Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sidorka

Pytanie dot. pracy licencjackiej

Polecane posty

Gość sidorka

Witam! Poratujcie mnie! Powiedzcie mi, co konkretnie powinien zawierac rozdzial metodologiczny w pracy licencjackiej. Napisalam juz troche, ale mysle,ze zajelo mi to zdecydowanie za malo miejsca (4,5 strony).Mam prosbe....czy mógłby ktoś powiedziec mi co powinno sie tam znalezc,a ju najbardziej bylabym wdzieczna,gdyby ktos przeslal mi na maila swoj rozdzial metodologiczny. Moze pomogloby mi to w napisaniu go poprawnie. CHolernie goni mnie czas.... :(

Gość ludzie nie
pierwsze slysze o takim rozdziale...a tak po ludzku to co znaczy "metodologiczny"?? ja takowego w swojej pracy nie mialam - chyba ze inaczej sie nazywal, badz nie nazywal wcale :)

Gość ja tez pisze prace
,a moge wiedziec jaki kirunek studiujesz?

Gość sidorka
Ja jestem studentka socjologii no i przeprowadziłam badania i w rozdziale tym muszę opisac własnie cale narzedzie badawcze,realizacje badanie, probe itp. No i kurcze..utknelam :( To jest własnie rozdział metodologiczny:)

Gość ludzie nie
aaaa :) w takim razie ciesze sie ze nie studiowalam socjoligii bo sam obowiazek przeprowadzenia badan mnie przeraza :) chociaz ja mialam w pracy tzw. czesc empiryczna - czyli "z zyciz wzieta" musialam na podstawie rzeczywistych danych (ale zebranych nie przez siebie) wykonac magiczne ruchy ;) i wyczarowac jakies porownania, tabele, wykresy i minimalne wnioski na tyle na ile pozawala na to praca licencjacka. U mnie byl to caly jeden rozdzila czyli ok. 30 stron

Gość ja tez pisze prace
może zacznij od analizy , chodzi mi o zanalizowanie mtodologii , tak jakby opisu od podstaw , mozesz opisavc jakies etapy albo strony..., a potem moze krótko umieścić statystyki, hmmmm. niewiem , zabardzo sie na tym nie znam ...

Gość sidorka
no,jesli chodzi o wyniki,to u mnie znajda sie one w kolejnym rozdziale:) Ja to bym tak chciała ten rozdział na jakieś 12 stron napisac, a tu brak weny :( No za nic nie wiem co tam jeszcze umieścic :( W sumie to jescze ogloszenia z gazet muszę przeanalizowac..i pewnie w rozdziale metodologicznym tez powinnam o tym wpsomniec ...no,ale....mój mózg juz nie daje rady :P

Gość ja tez pisze prace
to moze poszukaj więcej literatury na ten temat , jakies ciekawe ksiązki z tym związane