Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

EMTI

STARANIA OD WRZEŚNIA -- kto ze mną?

Polecane posty

Witam! Mam 20 lat, rocznikowo 21 we wrześniu wychodzę za mąż i po ślubie planujemy rozpocząć z moim narzeczonym starania o dziecko:) Czy jest ktoś jeszcze, kto ma w planach zaczać starać sie we wrześniu ? Jeżeli tak to piszcie:) Podzielimy się swoimi obawami, marzeniami i porozmawiamy o tym kto jak się przygotowuje do bycia rodzicem:)

Witaj EMTI :) My z mężem myślimy o powiększeniu rodziny :) Mamy już synka-we wrześniu skończy 4 latka tak więc najwyższa pora planować.

Princpolo- witam:) No i jak tam juz się zdecydowaliście na 100%? Bo my tak:) Ja już czasami chciałabym szybciej, ale cały czas trzymam się myśli, żę po ślubie:) Bo lepiej, bo wygodniej, bo będę mogła wypić winko:) bo nie będzie problemu z sukienką :) No i to mnie trzyma:D A września już się nie mogę doczekać :D

EMTI ----Ja w pierwszą ciąże też chciałam jak najszybciej :) Ale zdecydowaliśmy że najrozsądniej będzie jak po ślubie.Po 9 miesiącach starań zaszłam w ciąże :D Tak my na pewno od września na 100000000% Postanowione i zaklepane.Chodź muszę przyznać że ta decyzja nie była łatwa.Dobycia po raz drugi rodzicami dojrzewaliśmy ze 2 lata :) Wiesz nazywa się to wygoda :D Im dziecko starsze tym lepiej :) W sumie byśmy mogli już teraz,jednam marzą nam się wakacje,a w ciąży rożnie to może być (teraz całą ciąże maiłem zarażoną) dlatego będzie wrzesień. Ale i tak jestem pełna obaw :) Ale przynajmniej wiem co mnie czeka :P

No tak, wiadomo:P Ale wiesz każda ciąża jest inna:P Ale lepiej nie ryzykować:) Tym bardziej że synek już duży to i z wakacji dużo zapamięta:) A potem to już tak łatwo nie będzie:P A ile lat mialaś jak urodziłaś synka?

Miałam skończone 22 lat :) Tak,każda ciąża inna.Jednak ja mam pecha do ciąży :(

Witam dziewczyny. Wychodze za mąż w lipcu, ale starania zamierzam rozpoczac wczesniej. Kiedy? Ja chcialabym juz teraz, przyszly maz wspomina cos o marcu... Pozyjemy,zobaczymy...;-). Na poczatek chcialabym zapytac. Przygotowujecie sie w jakis specjalny sposob do zajscia w ciaze ?

o to tak jak ja bedę miec:P No bo nawet jak za pierwszym razem sie uda to i tak juz będę mieć skończone 22:) Ale wątpię ,że za pierwszym razem się uda :D No ja tez jestem ciekawa jak zniose ciaże:) I fajnie by było jak bysmy utrzymywały kontakt hehe:D Bo razem to jednak raźniej :D My zaczniemy starania po 19.09.09 :)hehe w noc poślubną:P

co do przygotowań, to ja od maja zaczne brać kwas foliowy:) A w listopadzie jak byłam u gina, i mu powiedziałam,że odstawiam tabletki bo chcę we wrześniu zajść w ciąże to mi powiedział żebym folik brała, a się go pytałam czy cos jeszcze to powiedział,że zobaczymy jak cytologia, no i wyszła ok. To powiedział,że mam prowadzić zdrowy tryb życia:P No i sie staram, tylko troche mi nie wychodzi hehe bo nie lubie ćwiczyć :D No a tak to się narazie psychicznie przygotowuje:D

Domika26 🖐️ U mnie ,,przygotowanie" małe było (wg zaleceń lekarza :P) Tzn branie przez cały czas folik ,brałam pigułki więc trzeba było zrobić przerwę(mój lekarz zalecił miesięczną przerwę) ,cytologia,wizyta u stomatologa.Przed ciążą też rzuciłam palenie.Więc tyle było moich starań . Ps ja ruszam 1 września :P W lipcu gdzieś odstawie pigułki.

