Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klopiknadth

Czy warto sprowadzic samochod z Niemiec?BMW 325 i cabrio

Polecane posty

Gość klopiknadth

zastanawiam sie nad zakupem , BMW 325i cabrio rocznik (1990-1999), w polsce, kupilabym w granicach 15-20 tys, czy oplaca mi sie jechac po niego do niemiec? czy kupilabym go w niemczech taniej? jesli tak to o ile? i w ogule czy tn samochodzik jest wart uwagi?mozecie go polecic czy raczej nie?

Gość 27 róż
miałam taki tzn 325 i ale nie kabrio, i nie narzekałam dopóki pewna pani w nas nie wjechała i po samochodzie :|

Gość klopiknadth
ale sprowadzalas?

Gość 27 róż
sprowadzić to opłaca się z Anglii jeśli ma się jakiegoś znajomego, który nas nie naciągnie :)

Gość klopiknadth
mam rodzine w angli, ale tam przieciez kierownica po lewej stronie. o jak?

Gość klopiknadth
po prawej stronie:

Gość sosnowicz
Zapewne się opłaca , tyle że nie BMW . To obecnie uchodzi za najbardziej obciachowa , wieśniacka marka . Nawet złodzieje na wschód nie chcą tego kraść . Jak Polska długa i szeroka w każdej , nawet zapitej dechami wiosce stoi nawet kilka BMW . Z takim BMW będziesz uchodził za typowego wiejskiego szpanera . Najgorszy wybór . W każdym komisie stoi sporo BMW , bez zainteresowania . Rozglądnij się za dobrym VOLVO ( na przykład )

Gość sosnowicz
zapitej też , ale miało być zabitej dechami wiosce ... Mówię serio ! Pozdrawiam ! ( Przed oknem mam Ojca komis i stoi tam 8 BMW - kupuje tylko wieś )

Gość klopiknadth
BMW to jeden z lepszych samochodow, i pod tym wzgledem chce go kupic a nie pod względem szpanowania.. a co mysliice o sprowadzeniu z Angli? tylko co z ta ierownica wtedy?

Gość klopiknadth
tak na marginesie jestem dziewczyna, i napewno nie dresiara i szpanerka... zal

Gość sosnowicz
"Dziewczyno"............. Dzisiaj pojęcie "jeden z lepszych samochodów " jest pojęciem na wskroś fałszywym . Nikt tego nie neguje , że BMW to dobra bryka o lubianej powszechnie tradycyjnej linii . Dzisiaj trudno przygotować do produkcji "zły(!?)" samochód i go sprzedać .Zapewniam Cię , ze za te pieniądze kupisz równie dobry (jeśli nie lepszy dla Twoich potrzeb samochód ) .A przede wszystkim średnio o 50 % tańszych częściach . Zapewniam Cię kupisz (może nie pożałujesz ) , ale sprzedać będzie ciężko . Odkupi może jakiś wiejski szpaner , ale za bezcen . Dzisiaj BMW wzbudza uśmiech pożałowania połączonego z pogardą dla kierowcy . To nie jest w modzie . BMW to wyraz najgorszego gustu . Możesz wierzyć , lub nie , ale Ojciec siedzi już ponad 15 lat w tym biznesie , sprowadził setki aut i sto x tyle sprzedał . Od dziecka przyglądam się temu i słyszę co na placu ludzie mówią . "Dzisiaj w Polsce BMW chłopy świnie na targ wożą" - orginalne zdanie , które słyszałem gdy sprzedawca chciał opchnąć jeden z lepszych modeli na placu . Kupił Mazdę 6 .

Gość Tak se myślę i ....myślę....
.... zgadzam się ... dzisiaj kupisz samochód równie dobry , na pewno młodszy i może Ci jeszcze sporo zostać z przeznaczonych pieniążków ... a że BMW ? ... to już echo dawnej świetności napakowane stale psującą się elektroniką z ogromnymi trudnościami ze znalezieniem fachowca do napraw ...

