Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość escal

a to ja tak zapytam

Polecane posty

Gość escal

polska kraj katolicki ze znaczaca przewaga chrzescijan. chodz ostatnio statystyki znacznie sie zmieniaja. pytam. chodzicie do kosciola a moze chodziliscie kiedys ?? a jesli juz nie praktykujecie to dlaczego. Do tych co chodza - uwazacie ze instytucja jaka jest kosciol katolicki jest wam niezbeda do zbawienia

ja chodzilam jak bylam mala bo jeszcze wtedy wierzyłam , no i rodzice mnie zabierali a obecnie nie chodze bo nie moge wytrzymac tego bełkotu w kółko powtarzanego i zaklamania jakie jest w kosciele

Gość buia
a ja nadal i regularnie chodzę i jakoś nie wydaje mi się żeby kościół był zakłamany chodzę bo wieżę w Boga...

jest kilka dziwnych historii w biblii, poza tym teraz kazdy ksiadz ma bmw czy inne dobre auto zone i dziecko a wielce sie zarzekaja ze sa czysci i mowia ludziom jak maja zyc itp niech te chore reguły kosciol zniesie

Gość buia
trzeba wierzyć jak dziecko wtedy wiara jest prawdziwą, a co do księży to też ludzie zwyczajni i też mają problemy tylko może czasem warto pomyśleć że zostają z tym sami bez drugiej bliskiej osoby a to naprawdę trudne...

Gość sdfghjhcxdftyuj
A ja kiedyś chodziłem do kościoła. Ale dziś nie chodze. A moja wiara w Boga jest dziś znacznie silniejsza niż wtedy jak chodziłem do kościoła. Nie zgadzam się w wielu kwestiach z nauką kościoła katolickiego, mam inne wyobrażenie Boga niż ma je kościół katolicki. Katolizycm jest mi bliski, ale mam własny odłam chrześcijaństwa.

Gość escal
ja tez chodze. ale ostatnio sie naczytalem ksiazek pochodzacych z roznych srodel na temat poczatkow chrzescijanstwa , roznych soborow itp. na ktorych wporwdzano i tworzono reguly chrzescijansta i nie wyglada to za cieakwie. do tego dochodzi kilka glosnych filmow ostatnich lat. bedac na mszy swietej zaczalem wsluchiwac sie cw to o czym mowi sie w trakcie mszy , takze na wystroj kosciola (XIV w. ) wnioskow zadnych , tylko masa nowo powstalych pytan

Gość buia
też tak miałam im więcej pytań zadawałam i znajdywałam odpowiedzi tym więcej pytań się pojawiało... teraz nie zadaje pytań po prostu wieżę i tyle staram się żyć swobodnie cieszyć tym co jest i nie zamartwiać w nieszczęściu cieszyć się tym co Bóg daje tym co stwarza i być dobrym dla ludzi, czasem lepiej mi wychodzi czasem trudniej ale świadomość że jest ktoś taki kto zawsze mnie wspiera i prowadzi pomaga mi przetrwać trudne chwile ;)

a co bys powiedziala jakby ktos Ci bliski zginal np w wypadku samochodowym? albo ogolnie ze tylu dobrych ludzi ginie, jak bys wytlumaczyla te boskie czyny? tak tylko pytam nie ma w tym zadnych podtekstów

Gość buia
nic nie dzieje się bez przyczyny to co czasem wydaje nam się z początku złe i sprawiać cierpienie w późniejszym czasie przynosi dużo dobrego i radości ... coś jak efekt motyla :)