Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magda043

moja siostra ma 19 lat i chce świadomie zajsc w ciąze

Polecane posty

Gość Magda043

ja jestem od niej rok młodsza. ona ma chłopaka są razem dośc długo i wiem ze bardzo chcą dziecka ale... no własnie juz sama nie wiem co o tym myslec

Gość anka1-1
moze cie wkreca

Gość pewnie gówniarze nie chce
się już uczyć, to próbuje znaleźć sens w dziecku, no ale dziecko to nie tylko malutka laleczka, ale i płacz, kupki i maaaaasa problemów

Gość dfdfsdf
skoro świadomie to czemu nie, super będzie młodą mamą, ja też jestem młodą mamą, och może nie tak młodą bo moja córa ma 5 lat a ja 26 ale jestem z tego powdu szczęsliwa

Gość dfdfsdf
hej ludzi mi dziecko nie przeszkodziło w nauce skonćzyłam normalnie studia i co dziecko ma do nauki

Gość malutka22222
Niech ma sobie dziecko skoro ma pieniądze by je utrzymać i będa mieli gdzie mieszkać. 19 lat to już nie tak mało, chociaż ja tam bym w życiu na taki pomysl nie wpadła.

Twoja siostra jest już dorosła i ma prawo do podejmowania samodzielnych decyzji, także w kwestii swojego macierzyństwa. Jeśli czuje się gotowa i ma warunki do wychowywania dziecka to czemu nie?

Gość Magda043
ona od pazdziernika idzie na studia zaoczne wiec uwaza ze dziecko nie bedzie jej w niczym przeszkadzało

ja nie widze w tym nic zlego,skoro ma byc to siwadoma ciaza wiec jaki problem? ze ma 19 lat? czasami ta cko ma 19 lat jest bardziej dojzala od tej co ma 30

Gość Magda043
ja sie zwyczajnie o nią martwie ze sobie nie poradzi. jej chłopak pracuje ale mieszkania swojego nie mają.

Gość dfdfsdf
no jasne że studia nie przeszkadzają, kochana laski które studiują dziennie sobie radzą z dziećmi, dla chcącego nic trudnego, ja mam znajomą która studiowała medycynę i miała dziecko, a medycyna to nie to co jakieś łatwe studia

Gość malutka22222
Nic zlego w tym nie ma jeśli to nie rodzice będą utrzymywać mlodą parkę i ich dzieciaka

Gość Magda043
no własnie.ze szkoła sobie moze i by poradziła, ale jak juz mowiłam tylko on pracuje a mieszkania nie mają swojego

Gość Magda043
poradzcie co mam jej powiedziec

Gość candle22
gowniara chyba mysli, ze rodzice beda jej pomagali. Ciekawe jak 19latka utrzyma siebie i dziecko, no jak?:O

nic, a prosi Cie o Twoje zdanie? ja uważam że nic Ci do tego, po co sie wtracasz swojego życia nie masz?

Gość malutka22222
Twoja siostra w takim razie to typowy rozpieszczony bachor, ona chce dziecka ale nad konsekwencjami to już się nie zastanowi. Zapytaj jej za co chce żyć i powiedz, że dziecko dużo kosztuje

Gość deeper.
nic, a prosi Cie o Twoje zdanie? ja uważam że nic Ci do tego, po co sie wtracasz swojego życia nie masz? Kto jak kto, ale rodzenstwo to najblizsza rodzina i siostra moze sobie pozwolic na wtracanie sie. Co innego gdyby to byla obca osoba:O

Gość Magda043
tak wyobraz sobie ze pytałam mnie co o tym myśle a wtrącac sie bede bo tomoja najblizsza rodzina

Gość jlgh
a ile lat ma jej chlopak?? i co bedzie jeśli on po urodzeniu dziecka przestraszy się swojej nowej roli i zwinie manatki, przecież w tym wieku rzadko zdarzaja się naprawdę poważne związki. Twoja siostra ma jeszcze wiele lat na dziecko, teraz powinna się wg. mnie skupić na sobie, skończyć szkolę, korzystać z wolności, to sa najpiękniejsze lata jej zycia, po co zwalac na siebie taki obowiązek?

Gość Magda043
jaj chłopak ma 23 lata. juz sama nie wiem co jej powiedziec, nie boje sie tego ze sie przestraszy i zwinie manatki bo ona zawsze była bardzo dojrzała i odpowiedzialna. nie zrob8iłaby tego boje sie tylko ze sobie nie poradzi

Ja kocham moją siostrę bardo ale nawet przez mysl mi nie przeszło żeby sie jej w życie wtrącać!!! co najwyżej mogę jej pomóc jak bedzie w potrzebie ale nie wchodzić w jej rodzine/związek z butami i tego tez sobie życze i szanuję ją za to że nie muszę wysłuchiwac jej opinii na temat mojego macierzyństwa.

Gość jlgh
chodzilo mi o chlopaka, w sumie nie jest juz tak moldy ale wydaje mi się że powinna najpierw skończyć studia albo przynajmniej pierwszy rok. Muszą to przemyslec, bo to bardzo poważna decyzja, ja mam 18 lat też i nie wyobrarzam sobie, ze za rok chcialbym urodzić dziecko. No ale to jej decyzja jest.

Gość nmgfymghym
annnnnnnnnnnnna- jezu zawsze znajdzie sie jakas głupia krowa co kazdemu chce uswiadomic ze czerwone jest zielone kobieto ile ty masz lat a ile one one są nastolatkami ktore sie sobie zwierzają to dlaczego miłyby sobie wzajemni nie pomagac

Gość fedttt
jak piszesz, z chłopakiem są od dość dawna. to dobra ta twoja siostra jak od kołyski ma chłopaka.

Gość Magda043
jlgh_ nie, ten chłopak jest w porządku, oni sa juz razem długo chyba z 4 lata. wiem ze gdyby nie była go pewna nie zdecydowała by sie na taki krok

Gość Magda043
fedttt- wypierdalaj i nie dopowiadaj sobie tego czego ja nie napisalam

Gość karolcia i niebieski koralik
ja nie wiem o co chodzi tej lasce ale co temat to inna ściema poprostu....