Gość 27 róż
BMW ma twardą blachę i uratowało mi życie :) a moje było zielone, bez przyciemnianych szyb więc szpanerstwa brak :):) a odnośnie kierownicy.. a przekładka? mam na oku samochód, który chcę sprowadzić właśnie i też trzeba będzie robić przekładkę, ale finansowo wyjdzie mnie to i tak kilka tyś mniej niż bym kupowała w Polsce :)

Gość henk1
tak

Gość sosnowicz
To nie blacha BMW uratowała Ci życie . Wybacz głupie stwierdzenie żyjesz bo miałaś szczęście i byłaś " źle puknięta " . Opaczność nad Tobą czuwała i miałaś po prostu jeszcze żyć .

Gość 27 róż
ja bym się jednak upierała, tak samo jak to że gdyby nie pasy to bym poleciała przez przednią szybę :) a pani, która mnie "puknęła" bardzo się "postarała" by zrobić to porządnie :| ale ok widocznie coś mam jeszcze w szyciu do zdziałania skoro chodzę cało;)

Gość sosnowicz
Mała uwaga . To nie przyciemniane szyby świadczą o szpanerstwie tylko marka BMW , która stała się synonimem złego gustu .

Gość 27 róż
tak tak a blondynki są głupie, cyganie to złodzieje itd. :) po co sobie życie stereotypami utrudniać :) ja z sentymentem wspominam samochód o który pytała autorka, byłam z niego zadowolona i mogę go polecić :)

Gość sosnowicz
To nie stereotyp , tylko zwykła moda i tendencje rynku . To jest tylko dobra rada , a nie sentyment . Samochód jak samochód . Typowe wieśniaki czy obsraj rury przerzucą się na Toyoty , BMW może wrócić do łask . Tak się to kręci . Z technicznego punktu widzenia to rzeczywiście za dużo ( często zbędnej ) elektroniki , która trudno się naprawia i okrutne ceny na części zamienne .

Samochód z Niemiec sprowadzić warto . Najlepiej z pierwszej ręki . BMW się kompletnie nie opłaca .

Gość BMW M5 only

Gość jestem blondynką i ...
z tego powodu mam być głupia ???? Ha ha ha ... Jeżdżę Hondą , kiedyś była w domu beemka i ciagle się psuła . Ale przyznaję , że obecnie BMW kojarzy się z kierowcą prostakiem , cwaniakiem , prostakiem i ze wszystkim co najgorsze . A takie skojarzenia przenoszą się dziwnie na markę ....

Gość jestem blondynką i ...
No to gratuluję sposobu myślenia na poziomie kierowcy BMW.

Gość mam BMW
BMW to piękne samochody, w swoim życiu jeździłem wieloma Beemkami. Zaczynałem od starej trójki E30, to było cudowne auto, teraz jeżdrzę BMW 135i Coupe to też wspaniałe auto. Jeśli chcesz jeździć BMW to kupuj BMW i nie słuchaj co mówi ci kilku debili, że BMW to obciach i że wieśniaki tym jeżdrzą, bo to mówią ludzie ograniczeni umysłow.

kupuj co chcesz..a jakże:) nie musisz tutaj czytać jakie są opinie na temat tego auta, bo to Twoja sprawa co sobie sprawisz i skąd..chcesz bmw? jasne - kup sobie bmw :) dodam swoje dwa grosze..ja bym tego auta nie kupił, bo już wiesz: 1) jak ono jest kojarzone :) lubisz lans..nie ma problemu:) 2) drogie części, nie ma bata.. 3) jak się zepsuje to mechanik się cieszy, narobi się, ale i zarobi na Tobie..w czasach kryzysu jemu na rękę:) (kuzyn ma 325, ciągłe kłopoty z komputerem i wywala mu uszczelkę pod głowicą-koszt niesamowity) 4) wiesz ile to pali? a bmw z lpg..to kicz! :o 5) ta znudzona bryła tego auta, taki kant.. zbrzydło to już.. Jest tyle innych lepszych, ładniejszych aut, bardziej oryginalnych..jest bardzo wielki wybór..

Gość mam BMW
Masa wiesniaków i buraków jeździ te Golfami i Astrami i jakoś nikomu to nie przeszkadza. Ludzie to są debile i nie słuchaj ich,