Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Love Me

Matura z bioli

Polecane posty

czesc. chcialam sie zapytac czy matura podstawowa zbiologii jest trudna?? co najbardziej obejmuje, jakie tematy?

Gość pinaacolada
matura z biologii jest bardzo prosta, a co do tematow to wpisz w wyszukiwarke i gotowe

bo wlasciwie to sama nie wiem zczego zdac ta mature.. jako tako jeszcze lubie ta biologie i chemie jakos mi sie przyjeniej z tego uczy niz z geografii historii czy z wosu.. ale bojesie ze sobie nie poradzę.. po liceum chce sie wybrac na studium farmaceutyczne chociaz tam nie jest potrzebna matura ale jednak chcialabym wybrac ten dodatkowy przedmiot..

Gość pinaacolada
spr porobic probne matury z biologii na poziomie podstawowym i bedziesz wiedziala na czym stoisz, jeszcze jak w klasie maturalnej dojdzie do tego nauka to na 70% zdasz z palcem w dupie

Gość pinaacolada
ja zdałam z palcem egzaminatora w mojej dupie, ale może uda ci się wynegocjować twój palec w jego:classic_cool:

jak narazie jestem w 1 kl. i estem niestety na humanie. jak narazie malo co umiem wiec nawet boje sie ogladac te testy :/ zczego wogole waszym zdaniem jest latwo zdac mature?;/

Gość pinaacolada
bo ja tez bede zdawala mature z biologii i patrzac na testy to to jest latwizna, a jak dojdzie do tego nauka to w ogole sie nie martwie. a czemu ma byc trudno zdac mature z biologii z ktora masz doczynienia przez cala edukacje i w zyciu codziennym?

tak ale mimo to jest jednak duzo trudnych zagadnien... biologia jednak jest dosc obszerna..

Gość pietttna
problemy z cera? nowosc na tradzik ...::: www.derminax.ocom.pl :::... probowaliscie? :)

i co bardzo trudna jest?? wogole waszym zdaniem z czego najlatwiej zdac..

nie wiem czy trudna.....no musisz wykuc te podstawy zeby cos napisac :D wydaje mi sie ze kazdy przedmiot na swój sposób jest ciezki.....wszystko zalezy od pytan.....a Ty nad jakimi przedmiotami sie zastanawiasz??

Ponoć najłatwiej z wosu i geografii, ale tak czy siak, nawet na to uczyć się trzeba :)

wladciwie to sama nie wiem nad jakimi :/ bynajmniej chce isc na studium farmaceutyczne ale i tak tam nie patrza na mature jednak chce miec jakis dodatkowy przedmiot ale sama nie wiem jaki :/ chce dobrze to napisac..

boje sie jednak pytan... jak juz wzielabym podstawe.. a moze chemia latwiejsza.. jejku mam metlik w glowie... nigdy sie nie zdecyduje:((

wiesz ja narazie jestem w 1 liceum ale wiesz juz powinnam mniej wiecej wiedziec za co sie wziasc ale kompletrnie nie wiem jak to bedzie zanim sie zdecyduje;/ mialam brac WOS ale slyszalam ze jest okropny bo moj chlopak zdawał.. niby geografie duzo osob zdaje.. sama nie wiem..

aaaaaa to masz jeszcze czas :) ale dobrze ze sie juz zastanawiasz :) ja idac do liceum chciałam zdawac gejce ....w 1 lo zmieniłam na wos w 2 klasie zmieniałam na majce a w 3 klasie wybrałam Biologie :D

a matura podstawowa jakie zagadnienia najbardziej obejmuje.. ?? niby mam duzo czasu ale boje sie ze jak juz bedzie ten wlasciwy moment to bede miala taki metlik jak dzis:/

Biologia podstawa to Człowiek!!!! ja np mam taki kalenadrz jakie tematy musze umiec jest ich 33 tematy ana rozrzezonym jest 68 jest róznica .....

aha.. no ale jednak biologia jest ciezkim przedmiotem.. bardziej na myslenie chyba niz na teorie.. :/ w sumie nalezy do pzredmiotow scislych.. ale ja ocbecnie nic z niej nie umiem jakbym miala do czegos w tym momencie przystapic to nie zdam... geografii wlasciwie te znie lubie ale slyszalam ze jest latwa... serio mam problem kurde bo wlasciwie nie ma takeigo przedmiotu ktorego tak bardzo lubie.. jak juz to w miare lubie sie uczyc z bioli i z chemi ale boje sie zwe matura ztego to duze wyzwanie:/ mowie nadal o podstawie.

Biologia jest na wykucie.....z chemii musisz umiec obliczac rózne rzeczy :( z gejcy kurcze ta cholerna mapka musisz sie duzo orientowac w terenie :D masz jeszcze czas ....nie stresuj sie:)

no dzieki za pocieszenie:P no nic jutro bede na forum wieczorem albo rano ..moze sie zlapiemy:D hehehe slodkich snow;] a no i piszcie inni tez na tem,at matur . a i moze ktos byl na studium farmaceuttcznym jesli tak to prosze o jakies informacje jak tam wyglada nauka czy ciezko i czy sa tez zaoczne.. dzieki :)

Gość Okrąglinek
Zdawałam mature z biologii w zeszłym roku... Byłam co prawda na biol-chemie,ale to raczej z przypadku i przez trzy lata na biologii jechałam tylko i wyłącznie na ściągach,więc wiedza była znikoma :P Jesli umiesz czytać ze zrozumieniem i masz jako takie pojęcie o róznych zagadnieniach z zycia codziennego-zdasz spokojnie.

ale jak zobaczylam te arkusze to sa trudne dosc:/ sama juz nie wiem z czego zdawac

Gość aaaaabaaa
trudnie aruksze?! no zlituj się.. tą próbną z biologi która była teraz zaliczyłam na 84% z palcem w dupie, i to rozszerzoną a z biologii mam tróję od zawsze