Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sterylizacja

Ogólnopolska Akcja Sterylizacji Zwierząt. Marzec 2009.

Polecane posty

Gość Sterylizacja

Temat edukacyjny:) Polecam serdecznie dokładne przeczytanie (a również obejrzenie filmów) strony: http://arka.strefa.pl/Akcja-2009/akcja_sterylizacji_2009.html Opisane w skrócie, m.in. fakty i mity dt. sterylizacji i rozmnażania zwierząt . Rozmnażaniu psów i kotów mówimy NIE- zbyt wiele ich czeka w przepełnionych schroniskach, umiera w tragicznych warunkach! Nistety większość ludzi nie widzi nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt. Jesli chociaż jedna się 'nawróci' będzie to sukces. ''To my rozmnażając zwierzęta bezmyślnie, dajemy na to przyzwolenie. Czy musisz rozmnażać swojego pupila, kiedy tysiące innych psów i kotów cierpi w schroniskach, jest uśmiercanych? '' Dzięki akcji zabiegi są przeprowadzane dużo taniej. Na stronie jest spis. Pozdrawiam i namawiam do , jeśli nie pomocy, to nie pogłębiania problemu bezdomności.

Gość Sterylizacja
podnoszę

Gość czarofffnica
witaj:) tak sie składa, że od kilku dni mam u siebie w domu akcje \"sterylizacje i kastracje\" ;) tzn, biore po jednym wolnożyjącym kocie z działek niedaleko mnie i sterylizuje. Zbieram pieniadze na Allegro, ale słabo sie cegiełki sprzedają:( Mam teraz kociszke w domu, miala zabieg rano, a kocurka wypuściłam równiez dzisiaj po 3 dniach opieki :) NAPRAWDE POPIERAM TĄ AKCJE I ZACHĘTAM WSZYSTKICH DO KASTROWANIA I STERYLIZOWANIA SWOICH I BEZDOMNYCH KOTÓW!!!

Gość Sterylizacja
Jeśli to bezdomne koty i bierzesz je do siebie tylko na czas rekonwalescencji to przeciez gmina powinna płacić za zabiegi. Zależy w jakim mieście mieszkasz. Spróbuj się skontaktować z najbliższą fundacją, może pomoże.

Gość czarofffnica
No nie wiem czy gmina za to zapłaci. Sterylizację przeprowadzam metodą chałupniczą. Dwa kamienie a później chłodne okłady.

wiem,ze male prosiaczki tez sie tak kastruje...ot nacina skore i wyciska jadra...zostawia rane otwarta,zeby sie czyscila...nic wieliiego...gorzej,jak chce sie wysterilizowac kotke

Gość Okrąglinek
No,to ważne.Podnoszę. Moją największa bolączką są rozmnażające się koty i króliki. Ile jest niechcianych królików mozna sobie zoabczyć na stronie adopcji na www.kroliki.net ,o tym jak jest z kotami-każdy widzi,masa wychudzonych nieszczęść na ulicach. Niedawno na kafeterii jakieś babsko próbowało sprzedać króliki.na pytanie czemu rozmnaża odpowiedziała"bo króliczka musi spełnić się jako matka" O_o Nóż się w kieszeni otwiera.