Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milagros otttt takkkk

mysle ze mi odpowiecie...

Polecane posty

mam zaczerwieniona pochwe, nie wygląda mi to na grzybice bardziej na odparzenie czy zapalenie. Od jakiegos czasu mnie swędzi. Wtedy bardziej teraz juz mniej, z dnia na dzien coraz mniej, gdy ją wycieram troszeczke boli. Nie mam tam zadnych krostek czy białych plamek, poprostu jest CZERWONA. Myslalam początkowo że przez plyn do mycia miejsc intymnych, wiec umyłam mydlem :/ nie byl to najlepszy pomysł gdyz zaczeło mnie mocno piec. Znów myje sie tym płynem ;] do ginekologa nie chce isc bo nie mam czasu, a poza tym nigdy nie bylam i nie chce z taka sprawa miec pierwszego razu :/ mysle ze to jakies odpazenie i przejdzie samo, jak wspominalam wyzej z dnia na dzien coraz lepiej. Dziewczyny miałyście coś takiego?

Gość szalbaj
kup sobie przede wszytskim mydlo nieperfumowane w aptece:))takie dla alergikow a praktycznie powinnismy raczej wszyscy takiego uzywacbez chemii:)

a jakies kremy? slyszalam o Nivea albo bambino do dzieci ;] wiesz mój płyn jest z LILII wodnej dziala bakteriostatycznie, ładniepachnie, oczyszcza skore, same plusy ;]]]

Gość w górę
firmy eris moze? daj sobie spokoj... kup albo "femina lactacyd" glaxo smithkline, albo ewentualnie plyn dla alergikow "AA med". Lactacyd jest w dwoch wersjach - emulsja i plyn ginekologiczny, ten drugi jest drozszy, ale jeszcze delikatniejszy. Masz swiad pochwy i musisz zastosowac cos, co ci te skore uspokoi. Z kremami dla dzieci daj sopbie spokoj, raczej zrob sobie nasiadówkę z rumianku.

a co mi sie moz estac? przeciez jak male dziecko ma odparzenie to uzywaja kremu bambino. on jest specjalnie dla malych dzieci i jest do pupy ;] tak pisze na opakowaniu. a dzieci maja delikatniejsza pupcie ;P wiesz potrzebuje domowych rad, gdyz slabo stoje z kasa a tacie o tym nie powiem. wstydzie sie...

Gość w górę
no to mowie - wez kilka saszetek rumianku (herbatka ziolowa) zalej wrzatkiem, mocno zaparz, wlej do miski i dodaj troche przegotowanej, chlodnej wody, tak, zeby ziola w misce byly cieple, ale nie parzyly... no i posiedz sobie w takiej misce okolo kwadransa. to sie nazywa "ziolowa nasiadowka", bardzo domowy sposob na podraznienia, ale bardzo skuteczny. A krem? skora na posladkach, nawet niemowlecych, jest jednak troche inna niz wewnatrz narzadow kobiecych, nie uwazasz?;)

no tak.. ale ja nie chce tego kremu tam pchac ;P tylko na okolo wejscia bo tam mam odparzone :]

posmarowalam sie tym kremem i nic mnie nie swedzi ani nie piecze... mysle ze zadzialało ;P a to tylko zwykłe odparzenie ;] poki co bede sie nim smarowac jak bedzie dalje tak jak teraz to zaczne sie smarowac clomartizolum ;] jutro ide po to do apteki ;]

Gość strwya
kup sobie maść nagirtkową i tam :P smaruj , pomaga w stanach zapalnych i na grzybicę . Sprawdzone na własnej skórze . W domu mogę nie mieć chleba , ale tę masc mam zawsze

Gość strwya
sorry - nagietkową

w ajkiej ona jest cenie? to co clomartizolum zła maść?

