Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość napiszciecomyślicie

rozmyślania o życiu...

Polecane posty

Gość napiszciecomyślicie

Ostatnio często słyszę, że może powinnam iść do zakonu. Ale moim zdaniem to bez sensu. Uważam, że każda zakonnica powinna być choć trochę pielęgniarką. Nie wiem. Co o tym myślicie. Inaczej to nie ma sensu! Jezus był przede wszystkim lekarzem - był nauczycielem, ale to tam jedni rozumieli, inni nie. Ale lekarzem to wszyscy rozumieją do dziś. No to zakonnica powinna być pielęgniarką bo to najgorsze w sumie tak czy siak. No albo lekarką. Nauczycielką to nie wiem - no po części też - medycznych rzeczy i wiary, nie? Ale tak to nie wiem po co do tego zakonu iść. No wypowiedzcie się ludzie.

Gość napiszciecomyślicie
PS. Uważam, że kiedyś w ogóle zakony miały więcej sensu - taki zakonnik wstawał o 4.00 rano i leciał na pole. No to uczyli rolnictwa ludzi (np. cystersi). Coś robili. A dziś co. Jakieś zioła jedynie mają i to też cięzko się tam dostać na pewno, a reszta to w ogóle nie wiem czy istnieje. ??????????????????

Gość napiszciecomyślicie
Napiszcie coś - moim zdaniem większość tych babek, które tam idą to z wygodnictwa bo tak - idealne nic nie jest, a co one umieją? Nic. no i tyle. Oczywiście miłość - miłość to bardzo skomplikowane słowo. A co to za miłość jak np. zakonnica ma wypadek i w czasie sekcji znajdują np. spiralę. No to co to za miłość? francuska, że tak głupio zapytam? I spotkam taką i co? Iść to zakablować czy co? :(((

Gość napiszciecomyślicie
Ale żyły jesteście. Nic człowiekowi nie pomożecie. No nie wiem - w życiu to tylko sie nie załamać tak ogólnie, nie? Bo co. Czasem się zastanawiam czy są w ogóle jakieś święte zakonnice? Ale to głupie pytanie. Jest wiele. Są nawet mężatki z dziećmi święte i zakonnicami się stały. No więc to głupie pytanie, ale tak ogólnie załam , nie? :(

Gość napiszciecomyślicie
w sumie moim zdaniem każdy ksiądz powinien być cudotwórcą raczej niż teologiem, nie? Jak uważacie. Moim zdaniem tak powinno być. Przyjmuje święcenia i zaczyna robić cuda. A co jest? Zaczyna się piekło wtedy czasem.. oj samo życie :(

Gość faktycznie kiepska
żal.pl