Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Michał Dulemba

Kurs Co zrobić, aby mieć lepsze zdjęcia

Polecane posty

Gość Michał Dulemba

Witam Na codzień zajmuje się fotografią ślubną, co pozwoliło mi zebrać pewne doświadczenia i porady. Bardzo wielu z naszych klientów (szczególnie panie młode są tym zainteresowane) pyta "co powinniśmy jeszcze wiedzieć / o co zapytać" apropos zdjęć ślubnych czy rzeczy ważnych dla fotografa w trakcie ślubu. Nasze uwagi i sugestie zebraliśmy w takim oto darmowym emailowym kursie: http://www.pieknydzien.pl/kurs2/nowasubskrypcja2 Zapraszam do zapisywania się i czekam na wszelkie komentarze i uwagi. Pozdrawiam Michał Dulemba

Gość Mała czarna Toruń
SUPER REKLAMA!!!!!! PIĘKNE ZDJĘCIA NA STRONIE bardzo przyjemnie ogłada się firmowe portfolio. NIGDY BYM TAKICH ZDJĘC NIE ZAMÓWIŁA- gdzie są na tych zdjęciach tak naprawdę osoby, twarze i ubiory. Cudne zdjęcia, ale nie jako pamiątka ze ślubu i wszystkiego tego, co jest związane ze ślubem. Fotografia ślubna to fotografia sentymentalna, pamiątka na przyszłe lata. Zdjęcia pamiątkowe sentymentalne dojrzewaj jak dobre wino a te piękne zdjęcia mogą być od dwóch do pięciu w ramkach. Takie zdjęcia nie oddają uroku dnia ślubu i pierwszych dni poślubnych. Gratuluję zdjęć, ale w takiej fotografii niekoniecznie jako osoby musi występować młoda para. ZDJĘCIA NAPRAWDE SĄ CUDNE!!! I sama bym dwa takie chciała mieć ale co z resztą?

Gość pikkapika
mala czarna . nie kumam o co ci w koncu chodzi

Gość zolwikk
wogole niewiem o co tam chodzi. przyszedl link na meila i znowu odeslal mnie do zapisania sie. a zdiecia sie nie wystwietalaja

Gość czarna choć różowa
Przepraszam że jestem na różowym. Moja droga katowiczanko od dawna czytam twoje teksty i czasami nawet wchodzę z tobą w dyskusję i coraz bardziej się umacniam że albo jesteś bardzo sfrustrowaną osobą albo zarabiasz na pijaństwie internetowym.. Wiele firm tak sprzedaje swoje usługi i towary poprzez fora internetowe podszywając się pod uczestników forum. Pewnie tych zdjęć będziesz miała przynajmniej ze 100 odbitek i resztę na płycie. Wiesz mam pojecie o robieniu zdjęć i wiem ile czasu zajmuje wykonanie takich fotek. Gdybyś zamówiła takich zdjęć około 50 to by ci to zajęło parę dni. Mała czarna ma racje że pomimo że foty są ładne i przykuwają wzrok to nie pasują do zdjęć ślubnych. To nie jest fotografia pamiątkowa. Zolwikk nic dziwnego że nic nie rozumiesz bo to jest totalna reklama. Firma musi mieć kłopoty z zamówieniami jeśli poprzez darmowe fora szuka w tak prymitywny sposób klientów. Ten co umieścił tą reklamę nawet się nie zapoznał z regulaminem tego forum.

Gość czarna choć różowa
Ale się sama z siebie uśmiałam. Napisałam pijaństwie zamiast pijarstwie. Oj chyba zbyt długo siedzę przed monitorem hihihihihi. Teraz ktoś będzie chciał mnie powiesić.

Gość zolwikk
no ale dlaczego te zdiecia nie pasuja do slubnych???

