Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kiciuś Puszysty

arytmia serca

Polecane posty

Gość Kiciuś Puszysty

Hej. Kiedyś byłam chora na jakieś zwykłe mocniejsze przeziębienie, ale w jego efekcie nabawiłam się arytmii serca. Przez 2 lata brałam propanolol i wszystko wróciło do normy. Dzisiaj zwróciłam uwagę na bicie mojego serca. Byłam zdenerwowana, więc biło szybko. Znowu mam arytmię, ale tym razem nieregularne bicie pojawia się co kilkanaście sekund - kilka lat temu miało miejsce znacznie rzadziej. Nie brzmi to jak dodatkowe uderzenie, tylko jakby zastawka się blokowała (miała jakieś problemy z powrotem na miejsce). Ehhhhh :( Czy to trzeba leczyć? Mama zabierała mnie kiedyś do lekarza, no i brałam te tabletki, ale może ona była przewrażliwiona. Mogę to po prostu zostawić w spokoju, niech sobie nierówno bije?

Gość Kiciuś Puszysty
Ktoś wie?

proponuje wizyte u kardiologa, albo możesz iśc prywatnie albo na NFZ ale pewnie czeka sie dłużej, i jak najszybciej zrobic wszelkie badania jak EKG, UKG, i badania krwi takie jak cholesterol całkowity, LDL cholesterol, HDL cholesterol, Trójglicerydy i cisnienie proponuje mierzyc sobie codziennie, z arytmia serca nie ma zartów, z nadcisnieniem tymbardziej, bo Propanolol jest lekiem na nadcisnienie, mozna z tym zyc, ale trzeba to leczyć

proponuje wizyte u kardiologa, albo możesz iśc prywatnie albo na NFZ ale pewnie czeka sie dłużej, i jak najszybciej zrobic wszelkie badania jak EKG, UKG, i badania krwi takie jak cholesterol całkowity, LDL cholesterol, HDL cholesterol, Trójglicerydy i cisnienie proponuje mierzyc sobie codziennie, z arytmia serca nie ma zartów, z nadcisnieniem tymbardziej, bo Propanolol jest lekiem na nadcisnienie, mozna z tym zyc, ale trzeba to leczyć

Gość Kiciuś Puszysty
Właśnie to o tyle dziwne, że nie mam nadciśnienia, mam je zdecydowanie za niskie. Chyba rzeczywiście powinnam się zbadać. Kardiolog doradzi mi też jak je podnieść. Mam słabe serduszko widocznie :(

Gość te 3 powinny być
to może być wypadanie płatka zastawki mitralnej...Sama to mam...Niegroźne aczkolwiek upierdliwe ;)

A miałaś roboine EKG ? To podstawa .

Gość arleta677
Mogę podpowiedzieć coś takiego jak Sanity Senior. Polska firma, długa gwarancja, pamięć ponad stówy pomiarów. Moi rodzice zamawiali go parę tygodni temu i chętnie bym sobie też kupił do domu. Ja to bardziej doraźnie bym korzystał, oni z kolei chorują więc muszą mocno uważać na ciśnienie, na dietę i generalnie się wyjątkowo pilnować.

Gość hartt
Od paru tygodni mam w domu automat Simple Sanity i jestem mile zaskoczony. Kosztował niedużo a w sumie mierzy tak samo szybko jak mój poprzedni aparat na który pamiętam że się wykosztowałem tymczasem po roku był do wyrzucenia. Ten wygląda naprawdę solidnie i porządnie, już sam wyświetlacz i obudowa robią dobre wrażenie. Nie przypomina wyglądem chińskiej tandety.

Gość gość
Zrob badanie tarczycy. Mialam arytmie przez dlugie lata, niby zespol Barlowa i nerwica a gdy sie okazalo ze tarczyca szwankuje i dostalam leki nagle dolegliwisci z ktorymi sie meczyłam przez tyle lag i z ktorymi lekarze nic nie mofli robic ustąpiły.

Gość gość
Też mnie w Simple bardzo pozytywnie zaskoczyło że mankiet nie wbija się w ramię, jak mierzyłam ciśnienie na sprzęcie rodziców to często miałam czerwony ślad od mankietu.

Gość tomek

SmartCardio jest o tyle ciekawym modelem, że drugiego takiego chyba w ogóle nie ma w sprzedaży. Dla mnie super, jestem zadowolony z badania.

Gość wiktorw
Dnia 20.12.2018 o 13:20, Gość tomek napisał:

SmartCardio jest o tyle ciekawym modelem, że drugiego takiego chyba w ogóle nie ma w sprzedaży. Dla mnie super, jestem zadowolony z badania.

Polecam ten SmartCardio bardzo okej, mierzy szybko, mankiet nie robi kuku na ręce, nie dociska jak ten model co miałem wcześniej.

Gość anna
Dnia 23.10.2018 o 17:43, Gość gość napisał:

Też mnie w Simple bardzo pozytywnie zaskoczyło że mankiet nie wbija się w ramię, jak mierzyłam ciśnienie na sprzęcie rodziców to często miałam czerwony ślad od mankietu.

Mogę napisać kropka w kropkę to samo co pan nade mną (pozdrawiam!). Simple jest bardzo dobrym ciśnieniomierzem, ja tak samo nie mam z nim żadnych problemów – czy to odnośnie dokładności, czy to odnośnie samego napelniania mankietu, obsługi menu i całej nawigacji która jest wyjatkowo intuicyjna tutaj.

Gość kamill

Podoba mi się w Smart Cardio zwłaszcza ta budowa bez długiej rurki. Wszystko jest dużo poręczniejsze dzięki takiej konstrukcji.