Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malinka2510

OBJAWY CIĄŻY

Polecane posty

Gość malinka2510

witam mam mały problem a mianowicie chodzi o temperature w pierwszych dniach ciąży jak narazie mam tylko podejrzenia oczywiscie ale mierze temp.codziennie rano raczej o tej samej porze termometrem cyfrowym w ustach i jednego dnia mialam 37.4 pózniej37.2 37,6 38,0 dzisiaj spadła do 37,00 dodam jeszcze ze przy takim pomiarze normalna tem.to 37,00 oprucz podwyzszonej temp.odczuwam jakby brzuch był nabrzmiały ostatni raz kochałam sie z moim narzeczonym w poniedziałek a przedostatni raz tydzien wczesniej dodam jescze ze mam bardzo nieregularny okres bo ostatni miałam w listopadzie 2008 a mamy juz luty 2009 biore cały czas tzn brałam tabletki antykoncepcyjne na uregulowanie okresu ale odstawiłam je w sierpniu 2008 i od wrzesnia cały czas próbuje zajsc w ciaze.pomóżcie co mam o tym myślec kiedy zrobic test ???

mozesz sprobowac zrobic test tak naprawde nie wiesz kiedy byla owulacja ?? a mierzylas wczesniej temperaturke ? jak dlugo jest wysoka?

Gość kssssssssss
na jakim poziomie masz niższe temp.? nie może być raczej o tej samej porze,musi być o tej samej godz dokładnie.Kiedy miałaś skok temp? jakieś 14 dni od skoku myslę,że test mozna zrobić:)

Gość malinka2510
hmm tak naprawde to nie mam mozliwośći obliczenia owulacji przy takich nieregularnych miesiaczkach jak nie bralam tabletek to okres mialam kilka razy w roku tylko a co do temperatury do mierze od dwóch tygodni i różnie bywa np.dzis była 37,00 a wczoraj to juz nwet spadła ponizej normy bo mialam 36,5 mierze o 9 rano czy to dobra pora??

powinnas mierzyc zaraz po obudzeniu sie zanim wstaniesz zrob test najlepiej wtedy bedziesz wiedziala lub idz na bete :D

Gość kssssssssss
nie ,to nie jest dobra pora.Mam nadzieję,że wiesz,że nie wolno mierzyc po wstaniu ani innych czynnosciach.Nastawiasz budzik np na 6 wyciągasz rekę,mierzysz zapisujesz i idziesz spać.Zawsze o tej 6 powiedzmy.Badałaś tarczycę? takie skaczące wykresy czasami są spowodowane chorobą tarczycy.Ale wydaje mi sie,że po prostu mierzysz w cały świat:)

Gość malinka2510
najwyższą temperature miałam w srode to było 38,00 ale wczoraj ale w czwartek było juz 37,00 czyli normalnie sama juz nie wiem co robic jak mam wiedziec kiedy mam owulacje w takim przypadku obserwowałąm śluz ale taki rozciagliwy jak w dni płodne to moze 2 razy widziałam

Gość kssssssssss
nie mierz w ustach,spróbuj mierzyc waginalnie,chyba bardziej pewny jest wtedy pomiar.Spróbuj termometrem rtęciowy,chyba że masz elektroniczny owulacyjny.U "normalnej" kobiety są 2 fazy temperatur--niższa i poowulacyjna wyższa.A u ciebie skacze aż o 5 kresek.Żle chyba mierzysz.

Gość malinka2510
ok sprobuje mierzyc o 6 a co do testu to robiłam wczoraj ale wyszedł niestety NEGATYWNY z tarczycą u mnie ok byłam badana

Gość kssssssssss
poczytaj trochę o obserwacji:) to nie jest trudne. mierz temp tak jak ci powiedziałam rano.Do tego kilka razy dziennie obserwuj śluz i zapisuj zawsze najbardziej płodny śluz danego dnia np jeśli był biały cały dzień,ale wieczorem na moment pojawił sie wodnisty to zapisujesz ten wodnisty.Zawsze o tej samej porze obserwuj szyjkę i też badaj czy jest wysoko czy nisko,otwarta czy zamknięta.Musisz poobserwować się i zobaczyć czy masz jakieś objawy owulacji i wtedy ew. isć na usg potwierdzic jajeczkowanie.Takie robienie testów na ślepo to nic nie daje.

