Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Abigel

JESTEM A WY?

Polecane posty

ale nie ma czegos takiego, ze pracodawca Ci narzuca urlop, to Ty podajesz pracodawcy kiedy chcesz isc na urlop, na poczatku kazdego roku, robi sie harmonogram urlopow, i zadaniem pracodawcy jest przestrzeganie jego. Czyli, jesli miales nawet przez siebie wyznaczone dni na urlop i nie zabrales, to pracodawca winien Ci o tym przypomniec. Za urlop odpowiada pracodowca.

Ato ze masz niewykorzystany, a w harmonogramie byles zapisany to nie znaczy ze po niewykonaniu harmonogramu urlop Ci przepada. Nic z tych rzeczy urlop dalej Cię obowiązuje. Nawet napisze wiecej jesli pracujesz caly rok, obowiazuje Cie urlop 14 dniowy dzien w dzien,wliczajac sobity i niedziele. Z tym, że oczywiscie hmm nie wiem jak to jest dokładnie, z przepracowaniem godzin w ciagu tygodnie, ale napewno macie nadwyżke:)

tzn w ciagu roku masz 26 dni uropu w tym 10 dzien w dzien - dawne wczasy pod grusza.. czyli wliczajac soboty i niedziele wychodzi 14 dni. tak ale sadze ze jesli o urlop chodzi to licza wam 5 dni a soboty i niedziele sa wolne (jako urlop bezplatny niejako) wiem, ze zycie weryfikuje, ale takie sa przepisy, i pewnie dlatego ze je lamia wpadla inspekcja pracy.

hehe bo w papierach maja czysto, a to trrzeba by zrobic podstep:P

to ciekawe jakmaja rozwiazny ten problem Twojego urlopu, moze zapomniales ze wykorzystales:P

no to moze pamietasz o tym ze w tym roku nie miales:P?

hehe ja sie juz przyzwyczailam ze nie musze, choc to juz tak krotko:P ale i tak dobrze, choc nie wiem czy sie nie przyzwyczaje, i bede tesknic:P chyba sie za szybko przyzwyczjam:D:P

a bo ja sobie siedze w takim miejscu gdzie zimno , pewnie jak pojde na gore, to bedzie za goraco:D ale tutaj zawsze jest chlodno jak na polu upal:D

nie ma zsdnego fajnego filmy w TV, ale spac to mi sie nei chce:)

nie nie, odzwyczaic to sie zawsze ciezko, no moze inaczej do dobrego to sie szybko przyzwyczajam a ciezko mi sie oddzwyczaic:)

Tezyk mowilam Ci,ze tak sie nie da.samego siebie nie przeskoczysz Pakuj sie i w srode jedziemy:P