Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy tak

Też tak macie?

Polecane posty

Gość czy tak

Jak widzicie kobietę czy dziewczynę z włosami do pasa czy dłuższymi, to narusza Wasze poczucie estetyki i macie ochotę po prostu wziąć nożyczki i jej je ściąć? ;| ja tak mam, a to trochę dziwne, bo sama miałam takie i nawet jeszcze dłuższe włosy. i naprawdę były piękne w przeciwieństwie do jakichś nieuczesanych czy zaniedbanych, klapniętych i napuszonych. każdy je podziwiał. i mówię też, że to nie zazdrość, bo systematycznie swoje włosy ścinam :)

Gość pathetic
ze tez nie masz czym sobie glowy zaprzatac

Gość suchypion
nie mam tak, bo sama mam włosy do pasa, zapuszczałam kilka lat i dbałam jak o własne dziecko, więc każde długie włosy wzbudzają we mnie instynkt macierzyński. za to szlag mnie jasny trafia kiedy widzę kobietę ściętą jak chłop.

Gość czy tak
hehe, tak tylko pytam z czystej ciekawości ;) nie zaprzątam tym sobie głowy, ale po prostu zdarza mi się tak reagować

Gość wiesz że tak
swego czasu nosiłam warkocze do kolan, potem ścięłam i było mi to obojętne, co kto ma na głowie - a teraz - uważam dłuuugie, zwłaszcza rozpuszczone włosy za nieestetyczne. Nie wiem dlaczego. Jakaś skryta zazdrość?

Gość czy tak
suchypion- tez nie lubię przesady w ścinaniu. tylko, że nie lubię też przesady w tę drugą stronę ;) teraz mam za ramiona :)

Gość prewencja
czyli chyba jestem nieestetyczna :o

Gość czy tak
Wiesz ze tak Własnie też tak miałam i mam. U mnie to nie jest zazdrość, bo wiesz, mogłabym je zapuścić, ale po prostu je ścinam. Teraz podług tamtych, to już mam krótkie ;) wydaje mi się, że włosy do pasa po prostu źle wyglądają, jak powiedziałaś nieestetycznie.

Gość wiesz że tak
Ja też ma za ramiona - jeszcze trochę zapuszczam, ale miałam już nawet "łysą fryzurę" ;-)

Gość czy tak
ojej, ja bym czegoś takiego nie zrobiła :) teraz mam najkrótsze jakie kiedykolwiek miałam. zastanawiam się czy jeszcze nie ściąć trochę, jakieś 3 cm, ale chyba tak je zostawię. :)

Gość wiesz że tak
Pamiętam, że koleżanka w podstawówce z włosami do połowy pleców zapytała mnie kiedyś, jak obetnę - to do jakiej długości? A ja jej na to "tak zupełnie na krótko - jak ty!" Obraziła się wtedy na mnie.... :-D Ale dla mnie to wtedy były krótkie włosy....

Gość misiek moj kiss
ja mam ochote obciąc bo wlosy do pasa są takie staroświckie :O najlepsz esa do lopatek:)

Gość czy tak
najlepiej, żeby człowiek sam dobrze się z tą fryzurą czuł. Co nie zmienia faktu, że jak widzę takie dłuugie rozpuszczone włosy, to jak wyżej :d

Gość wiesz że tak
no i przyznaję, że długie włosy są afrodyzjakiem! Mówiłam niedawno mojemu, że chcę ściąć i co on na to. Oczywiście odpowiedź - rób co chcesz, bylebyś się dobrze czuła! A wieczorem: - wiesz co? - no? - nie obcinaj włosów.....

Gość manifest listopadowy
jak kto lubi i jak komu do twarzy to niech nosi. moja przyjaciółka ma do pasa, włosy są naprawdę śliczne i zadbane, nie wyobrażam sobie że mogłaby je kiedykolwiek ściąć, zresztą facet jej zabronił. ja mam do łopatek i ani w dłuższych, ani w krótszych sobie siebie nie wyobrażam. i wszystko mi jedno jak się kto nosi.

Gość bccsaa
ale glupoty :D ja jak widze takie piekne dlugie wlosy :D to az mnie sciska ze ja takich nie mam ! i jakbym miala juz ochote je sciac to tylko po to zeby ta dziewczyna co je ma juz ich nie miala :D bo widomo ze dlugie wlosy dodaja urody :D i najbardziej podobaja sie mężczyzną :)

Gość czy tak
Oj, tak, też słyszałam sporo na ten temat. Kiedy ścinałam swoje, znajomi płci męskiej mnie powstrzymywali. Wiesz, to też zależy co rozumieją pod pojęciem długie włosy, bo te nasze w sumie też są długie. Tylko z powodu tego, że miałyśmy kiedyś naprawdę długie, tak się to trochę przejaskrawia ;)

Gość xcssk
Włosy do pasa to jest porażka. Takie kudły noszą tylko nieprzystosowane małolaty, którym w dodatku w domu nie dają na fryzjera. Żadna dorosła kobieta nie nosi takiej plerezy, a jak nosi, to wygląda dziwacznie. Dorosłe, mądre i zadbane kobity chodzą do fryzjera, ścinają włosy, noszą jakieś fajne fryzurki. Owszem, mogą być włosy dłuższe, ale to też jest fryzura, jakaś fajnie ścienowana, a nie rosnąca na żywioł grzywa. Plus, niestety te kudły młodych panien po protu śmierdzą - włosy się przetłuszczają, a wiadomo, ze trudno takie kłaki myć codziennie. Najbardziej mnie wkurza, jak stoję za taką panieną w tramwaju, jej włosy nie tylko śmierdzą, ale jeszcze całe naelektryzowane lepią się do wszystkiego. Tak, myślę obsesyjnie o nożyczkach.

Gość przypierdalam się
"Owszem, mogą być włosy dłuższe, ale to też jest fryzura, jakaś fajnie ścienowana, a nie rosnąca na żywioł grzywa." a kto powiedział, że takie panie z włosami do pasa ich nie cieniują? :o wystaw łeb za tą swoją wieś, gdzie każdemu "grzywa na żywioł" rośnie i poznaj trochę świata.

Gość nie przepadam za włosami
bardzo długimi, bo faktycznie wyglądają lekko prymitywnie no i faktycznie rzadko kiedy jest to zadbana cieta co 3 mce fryzura, tylko "niech rosną, byle długie", a ja wolę jakość niż ilość, i dobra fryzura to jest to :)

Gość nie przepadam za włosami
a jak słyszę "facet zabronił", to już w ogóle niewolnictwo jakieś ? kobiety z krótką fajną fryzurą kojarzą mi się z charakternymi i odważniejszymi, a z długimi zahukane miłośniczki tradycji.

Gość a mężczyźni
się nie wypowiedzą?

Gość cwfsdgbfn
do pasa brzydko wygladaja, skracaja nogi, wydluzaja fatalnie tulow, sama mialam, sciala i mam za lopatki, dlugie wlosy sa piekne ale nie za dlugie

Gość racja chyba