Gość malinka2510
mam tylko termometr cyfrowy a co do pomiaru w pochwie to jaka jest tam normalna temp?? zebym miała jakies porównanie

Gość kssssssssss
wydrukuj sobie tabe;lę do zapisu obserwacji albo wejdź sobie na str. 28 dni ,zaloguj sie i spróbuj jeden miesiac.Zobaczysz wtedy jak to zapisywać i na co zwracac uwagę

Gość kssssssssss
malinko nie ma normalnej temp.Każda kobieta ma inną.Jedne mają nawet 35,2 a inne 36,8.Musisz codziennie mierzyć i wtedy zorientujesz się po czasie co jest u ciebie nizszą temp a co wyższą.Ja mam niższe 36,5 skok tak ok 36,8 a ciaża to ok 37.Ale to ja

Gość kssssssssss
co do testów owulacyjnych to nie mam przekonania.Robiłam je niedawno w cyklu w którym zaszłam w ciążę i temp i wszystkie inne objawy wskazywały na owulację a testy nie:)a w ciąży jestem.Pewnie każda kobieta ma też inny wyrzut LH i u jednych te testy są mocne i oczywiste a u inych klops

Gość kssssssssss
zresztą majątek na nie wydasz zanim dotrwasz do owulacji:)

Gość malinka2510
no jak narazie to śluz mam wodnisty ale biały a testy owulacyjne juz robiłam ale to na nic :( od dzis bede mierzyc w pochwie i zobaczymy co z tego wyjdzie dziekuje wam ślicznie za wszystkie odpowiedzi i ze poswieciłyscie mi troszke swojego czasu odezwe sie po niedzieli ps czyli w ciagu dnia i wieczorem temp nie mierzyc tylko ta z rana jest najwazniejsza

Gość kssssssssss
tak,tylko ta mierzona rano bez ruchu i wstawania:) połóż sobie term wieczorem w zasiegu reki i nastaw budzik.Zmierz i idź spać:) a masz taki zwykły rtęciowy term?jak masz to mierz nim,w pochwie 5 min,dokładnie 5!!!

Gość malinka2510
mam tylko cyfrowy

Gość kssssssssss
i pewnie taki tylko z jedną cyfrą po przecinku tak? np 36,4 a nie 36,45.Kup w aptece zwykły rtęciowy ze 3 zł kosztuje:) chyba że masz dobry ten elektroniczny

Gość malinka2510
no własnie tak mierzy np 37.1 nie ma wiecej po przecinku

Gość malinka2510
musze konczyc bo jestem w pracy i musze zamknać sklep odezwe sie po niedzieli a porosto po pracy lece do apteki po rteciowy termometr pozdrawiam buzka :)

Gość kssssssssss
kiedys tam dawno też takim próbowałam i powiem ci,że mierzył jak chciał:) zależało pod jakim kontem go wsadziłam tak mierzył:D:D:D może dlatego takie ci cuda wychodzą.Bo 38 to juz jest gorączka i objaw chorobowy a nie ciażowy czy owulacyjny:) na moim potrafiło 34 wyjść hehe.Kup zwykły rteciowy najtańszy

Gość malinka2510
temeratura niestety spadała po tygodniu i jest znowu znienawidzone 36.6 :( czyli chyba nie mam sensu robic testu prawda ???

Jeżeli mierzysz temperaturę to musisz to robić od samego początku cyklu, czyli od dnia, w którym dostajesz @. Mierzysz codziennie w ustach lub pochwie o tej samej godzinie, nie później niż o 8, czyli np. codziennie o 6 lub 7. Dopiero na podstawie takich pomiarów można coś wywnioskować. Na nieregularne cykle polecam ziołowy lek do kupienia w aptece - Castagnus, kosztuje ok 15zł, bierze się nieprzerwanie przez 90dni. Do tego możesz dołączyć kapsułki z oleju wiesiołka, które bierzesz od pierwszego dnia okresu do owulacji, później robisz przerwę.

Gość mainka2510
hmm tylko ze ja ostatni okres miałam w listopadzie 2008 i to jest troche uciazliwe mierzyc temp przez tylko miesiecy :(a te tabletki o ltórych piszesz to sa bez recepty ??? i czy jest sens je brac skoro staram sie o dzidzie ??

Gość mainka2510
a castagnus to w moim przypadku jak mam to brac to sie bierze w pierwszym dniu miesiaczki czy dzien jest obojetny ??? acha i czy trzeba bez zadnej przerwy wziasc te 90 tabletek i czy one nie przeszkadzaja gdy chce sie zajsc w ciaze