Co do stomatologa, to co miesiąć chodzę do ortodonty także mam zdrowe ząbki :) I się o nie nie boję:P hehe. No to fajnie dziewczyny ,że jest nas juz 3:) Ale mogły by się jeszcze jakieś inne pojawić :D Było by raźniej:)

Młody chłopiec zapytal swoja mamę-dlaczego płaczesz? Ponieważ jestem kobietą, odpowiedziała mu. Nie rozumiem, odpowiedział. Ona go przytuliła i rzekła: - i nigdy się nie dowiesz, ale nie martw się to normalne... Później chłopiec spytał swojego Ojca, - Dlaczego Mama płacze bez powodu? - Wszystkie kobiety płaczą bez powodu. Było to wszystko co mógł mu odpowiedzieć. Mały chłopiec urósł i stał się mężczyzną i wciąż nie wiedział dlaczego kobiety płaczą. Nareszcie uklęknął złożył ręce i zapytał: - Boże... Dlaczego kobiety płaczą (tak łatwo)? A Bóg mu odpowiedział... - Kiedy tworzyłem kobietę postanowiłem ją uczynić wyjątkową. Stworzyłem jej ramiona na tyle silne by mogła dźwigać ciężar całego świata! Dałem jej nadzwyczajną siłę, pozwalającą jej rodzić dzieci jak również znosić odrzucenie, spowodowane czasem przez jej własne dzieci! Dałem jej stanowczość, która pozwala jej na opiekę nad rodziną i przyjaciółmi. Niestraszna jej choroba! Stworzyłem ją wrażliwą, aby kochała wszystkie dzieci, nawet wtedy, gdy jej własne ją bardzo skrzywdzą! Dałem jej siłę, aby opiekowała się swoim mężem mimo jego wad. Zrobiłem ją z żebra swego męża, tak, aby chroniła jego serce! Dałem jej mądrość, aby wiedziała, że dobry mąż nigdy nie skrzywdzi swej żony. Czasem jednak testuje jej siłę i wytrwałość żony w wierze w niego. Synu, na sam koniec : - Dałem jej również łzę do wypłakania. Jest to jej jedyna słabość! Jeśli kiedyś zobaczysz, że płacze, powiedz jej jak bardzo ją kochasz i jak wiele robi dla innych. I jeśli nawet wciąż płacze, sprawiłeś, że poczuła się o wiele lepiej. Ona jest wyjątkowa!!!

Hejka Ja co prawda piszę na innym forum w tej sprawie ale widze, że temat mnie dotyczy więc postanowiłam i z wami popisać. Ja mam ślub w lipcu, ale myślę, żeby zacząć się starać tak aby najpóźniej być w 3 miesiącu w dniu ślubu (jeśli uda się odrazu). Mam już sukienkę, ale jest na tyle elastyzna, że w przypadku gdyby piersi urosły czy nawet maleński brzuszek to nie będzie problemu :D już próbowaliśmy wcześniej zmajstrować dzidzi jak nie mieliśmy jeszcze nic przygotowane do ślubu ale nie wyszło. Nie chce czekać po ślubie bo mam już prawie 28 lat i raz że wiek a drugie, że bardzo chcemy już dziecko

No ja się na dziecko jeszcze teraz nie mogę zdecydować, dlatego że do czerwca mam szkołe, zaoczną ale mam, biorąc ślub byłabym w 7msc... No i ja jestem w Polsce, tzn latam w te i spowrotem do mojego M do Anglii,ale nie mam tam stałej pracy... No i na wakacje już tam jade do pracy, wezme urlop na ślub i zaczniemy starania, tak żebym miała płacony macierzyński:) A co do tego ,że bardzo chcemy, to gdyby nie mówj odpowiedzialny narzeczony to pewnie już bym była w ciąży:)

u mnie to ja stopuje bo mój już by chciał się starać :D

no mój tak stopuje bo mu powiedziałam, że nawet jak go będę błagać żeby zacząć się już starać to ma mi nie ulegać, nawet jezeli będę na niego zła hehe:P

ja łykam folik tylko ale wybieram się do ginka sprawdzić czy wszytsko ok

ja folik w maju zaczne łkać :) A u ginekologa byłam w ilstopadzie i nic sie nie dzieje dziwnego ze mna także ok :)

🖐️ I jest nas 4 :D Fajnie! A czy płeć dla Was jest ważna? Oczywiście że najważniejsze by maleństwo było okazem zdrowia,ale gdybyście mogli zaplanować to co byście chcieli? Ja teraz bym chciała zaplanować :) Mam synka i fajnie by było mieć dziewczynkę.Czy zna ktoś receptę na córcię? :D Czytałam wiele metod planowania płci ale im więcej czytam tym się już gubię co do czego :P

hej ja chciała bym parke:) Pierwszy starszy chłopczyk a otem córeczka:) Ale jeżeli miałabym wybór 2 chłopców czy 2 dziewczynyki to wolałabym tą drugą opcje:P hehe A co do planowania płci, to może Ci się wyda to śmieszne, ale w całej rodzinie i wśród znajomych sprawdzałam, że kalendarz chiński to prawda:P hehe Więc jeżeli we wrześniu uda mi się zajść w ciążę to będzie chłopczyk, bo potem do końca 21 lat tylko dziewczynka:P hehe Także zobacz sobie jakie Ty masz szanse:) Tylko pamiętaj ,że patrzysz tam ile masz teraz lat, jeżeli miałaś już w tym roku urodziny to dajesz tyle ile masz, np ja rocznikowo 21 ale urodziny w maju więc jeszcze 20 patrze:)