dobe dochodzisz do siebie tzn spisz prawie caly czas - nic mnie nie bolalo tylko oczywiscie rana pooperacyjna ale dawali leki przewciwbólowe i było ok a wyszłam w piatej dobie do domu

ZaciekawionaKobieta - mi jak się wkuwali to poczułam tylko jakby ukłucie komara, a potem już nic nie czujesz, nawet jak Ci cewnik zakładają. Co to za przyjemność przespać narodziny dziecka. Ja byłam świadoma, słyszałam krzyk, potem mi ja podali i mogłam patrzeć jak ją badają. To jest uczucie...

Witam miałam cc miałam tylko znieczulenie w kręgosłup, nie bolało.Po wszystkim musiałam leżec na płaslo przez 24h, po tym czasie polozna stopniowo podnosiła mi łóżko, aż calkiem siedzialam, potem kilka kroków. Ja ogólnie dobrze sie czulam, zaraz dostałam syncia na sale i sama wszystko przy nim robiłam, ale dziewczyna co ze mną była na sali, po prostu masakra przez trzy dni kiedy byłysmy razem caly czas stękała, nie mogła sie z łóżka zwlec.

Gość puma28
a czemu u ciebie bedzie cc? wiesz juz napewno lekarz ci powiedział juz?

Gość puma28
to nie jest przyjemne przespac narodziny ale jak nie masz wyjscia to co zrobisz? to jest decyzja lekarza nie nasza !!!! ja sobie nie wybrałam spania na zyczenie !!! A córke kocham tak samo jak i wy wiez jest mniedzy nami bardzo duza - wiec nie widze róznicy wazne dla mnie jest to ze jestesmy zdrowe obie:)

ja nie chciałabym przespac narodzin swojego bobasa, rodziłam przez 3 dni i mieli by mnie uśpić na koniec. Pytali mnie co chcę i wybrałam znieczulenie. Moja siostra była uśpiona i mówi ze masakra.

Gość ZaciekawionaKobieta
Nie, jeszcze nic nie wiem, pytałam sie z ciekawości. Dziękuje za odpowiedzi.

pewnie że zdrowie najważniejsz;) ja mogłam dokonać wyboru jak bym nie miałama wyjscia trudno;)

ja myślalam cały czas że się uda ,że urodze naturalnie, ale mój synek uparty był, nie chciał wyjść, tego jak sie urodzi di końca nie można przewidzieć, małyemu wychodziła juz główka, połozna mówiła ze ma czarne włoski a cofał sie spowrotem, lekarz był w szoku jak to widział, bo zazwyczaj dzieciaczki sie blokują, a on cofał sie calkiem;)

Gość puma28
jeszcze raz powtarzam ze ja sie nie dalam uspac dla przygody to była decyzja lekarza miałam wysokie cisnienie byłam po terminie i lekarz zadecydowal o cc i znieczuleniu ogólnym dla mojego i dziecka bezpieczenstwa nie zawsze sie ma wybór niestety ale porod uwazam za udany minelo 7 lat i niegdy mi nic nie dolegało po tej operacji nawet rana sie goila super zadnych zrostów nic ia teraz jest niewidoczna i bardzo cieniutka hihi a córke kocham nad zycie bo jest moja i nie wazne jak ja urodziłam !!!!!!!

rozumiem cie , a jak było u was z karmieniem, bo mówią że po cc ma sie problemy, u mnie zero mleko poleciała jak synciu tylko pociagnoł?

Gość ZaciekawionaKobieta
Puma28 ale to jest zrozumiałe, Ty nie miałas wyjścia, naważniejsze ze masz zdrową córeczkę i Ty tez jesteś zdrowa. :) Nikt tego przeciez nie neguje. Ja sie zastanawaiałam nad tym wkłuciem w kręgosłup. Nie wiem, moze moj M miał inne znieczulenie, poza tym miał operacje w wojsku, mowił ze bol niesamowity jak nie mogli mu sie wkłuc miedzy kręgi. Dziękuje za odpowiedzi. Pozdrawiam serdecznie.

To czy jest mleko zależy od nas, to jest w naszej głowie. Tak mi powiedziała położna. Ja karmiłam już w 3 dobie po CC.

Gość puma28
jak bym miała wybór to bym urodziła najchetniej naturalnie bo cc to tez bol kto rodzil przez cc wie . pozdrawiam

Gość puma28
tez karmiłam w 3 dobie :)