Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tinka89

tabletki antykoncepcyjne a ciaza?

Polecane posty

Mam duzy problem i prosilabym Was o pomoc. Zaczelam brac tabletki antykoncepcyjne ( stediril 30 ) meisiac temu w 5 dzien cyklu ( wiem ze tak mozna robic przy tym ze rpzez pierwszy tydzien bedzie sie stosowalo dodatkowy srodek antykoncepcyjny np prezerwatywa ). Niedawno kochalam sie ze swoim chlopakiem i wtedy zostalo mi jeszcze 5 tabletek antykoncepcyjnych nadal sotosowalismy prezerwatywe niestety ona pekla i niestety skonczyl w srodku bo kanpelismy sie dopiero gdy wyszedl. Slyszalam o metodzie yuzpe czyli po takim przypadku mozna wziac 2 tabletki antykoncepcyjne jak najszybciej po tym wypadku i po 12 godzinach znow wziac 2 tabletki i tak zrobilam a na nastepny dzien wzielam ta ostatnio. Dzis jest 4 dzien keidy mam rpzerwe a okresu nadal nie ma;( jakis rok temu tez bralam tabletki anty i zawsze na 4 dzien rpzerwy dostawalam okres a teraz go ejscze nie ma, umieram juz ze strachu brzuch mnie boli i piersi tak jak zawsze rpzed okresem, objawy okresu sa a miesiaczki nie ma. Pomozcie mi jakos powiedzcie co o tym myslicie. DOdatkowo dodam ze tabletki bralam ZAWSZE regularnie. Pomocy ;(

Gość domi8
juz byl taki topik pisalas ze bralas hormonet.oco ci chodzi babo

Nie wiem, ja zawsze mam po trzech dniach okres w przerwie, nawet o tej samej godzinie prawie dostaje, zrób lepiej test.

Gość yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
Nie jestes w ciązy!!! i co to w ogole za metoa z tym zeby brac dwie pigułki jednoczesnie??!! rozstrołas soe przez to hormonalnie i dlatgo nie masz krwawienia!!!! po co Ci prezerwatywa skoro byłas zabezpieczona........ Nie igraj tak ze swoim zdrowiem.... to sa leki hormonalne a nie witaminy..... :O:O:O:O

No, nie wolno, a to nawet nie jest przeciez okres normalny tylko krwawienie spowodowane odstawieniem tabletek na te 7 dni. U mnie to nawet nie wygląda jak okres tylko krew jest ciemna i nienaturalna, wręcz brązowa.

Gość bfhf
tabletki antykoncepcyjne leczą bezpłodność

dzołszka....a czy to jest logiczne??? brać 2 tabletki gdy zawiedzie prezerwatywa jako środek antykoncepcyjny?? No kurde... przecież to tabletki są już antykoncepcyjne!!!!!!! branie tabletek ma spowodowac żeby prezerwatywa ni byla juz potrzebna....... a czy na ulotce z tabsów pisze cos o takiej metodzie?? NIE! i lepiej spytaj sie o to ginekologa a nie szukaj wiedzy w internecie.........:O:O:O:O

o kurde.... Ty jestes nienormalna...zajrzałam a ta strone i czy ty umiesz czytac???????????? przciez tu chodzi o zupelnie inne środki a nie zwykle tabsy do regularnego stosowania........:O:O:O:O

to chyba ty nie umiesz czytac wyraznie pisze ''po stosunku potencjalnie mogącym zakończyć się niepożądaną ciążąa należy przyjąć zwykłą dwuskładnikową tabletkę antykoncepcyjną '' w tym akurat stediril 30 ktore ja zarzywam ;]

no ok ale chodzi o przypadki gdy nie zażywasz ich regularnie....... A ty byłaś już zabezpieczona....... krwawienie w koncu sie pojawi, w ciązy nie jestes na pewno........ umow sie na wizyte do gina i z nim to przegadaj bo tu swojego problemu nie rozwiazesz.......

ufffff dostalam rano miesiaczke jestem w 7 niebie co prawda narazie jest taka jasna cos pod rozowy ale sadze ze dojdzie do siebie w rpzeciagu kilku godzin. Cudowny prezent na walentynki od losu!!!!!!!!!!!!!!!! ;):):):):):)