Gość strwya
maść nagietkowa jest bardzo tania , ale nie powiem ci ile kosztuje , bo ja zawsze kupuję kilka pudełek . Ona leczy wiele rzeczy , np gdy sie oparze to też jej używam . Jest swietna , każdy kto raz jej użył , nie żałuje . Wydaje mi się że clotrimazolum jest na receptę i on pomaga głównie przy grzybicy

sprawdzilam w necie tak do 4 zł bedzie kosztoac ;] tak samo jak clomartizolum. naprawde nie wiem co teraz kupic ;P wygląda mi to na odparzenie ;] ale jesli znow ta masc bedzie za słaba bede musiaal kupic clomartizolum... hmmm sama nie wiem ;PP

Gość clotrimazol jest bez recepty

wiem... ;*

moze jeszcze jedno pytanie KOMU TEN CLOTRIMAZOLUM POMÓGŁ !! PISAĆ!!

odpiszcie.... kupilam go dzis i jestem po pierwszym smarowaniu ;] owiem ze mnie nie nie swdzi ani nie piecze ;P chociaz i tak rzadko swedzi ;P dzis tlyko z 2 razy poczułam ;] i mysle ze nie mam w pochwie tych grzybkow;p bo tam mnie nie swddzi;p tylko przy wejsciu xD wiec moze tak daleko nie zaszły hihihih ;]] buśka i odpisujcie ;d

gadałam dziś z moją kumpela... i powiedziala ż emozliwe ze wloski mnie swedza po deilacj, mozliwe to? dzis sie ogole i napisze czy lepiej... szczerze, gdy goliłam a juz mi odrastały to znowu goliłam. nie mialam takich jak mam teraz... mozliwe ze to z tego? jak nie to jutro wloze czosnek i po sprawie ;] dzis zjadłam jogurt naturalny xd jutro tez zjem ;]

to dla mnie wazne ;( dziewczyny !

Gość jabadabaduuuuuu
masc nagietkowa, nasiadowka

zostane przy jogurtach ;] do tego mam masc clotrimazorum ;] tylko pytam sie czy to mozliwe ze to przez te włoski? odrastaja i swedzi ;P? chce dzis ogolic i sprawdzic czy to przez nie ;P ostatni raz golilam z 8 9 dni temu. a jak wy myslicie moze byc przez to ;p?

Gość mmmmmmmmmmia
ja myse ze to przez wloski...

a ja sie tak balam ze mam grzybice... wszyscy mit ez to wmawiali ;P spanikowana juz kupilam tą maśc jogurty zaczełam jesc;P zero cukru ! :P i najlepsze ze jutro chcialam czosnek wsadzac zeby mi przeszlo :P

a co inne na to? ;]]] prosze piszcie! :(

odwal sie ode mnie !! i sama jesteś idiotką !!!! A tak apropo mojej "grzybicy" tak naprawde chodzilo o te wloski ;] dziś ulga xD tylko "poszczypi" jak ją wytrze po sikaniu, bo musialam ja podrażnic tymi wloskami i drapaniem sie ;] mam jeszcze 2 jogurty bo wczoraj zrobilam zakupy wiec zjem je xD zeby zakwasic organizm a szczegolnie dzis bo 2 pączki sobie zjem ;] no i mam jeszcze ta maść wiec bede sie smarowac przez te 4 tygodnie jak juz zaczełam xD no i po sprawie ;))

uwazaj z depilacją, ja nigdy nie mogę do zera sie golić bo zawsze mam problemy, włosy są po to by chronić pochwę przed bakteriami. zawsze używam lactacyd do mycia a w czasie gdy coś swędzi i piecze to stosuję maść clotrimazol (nie wiem jak to się dokładnie pisze)

odkąd pamietam do konca sie gole ;] nic mi potem nie jest naszczescie xD czasem sie przetne ale to delikatnie i potem juz tego nie ruszam ;] ja sie myje zwyklym plynem do mijsc intymnych i teraz smaruje sie ta mascia ;] a Ciebie jak swedzi albo piecze to przez ile smarujesz sie clotrimazolem? 4 tygodnie ? jak pisze na ulotce?

kupialm jeszcze plyn do mycia z nagietka ;] dobre to? dziewczyny gadałam z mama o ginekologu i ona chce isc ze mna... fakt ze przy badaniach jej nie ebdzie ale bedzie czekac w poczekalni ;(( upiera sie ż emusi byc bo jestem niepelnoletnia i lekarz bedzie chciał z nia pogadac .. ;( a ja sie boje z eon jej pwoieze nie jestem dziewica ! ;((( co ja mam robic? ja nie chce isc !! nie z nia ;(

a i jeszcze dzis sie posmarowalam maścią z nagietka bo obdarłam sobie pachwiny z majtek :/