Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tamara 25k

elektroliza

Polecane posty

Gość tamara 25k

Dziewczyny czy ktoras z Was stosowala do usuwania niechcianych wloskow zabieg elektrolizy?Wiem,ze zabieg jest stary ale slyszalam,ze jako metoda daje lepsze efekty od depilacji laserowej.Podobno jest tez tansza? Prosze o wasze opinie.Czy zbieg jest bolesny i jeszcze jedno czy stosowane igly sa jednorazowe czy wielokrotnego uzytku? Pytam bo niestety wiem jak duze jest ryzyko zakazen we wspolczesnym swiecie.

Gość shafirka
ja bylam wczoraj na zabiegu termolizy to cos w rodzaju elektrolizy tylko ze w elektrolizie stosuje sie prad o stalym natezeniu a w termolizie o zmiennym . a wiec ogolnie jesli masz jasne wloski albo lekko szare tak jak ja to jest to orka na ugorze :D tak mi kosmetyczka powiedziala mimo to bede to stosowac :D uczucie nieprzyjemne w sensie dziwne jakbys igle sobie w twarz wkladala :D bo wlasciwie na tym to polega :P igly sa a z iglami to jest tak ze kazdy otrzymuje wlasna :D nowa :D sterylizowana jedna iglaa to cena w gabinecie ok 10 zl i jest na wiecej niz jeden zabieg bo jak sie ztepi to kosmetyczka tobie powie i da tobie nowa :D

Gość shafirka
a i bym zapomniala z tym ze tanszy to raczej bajka bo : 1) podczas tego zabiegu na trwale usuniesz tylko te wlosy ktore sa w fazie wzrostu a z tym roznie bywa 2) zabieg wykonuje sie do momentu az nie wystapia podrazenia u ciebie a to u kazdego osobna historia 3)najlepszy efekt jest na wlosach ciemnych bo je widac a kosmetyczka tudziez dermatolog musi tobie wlosyc ta elektrode igielke czy jak to sie tam zwie w meszek wlosowy a jak go dobrze nie widzi to jak to zrobi :D ALE jesli juz uda sie wlozyc igle w mieszek ;p i wlos bedzie w fazie wzrostu to juz nigdy w tym miescu tobie wlos nie urosnie :D a koszty zaleza od gabinetu :D np. w poznaniu w niektorych biora za caly zabieg a w innych 70 zl 10 wloskow + 70 gr za kazdy kolejny wlos :D w innych za usuniecie wasika 110 zl roznie

Gość elka szpachelka
wlos w fazie wzrostu to taki,ktory jest juz na powierzchni skory czy taki ktory bedzie dopiero sie przebijal?

Gość lolololololol
shafirko - gdzie robiłaś ten zabieg w poznaniu? w jakim gabinecie? będę bardzo wdzięczna za odpowiedź :)

Gość shafirka
wlos w fazie wzrostu to taki ktorego cebulka jest otwarta wiadomo kosmetyczna usunie wtedy go gdy jest juz na powierzchni bo inaczej go dobrze nie widzi :) a zabieg robilam w Odnowie Klinice jednego dnia na ulicy miłej