Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sisiiil

POMOCY! Dieta= choroba

Polecane posty

Gość Sisiiil

Mam poważny problem... Moja waga mnie załamuje a fakt iż przytyłam ponownie dobija do konca... Ostatnio stosowałam diete lecz musiałam skończyć przez stan mojego zdrowia. Po 3 dniach zaczęłam mdleć, włuczyć nogami i byłam nie przytomna... A dodatkowo miałam odruch wymiotny. Od jutra zaczynam ćwiczyć lecz to mi nie da za wiele... musze zgubić około 15 kg... I mam na to niewiee czasu... Prosze pomużcie... jeśli nie wy to nie wiem kto... I znowu moja obsesja stanie się wynikiem choroby a później innych powikłań...

Powiem Ci szczerze, że mam podobnie. Cholera bierze wszystkie diety... Sama jestem załamana już nie wiem za co się brac, zaczełam stosowac diete niełączenia, ale mam słomiany zapał... :(

Gość Sisiiil
Problem jest jeden... mam na to 2 tygodnie... Od jutra zaczynam ferie i po nich musze ważyć przynajmniej 10 kg mniej... A ty co... jeszcze tyko przytyłam bo jak 6 kg schudłam to przez zdrowie i kłopoty przytyłam 5 w 2 dni ;(;(;( Zabije się jak tak dalej pujdzie... nie nie jestem EMO a to przenośnia xD

Byłam u dietetyka, ułożył mi diete, a raczej dał gotowe druczki z jadłospisem na 1200 kalorii. Znajoma dostała to samo tylko o 100 kalorii mniej. Dieta póki co lezy, choc pewnie powinnam się w koncu zmobilizowac i wziąc się za nia...

mysle ze sama dieta rowniez nie wystarczy trzeba duzo cwiczyc i miec motywacje. ale nie liczcie tez na cud nie da sie schudnac w ciagu 2 tyg 10 kg. szybkie diety bardzo czesto=efekt jojo

Gość Sisiiil
No właśnie ja zawsze tylko szybkie diety stosuje... a teraz to podwujnie szybkie... zrobie wszysto żeby schudnąć 10 kg w ciągu tego tygodnia... zobaczymy...

Gość MoTyL55
lamkieł --> mozesz podac ta diete ? z gory dziekuje

Tego jest strasznie dużo, wiec raczej nie podam tej diety :( Tam jest podane 10 przykładowych jadłospisów, oczywiscie wszystko trzeba ważyc, a ja nie mam do tego głowy...

Gość MoTyL55
aha a w jakich godzinach masz jesc posilki ? i po ile kcal ma miec kazdy ?

Wiem, że jutro z samego rana wezmę sie za diete, pewnie zostanę przy niełączeniu, bo mam pewnosc ze nie bede miec efektu jojo. sekretarko - ja ćwiczę, jutro mam rano fitness, wiem, ze bez wysilku nie ma efektów. Mam poprostu dzisiaj gorszy dzien. A do załozycielki tematu, schudniecie 10 kg w tydzien jest raczej nierealne niestety :(

Gość Sisiiil
Zapewniam cię że jest... ja w 5 dni gubię 7kg nawet... Ale to jest straszne bo zaraz padam i mam lipe w domu ;/ A;le coz od jutra zaczynam... Czuje że będzie kłutnia zaraz w domku ;/

Jesz sniadanie - najlepiej zaraz po przebudzeniu i kolejne posiłki w odstępach od 3 do 6 godzin maksymalnie. Kalorycznosci nie jestem Ci w stanie podać, bo nie wiem gdzie to mam, pamietam że mozna zamieniac kolejnosc posiłków

Gość pomoc dietetyka
dziewczyny chodzę do dietetyka już od dwóch miesięcy - mam 7 i pół kilo mniej, nie wierzę, że można na trwałe schudnąć 10 kg w dwa tygodnie, przecież to się choroby można nabawić! nie róbcie tego!

Gość Sisiiil
Eh... ja już nie wiem co robić ale jak nic nie wymyślę to zaczne tonami pochłaniać tabletki na przeczyszczenie i nie będę nic jadła.

Gość pomoc dietetyka
jak zaczniesz jesc tabletki na przeczyszczenie to się wyjałowisz dziewczyno, nie rób tego organizm zacznie sie bronic i potem od zwyklego jogurtu przytyjesz

Gość Sisiiil
Od jutra biorę się za siebie... niedość ze ciągle choruje to jeszcze moja przemiana marteri o pomstwe d nieba woła... czas to zmienić na siłe najwyraźniej...

Gość MoTyL55
pomoc dietetyka --> Gratuluje ladny efekt :) a na jakiej jetses diecie ? i ile cwiczysz ?

Gość oj dziewczyny dziewczyny
autorko, sama widzisz że sposoby na schudnięcie, które próbujesz stosować są totalnie bez sensu w ten sposób nie schudniesz, będziesz jedynie ciągle póbować i wpadać w choroby i depresję gdy znów się nie uda nie schudniesz na głodówce bo znów się doprowadzisz do stanu gdy osłabniesz i będziesz musiała zacząć jeść rozumiem że jesteś młoda, zdeterminowana by schudnąc i to szybko rozumiem że chcesz by stało się to do końca ferii niestety to za mało czasu zastanów się co możesz zrobić: możesz w tym czasie schudnąć TRWALE około 2-4 kilo, a to już będzie widoczne możesz nauczyć się zdrowiej odżywiać możesz nauczyć się jeść regularnie i o stałych porach dodatkowo możesz zadbać o swój wygląd by lepiej się czuć, zadbać o ciało, wypróbować nowy make up, nową fryzurkę, kupić jakis fajny brązujący balsam do ciała gdy zobaczysz że wyglądasz lepiej, lepiej się poczujesz polecam Ci jedzenie 4-5 posiłków dziennie, co 3-4 godziny, wtedy nie będziesz się czuć osłabiona i nie będziesz mieć napadów głodu, nie będziesz miałą też spadków nastroju wybieraj pokarmy białkowe a ograniczaj tłuszcze i węglowodany białko daje uczucie sytości, dba o jędrne ciało, ma mniej kalorii niż węglowodany czy tłuszcze, dodatkowo jedzenie białka przyspiesza chudnięcie przykładowe produkty białkowe: chude twarożki, ser żółty light, jaja, ryby(no tuńczyk z puszki w sosie własnym), piersi z indyka czy kurczaka, paluszki krabowe, na każdy posiłek wybierz porcję produktu białkowego i uzupełnij ją niskokalorycznymi warzywami np ogórkiem, pomidorem, papryką, sałatą itp, sporządzaj z nich sałatki i surówki warzyw możesz zjeść większą porcję, nasycisz się i nie będziesz czuła głodu a mimo to schudniesz możesz też zjeść w ciągu dnia jeden lub dwa owoce np banan, jabłko lub pomarańcze, dostarczą witamin stosuję taką dietę i chudnę, schudłam 3 kilo w 3 tygodnie, czuję się dobrze nie jestem ani słaba ani wiecznie głodna, wyznaczam sobie stałe godziny posiłków i jem tylko wtedy, nie podjadam i nie mam ochoty jeść wieczorem oglądając tv