Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bela91

GINEKOLOG , WAŻNE ,DZIEWCZYNY POMOŻCIE

Polecane posty

Gość bela91

Hej , w czwartek mam pierwsza wizyte u ginekologa, mam 17 lat w tym roku 18 , czy moge pojsc bez opiekuna?? Zamierzam poprosic o tabletki antykoncepcyjne , prosze o rade , czy lekarz w ogole mnie zbada??

Gość aaaha
jasne ze mozesz. przpisze tabletki bez problemu.od 16 roku zycia nie ma problemu ani z tabletkami ani z wizyta ;)

Gość widzisz...
jak nie ma Cię zbadać, skoro po to tam idziesz????????/

Gość bela91
Chodzi mi o to czy jesli nie mam 18lat to nie bedzie problemu ,dziewczyny w szkole dzis powiedzialy ,ze tylko z mama lub innym opiekunem.. ;/

Gość aaaha
ŹLE Ci powiedziały. nie wiem skad wziely takie informacje ;/ ... ja do ginekologa sama chodzilam w wieku 15 lat i tabeltki rowniez mi w tym wieku wypisal.

Gość gosc987
czy jak bede uprawiać seks na początku dni płodnych z prezerwatywa to czy zajde w ciąże??

Gość aaaha
jezeli Ci prezerwatywa peknie to tak- zajdziesz ;]

Moja przyjaciółka tez była w tym samym wieku kiedy poszła po pierwsze tabletki, bez opiekuna ;) Spokojnie na pierwszej wizycie zada Ci kilka pytan i nie bezie badania, dopiero na nastepnej ;)

Gość domi8
jak niebedzie badania na pierwszej wizycie-oczywiscie ze bedzie bo to podstawa do przepisania tabletek.powiedz ze to twoja pierwsza wizyta to lekarz bedzie delikatniejszy,mam nadzieje,powodzenia

nie zawsez jest badanie.. hmm chyba zalezy od ginekologa im bardziej doswiadczony to pewnie ze zrobi ;)

Gość bela91
dzieki dziewczyny za pomoc:))

to bardzo niemądre, że chcesz zacząć brać tabletki antykoncepcyjne w tak młodym wieku. do 19 roku nie powinno brać się tabletek, bo oś hormonalna, dzięki której wydzielane są hormony kobiece może łatwo się zaburzyć, co w przyszłości może doprowadzić do bezpłodności. lepiej do 19 r.ż. zabezpieczać się prezerwatywą. ale pewnie masz masę argumentów za tabletkami... to przykre. lekarz pewnie Ci je przepisze, bo dlaczego miałby tego nie zrobić - przecież możesz zawsze iść po nie do kogoś innego.

Gość bela91
do zyrafa dluga ; podst argument to nieregularne miesiaczki ( 2 razy w mscu czesto ) przy okresie ogromne bole , biegaunka ,wymioty no a kolejny to chlopak i bezpieczny sex.. no i ile mozna sie meczyc z takim okresem??:/ juz wystarczajaco dlugo bo od kad mam 11 lat czyli juz ponad 7.. ;/