Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona1324

pomocy mój piesek nie chodzi

Polecane posty

Gość zmartwiona1324

witam, mój piesek ma 6 lat. ostatnio dzieje się z nim coś złego! Od dwóch dni nic nie je i nie pije, skomli i piszczy przy podnoszeniu. Wczoraj byłam z nim u weta i dał mu jakiś zastrzyk i kazał podawać ciekłą parafinę. Dzisiaj jest jeszcze gorzej, piesek w ogóle nie chodzi i nie siedzi, nie ma czucia w tylnych łapkach. Jest jakby sparaliżowany. Nie wiem co mu jest, miał ktoś podobny przypadek u swojego pupila?? Proszę o szybką odp

Gość ekati
jak byłam mała to mój pies tak miał przy nosówce... może idź do innego weterynarza

Gość ładne imie nie IAN czy CHRIS
moze mu sie coś wbiło w łapkę albo rozciął sobie i chodzenie sprawia mu ból?

Gość smutnaaaaaa
Moj piesek tam mial. Ale mial wtedy 15 lat. Najpierw przestal slyszec a potem wlasnie nie dal rady chodzic na tylnych lapkach. Niestety ponziej umarl:( Ale on mial ze starosci a Twoj piesek jest jeszcze mlody mam nadzieje ze wyzdrowieje. Moze pojdziesz do jakiegos innego weterynarza?

Gość se
moja sunia tez tak miala. okazalo sie, ze ma padaczke i to byl atak. pozniej skomlenie problemy z chodzeniem. wewnatrz miala guza. napieral on na inne organy wewnetrzne w tylniej czesci jej ciala...

Gość zmartwiona1324
to jest kundelek

aha bo jamniki maja problemy z kregoslupem sluchaj, nie wiem, lec do weterynarza, ostra zmula;/

Jedź z nim ale do dobrego weterynarza. Niestety wśród weterynarzy jest wielu konowałów i rzeźników, którzy nawet nie próbują postawić diagnozy. Walą zastrzyk nawadniający, w porywach antybiotyk i każą czekać.

Idź do innego weterynarza. Pies ma coś bardzo poważnego. Nie zgadzaj się tylko na same leki przeciwbolowe. To zwykłe zbywanie przez konowała. Niech zrobią dokładne badania i prześwietlenie. Moze pies ma paraliż, moze ma nowotwór, a moze ma złamanie. I może to być jeszcze sporo innych rzeczy.

Gość moze.....
sie czyms zatruł? moje dwa ostatnio byly chore caly czas mialy biegunke i wymiotowaly ale na poczatku moj sznaucer miniatura (9lat ma) lezal w swoim kojcu popiskiwal po cichu tez nie wychodzil nie jadl i nie chcial pic...zeby bylo smieszniej zaszkodzila im nieprzegotowana woda...po zmianie wody na przegotowaną i 2 dniach na sucharkach przeszlo im.... a weterenyrza ci nie powiedzial od czego to ma?

Gość AskaaaAaa
NIE WIEM CO TO. ALE JEDŹ Z NIM MOŻE DO INNEGO WETERYNARZA JAKIEGOŚ DOBREGO BO NIE MA SENSU ŻEBY PIES SIĘ MĘCZYŁ.

Gość zmartwiona1324
weterynarz powiedział, że czymś się zatruł i musi wypić parafinę żeby mu przeczyściło jelita. Ale dziwi mnie to że pies ma bezwładne tylnie łapki!

Gość zepp overture
może się nie znam, ale nie wiem co ma zatrucie do niedowładu kończyn :o zmień weterynarza lepiej.

Gość dark fairy lady
jak to jamnik to one tak maja przez problemy kostne...a jak owczarekj niemiecki to tez to samo...=/biedny piesek

Gość fjgv
Mój króliczek miniatruka tak miala ... Mój lekarz leczył go sterydami ... pomagało ale tylko na pewnien czas ... było lepiej i po jakim czasie gorzej i tak na zmiane przez pare miesięcy. Potem zmarł :(

Gość ekati
brak apetytu, biegunka i często porażenia konczyn to objawy nosówki... był na nią szczepiony?

Gość zmartwiona1324
nie był szczepiony, ale nie ma biegunki. Zresztą nic nie je. Ale z tego co wiem to na nosówkę chorują młode psy a mój ma 6 lat :-(

Gość moze.....
wiek nie ma nic do nosowki...pies zawsze moze zachorowac....nie musi miec wszystkich objawow...takze to ze nie ma biegunki nie oznacza ze nie ma nosowki

Gość moze.....
a od kiedy parafine sie pije? przeciez parafina to nic innego jak wosk...ja bym psu tego do picia nie podala...ugotowane siemie lniane jak juz bo dziala oslonowo na ukl. pokarmowy...a

Gość zmartwiona1324
olejek parafinowy zalecił weterynarz, sama się zdziwiłam ale i tak nie chce tego pić

Gość to porazenie jamnicze
wspołczuje

Gość mira1
Miałam identyczny przypadek.Moj kundelek też nie mógł stanąć na tylne łapki.Widok był przerazający.Była ,to błaha sprawa.Był odwapniony.Dosał wapno i po sprawie.Na Twoim miejscu sprawdz to u jakiegoś mądrego weterynarza.Trzymam kciuki za Twojego pieska BĘDZIE DOBRZE!!!

Gość moze paraliz od kregoslupa
moze jakies uszkodzenie bylo. Idz do dobrego weta, moj chomik niestety tez tak zmarl

Gość zmartwiona1324
Dziękuję Wam za wszystkie porady

Gość mira 1
Bardzo proszę napisz co z Twoim pieskiem? Od rana myślę o tym pozdrawiam

Gość zmartwiona1324
dziś byłam znowu u weterynarza i dał mu kolejne dwa zastrzyki. Od rana wymiotuje ale powiedział że to normalne i prawdopodobne że to zatrucie i że za 3 dni powinien już zacząć chodzić. Pozdrawiam Cię mira 1 i dziękuję za troskę:-*

Weterynarz ktory twierdzi, że pies z bezwładnymi nogami i fizycznym bolem przy dotyku się zatruł to debil. Jak pies zdechnie pozwij tego weterynarza do sądu o zadośćuczynienie za strate przyjaciela i wnieś o zakaz wykonywania przez niego zawodu.