Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam do was pytanko

SOCZEWKI kont.-zmieniacie sami firme zachowujac parametry?

Polecane posty

Gość mam do was pytanko

Bo mam ochote zmienic firme zachowujac oczywiscie ta sama srednice i krzywizne.Te, ktore nosze sa drogie i nie wygodne, ciagle je czuje :-Pkupujecie sami bez konsultacji z okulista?

Gość mam do was pytanko
nikt nie nosi kontaktów???

Gość mam do was pytanko
:-O

Gość mam do was pytanko
moze dzis bede miała wiecej szczescia i ktos mi odpowie :-)

Gość użytkowniczka soczewek
Noszę soczewki od ponad 10 lat i wielokrotnie zmieniałam sobie rodzaj zachowując parametry. Żadnych problemów nie miałam. Pozdrawiam

ja tez nosze soczewki od kilku lat i uzywalam wielu firm - zachowujac wade i krzywizne - najczescij kupuje na allgero wiec bez konsultacji okulisty

Gość sadsfs
Też sama sobie zmieniałam firmę, niektóre doradzał mi dobry optyk inne wybierałam sama, teraz mam dobre i jestem zadowolona...

Gość sadsfs
No właśnie ja pierwszy raz zamówiłam soczewki na allegro do tej pory miałam obiekcie. Są dużo tańsze, mam nadzieje, że to nie żadna podróba. Jak Wam się noszą soczewki kupione na allegro?

Gość mam do was pytanko
a jakie polecacie?ja mam iweary z VE i sa straszne!!!!cały czas je czułam , draznieły mi dolna powieke, dzis juz nie włozyłam, oczy mnie pieka jak diabli...wytrzymałam w nich połtora tyg. ktore polecacie?

Gość sadsfs
Ja noszę Bush&Lomb PureVision, one są na dzień i na noc, ale tylko czasem ich nie zdejmuje na noc, dla mnie są rewelacyjne.

Gość sadsfs
iweary nie nosiłam, johsonny jakiś czas nosiłam nie odpowiadały mi. Na początku chodziłam w Focus Ciba Vision też były ok.

Możesz smiało kupić soczewki o tych samych parametrach innej firmy.Soczewek nie powinnaś czuć na oku,nie powinny drażnić.Kupuj po jednej parze i znajdź takie,które najbardziej Tobie odpowiadają. pozdrawiam

Gość mam do was pytanko
ale one sa tylko silikonowe, prawda?Qrcze, nie wiem co kupic, juz i tak wtopilam kase w te z VE, zrobiłam zapas tego goowna na 3 msc :-(

Ja też noszę PureVision Bausch&Lomb i jestem bardzo zadowolona. Wyjmuję je raz na miesiąc, jedną noc śpię bez soczewek i rano zakładam nową parę i tak już dobrych kilka lat. W zasadzie nie pamiętam, że noszę soczewki, komfort niesamowity. Obecnie kupuję w sklepie internetowym, bardzo tanio. A pamiętam jeszcze czasy, gdy ceny były horrendalne i na dodatek trzeba było używać dwóch płynów - jeden dezynfekujący, drugi neutralizujący! To był dopiero koszmar. Fajnie, że nastąpił taki rozwój technologii...

Gość sadsfs
Dużą masz wadę? Wiesz może tak być, że nie przyzwyczaisz się do żadnych soczewek, ale bardziej prawdopodobne jest, że potrzebujesz czasu i musisz trafić na te które Ci pasują, jak tak miałam. Okulistyka mówiła mi, że tydzień dwa będę je czułam na początku na oczach, a ja je czułam dużo dłużej, ale w końcu się przyzwyczaiłam i teraz nie wyobrażam sobie bez nich życia :)

Gość sadsfs
Komfort chodzenia w soczewkach jest nie porównywalny do okularów z tym, że jednak trzeba mieć na uwadze to, że może coś zakuć i czasem są dni, ze czuję się w nich gorzej, czas soczewka pęknie.

Gość mam do was pytanko
mam -2,25 D, ale czułas ciagle te same?mnie kuły dosc mocno, wczoraj wytrzymałam ok 2 godzin tylko, a dzis mimo, ze nie włozyłam oczy mnie pieka, sa podraznione.Kupiłam sobie Starazolin, troche podlecze i włoze nowa pare, pierwszy dzien był super, nie czułam nic, a potem jazda, najpierw czułam w prawym oku, pozniej w obu...Ech, a miało byc tak pieknie :-P

Gość sadsfs
Już dokładnie nie pamiętam, ale chyba dość mocno, no i kłopoty z zakladaniem, jak to na początku...

Gość mam do was pytanko
patrze na te PureVision na Allergo-one maja srednice 14, a ja iweary mam 14, 2 czyli chyba lipa, co, nie dla mnie?:-(

Gość sadsfs
PureVision mają jedną i tą samą średnicę wszystkich soczewek dla każdego są dobre, więc i dla Ciebie będą :)

Gość mam do was pytanko
zakladanie i zdejmowanie idzie mi super, ale ten dyskomfort i zmasakrowane slipia...:-O

Gość mam do was pytanko
eee, ale to chyba krzywizna bywa uniwersalna, a nie srednica?

Gość sadsfs
W PureVision średnia i krzywizna są uniwersalne.

Gość mam do was pytanko
pomysle o nich, skoro chwalicie:-)

Pomyśl, ja polecam. Faktycznie maja uniwersalny rozmiar, dobierasz tylko dioptrię. Noszą je moja siostra i szwagier i wszyscy jesteśmy zachwyceni. Co do dyskomfortu w czasie noszenia - zwracaj uwagę czy zakładasz na dobrą stronę, czy przypadkiem żaden paproch sie na nich nie zawieruszył, może pękły, uszkodziły się. Wiem, że niektórzy maja tak wrażliwe oczy, że nie mogą nosić, ale to raczej rzadko się zdarza. Dopasujesz coś na pewno dla siebie.

Gość mam do was pytanko
kupie je na bank, ale chyba najpierw musze podleczyc to piekace oko, prawda?Zakładam na bank na dobra strone, soczewka jest czysta, dziwi mnie tylko to, ze pierwszego dnia było ok-przez 6 godzin, a dyskomfort dopiero od drugiego dnia w jedym oku, potem w drugim...

Gość jhbnjmhnbg
up, up