Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kobietka84-24

Zostałam oszukana, przelew

Polecane posty

Witam! Bardzo proszę o pomoc, nie wiem w zasadzie co mam robic, ponieważ spotkało mnie to po raz pierwszy. często kupuję coś przez internet, do tej pory trafiałam na uczciwych ludzi, jednak ostatnio zamówiłam coś, wysłałam przelew itd. jak tylko pieniądze doszły ta osoba przestała sie oddzywać. A gdy zaczęłam pisac maile z prośba o zwrot pieniędzy skasowała swoje konto. Mam jej dane ale w takim wypadku skąd mam wiedziec czy nie fałszywe? Czy po numerze konta moge jakos tą osobe odnależć? odzyskam pieniądze?

Gość nalon32
powiem ci tak...ja kiedys kupilam laptop online, zaplacilam przez paypal..i tak jak u ciebie sprzedawca zbywal mnie, a po jakims czasie zlikwidowal konto i przestal sie odzywac.Ja przynajmniej £110 odzyskalam przez paypal,ale stracilam ponad £150...rozmawialam z policja, ale oni tylko pokiwali glowami i powiedzili mi,ze takich spraw to on maja tysiace ...dalam sobie spokoj, bo to nic nie dalo:( Jest cos takiego jak sad malych spraw. http://www.clickdocs.co.uk/small-claims-court.htm ale nie wiem, czy to cos da. Mozesz jeszcze sprobowac przez bank, bo koles musial gdzies zrealizowac przelew..ale nie wiem jak to dziala

Gość Prosta tytka
Jak kupujesz nowy sprzet - np. laptop to jedynie w sprawdzonym sklepie!!!

Gość jak wyzej
pazerstwo nie poplaca, czasami zeby zaoszczedzic 30 funtow traci sie 300,