Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oznaka

kiedy zaczną się prawdziwe kopniaki bobasa?

Polecane posty

Gość oznaka

bo czuje juz "jak rybkka pływa" a kiedy was zaczeło kopac?

Mnie dosyć szybko - w 15tc już były kopniaki (13-14 tydzień - bulgotanie, bąbelki i jakby przelewanie wody;) )

u mnie około 20-22 tygodnia. spokojnie, jeszcze się będziesz cieszyć tymi kopniakami długi czas :)

Gość oznaka
hmm aja jestem w 20tyg i czuje tylko bulgotanie :( ale szczupła niestety nie jestem :(

No ja jestem nie tyle szczupła, ile chudzielec prawdziwy. Teraz jest 23tc i przyznam szczerze, że już mam dość tych kopniaków (zaczęły się koło 4 rano i do teraz przerwy nie było). Aż mnie wszystkie wnętrzności bolą :( No i ludziska ubaw mają, bo cały brzuch mi skacze. Spokojnie w pierwszej ciąży koło 20tc powinny być odczuwalne.

tzn. odczuwalne ruchy, a nie koniecznie kopniaki ;) skoro czujesz "rybkę" to wszystko OK :D

Gość oznaka
hmmm. Bradzo Ci współczuję ale sama i tak niecierpliwe czekam dalej ... :D

mój synciu kopnoł mnie pierwszy raz w 18 tyg i to mocno i tak juz do porobu mi pobutki o 6 rano robił i zasnąć wieczorem nie dał. Ale ja to uwielbiałam, teraz synciu skończy jutro 9 miesiecy i dalej taki ruchliwy biega na kolanach pięć minut go samego zostwaić nie moge;) Więc ciesz sie bulgotaniem, a potem kopniakami , bo jeszcze za ty zatesknisz;) pozdrawiam;)

Gość paula2op
Ja jestem w 19 tyg ,a od 17 tyg czuje takie bulgotanie i przelewanie ,kopniaki malec mi serwuje przewaznie wieczorem ok 3-4 razy .Czy nie jest to troche za malo?I mam jeszcze jedno pytanie ,czy tez odczuwacie ucisk na przepone???