Gość czarna choć różowa
zolwikk czy chciałbyś aby na zdjęciach nikt Ciebie nie mógł rozpoznać. Czy twoja narzeczona ucieszy się gdy nie będzie mogła sobie przypomnieć jak wyglądała w dniu ślubu. Ja gdyby fotograf zrobił mi takie zdjęcia to bym się popłakała. Zdjęcia są naprawie liczne ale na niektórych nawet nie widać ze to młoda para. Czy byś za takie zdjęcia chciał zapłacić spore pieniądze. Czy za kalikancie lat te zdjęcia by ciebie cieszyły. pamiętaj ze pisze o własnym guście a mogę go mieć wypaczony poprzez moja pracę zawodową.

Gość ola.a
Witam, przygladam sie waszym komentarza i nie bardzo rozumie.... mala czarna - gdybys obejrzala wszystkie zdjecia na tej stronie to zobaczyłabyś wiele, osób, portretów, detali i ekspresji w tańcu. Czy naprawde chcialabys miec ze swojego slubu milion portretow (najlepiej tylko swoich)??? Osoby - to przecież ludzie w Kościele, podczas zabawy, skladania zyczen, przeciez tego nie brakuje w tych fotach wiec naprawde nie rozumie o co ci chodzi. Nie wszyscy szukaja fotografa, robiacego zdjecia pod drzewkiem, tzw ustawiane, lub co gorsza zdjecia w studio. Poza tym koles nie pisze patrzcie jakie mam super zdjecia i zamawiajcie, tylko daje linka do darmowego kursu dla zainteresowanych, ktorym zalezy na fajnych fotach, nie koniecznie od niego. Wlasnie mam to samo pytanie - co w tych zdjeciach jest nie tak ze nie pasuja do ślubnych?

Gość zolwikk
jestem dziewczyna:-)ale spoko:)

W czym przejawia się moja frustracja? W wypowiedzi, że powyższe zdjęcia są bardzo ładne? Proponuję zerknąć do słownika wyrazów obcych i nie używać słów, których znaczenie jest obce.

Gość REKLAMA32
REKLAMA,REKLAMA,REKLAMA.REKLAMA,REKLAMA fakt że chyba nie mają zamówień jeśli tu szukają pracy. Gdyby te zdjęcia tak wszystkim się podobały to by na forum nie musieli się reklamować. A gdzie jest regulamin forum. nie wierzę że go nie czytali. Ja chyba gdzieś już wiele zdjęć widziałam ale nie u nich. Pisze chyba bo nie pamietam gdzie ale jestem pewna że widziałam.

ja sie zgadzam z katowiczankaa :D chyba na slasku ma sie inny gust niz kiczowane portrety pod drzewkiem hihi mnie sie zdjecia baaardzo podobaja, tez mam podobne chociaz mniej :/ w sumie dostalam ok 550zdjec na plytce, wywolalam sobie wiekszosc ok 250 do albumu, mam do tego ladna prezentacje z podkladem muzycznym i super sie to oglada a portretowe zdjecia? po co ich na setki? wazne jest uchwycic calosc, moment, a nie jak wygladalam w sukience razy 100 w tej samej sukience tylko w roznych pozach hehehe nie mam nic wspolnego z tym panem tak na marginesie zeby nie wyszloz e to reklama :P:P

Gość narzeczona_fotografa
piekne zdjecia, moze nie podobają mi sie wszystkie, ale ogolnie bardzo piekne

ja tez mam cos w podobnym klimacie ;) dostalam 2 albumy i 1000zdjec na plytce.

Gość purpleday
Mi też się pdobają- a takie zdjęcia co to będzie można powspominać fryzurę cioci Basi czy pośmiać się z butów ciotki Kryśki z całą pewnością dostarczy mi rodzina. Kurna żyjemy w czasach gdzie w każdej rodzinie jest przynajmniej jeden aparat! I większość ludzi taszczy te aparaty ze sobą na takie uroczystości. Dlatego ja zamawiając fotografa chce mieć zdjęcia, które będą dla mnie, o mnie i będą stanowiły wartość samą w sobie. Dobre zdjęcia pasują do każdej okazji- tylko trzeba umieć patrzeć.

zdjecia moga byc...chociaz mnie nie zachwycaja.zdecydowanie wole artystyczna fotografie slubna,a tutaj jest tylko namiastka...