Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spanikowana..........

Mam dziś wizytę u dentysty i już zaczynam panikować!

Polecane posty

Strasznie się boję. idę prywatnie, ale boje się, że nie da mi znieczulenia bo jestem w ciąży. Kilka lat temu chodziłam do pewnej dentystki na kase chorych, zawsze jak jęknęłam przy borowaniu, a nie brałam wtedy znieczulenia, to się głupio uśmiechała i dociskała tym wiertłem jeszcze bardziej. Miałam u niej kilka wizyt. Tak mnie ta kobita wystraszyła, że teraz przy każdej wizycie u dentysty przeżywam traumę 😭 Bardzo chcialabym dostać to znieczulenie, ale z drugiej strony nie chciałabym dziecku krzywdy tym zrobić. Zaczęłam teraz 5 miesiąc ciąży, a odkąd na teście wyszly dwie kreski, nie wzięłam ani razu nawet tabletki przeciwbólowej żeby maluchowi nie zaszkodzić, ale u dentysty nie otworzę ust bez znieczulenia :O 😭

Wystarczy powiedzieć że jesteś w ciąży lekarka musi zastosować znieczulenie bezpieczne dla dziecka

ja się porodu tak nie boję jak tego cholernego dentysty!

Dostaniesz znieczulenie. Poza tym pomyśl sobie, że nieleczonym zębem możesz zrobić naprawdę wielką krzywdę dziecku. Chwila moment i będzie po sprawie. :).

autorko - nie jestes sama :) ja juz przezylam porod, nie byl latwy, a nadal nie wiem co gorsze, porod czy dentysta ?? wizyta w czwartek.....

Jak idziesz prywatnie to na pewno lekarz podejdzie do ciebie indywidualnie. Możesz powiedzieć, że się bardzo boisz :D Ja dostawałam wtedy takie gąbkowe coś do ściskania :D. Do tego włączała mi tv na takim monitorze obok fotela, dostawałam słuchawki i luz. Do teraz tak jest :). Też się zawsze bałam dentysty, ale chyba trzeba zaciskać zęby, bo kiedyś ten strach przejdzie na małego :D. Albo przynajmniej nauczyc sie udawać :D.

Sama już nie wiem. Ja wyleczylam wszystkie zęby przed ciążą, ale niestety dwa mi sie sypnęły w ciąży i nie było wyjścia.

Gość mi 4 się sypnęły
mimo że do dentysty chodzę regularnie w ciąży straciłam 4 zęby poszły do usunięcia. Zęby łamały mi się jak zapałki. Po ciąży wszystko jest ok zęby w b. dobrym stanie. Boję się kolejnej ciązy. U mojej mamy było tak samo. co do znieczulenia ja w ciąży chodziłam i to wysokiej i zawsze dostawałam znieczulenie. Podobno nie było inwazyjne dla dziecka

Laski, a co to jest to leczenie laserem?? Panicznie boję się wizyt u dentysty a mam dziurę w zębie wielkości krateru :o To nie boli tym laserem????

laserem podobno nie boli nic.......

po pierwsze większą krzywdę możesz zrobić dziecku nie leczonym zębem niż znieczuleniem. A tak poważnie to w ciąży można leczyć zęby ze znieczuleniem. Warto tylko uprzedzić dentystkę że się jest w ciąży. Może np. dać ci tylko połówkę znieczulenia a nie ładować całe. Ja na początku ciąży leczyłam 2 zęby i zawsze brałam znieczulenie. W ciąży nie można jedynie rentgena.

Gość domi8
ja niewiem jak jest z leczeniem ale w 7 miesiacu ciazy musialam usunac zeba i dostalam jakies znieczulenie dla ciezarnych,myslalam ze tam skonam tak bolalo,jakbym wcale niemiala.Ale jesli masz maly ubytek to niepowinno cie bolec przy borowaniu bo do nerwa niedojdzie

Gość jeny co wy macie za dentystów
pytałam kilku dentystów i nawet 2 ginekologów i każdy powiedział że w ciąży MOŻNA przyjmować znieczulenie. Gorsze są te wasze ubytki dla dziecka niż to znieczulenie. Rentgen- to tak wiadomo ale znieczulenie na zęba???? :-O

Gość Przecvież wszystkie
Przecież wszystkie dziewczyny mówią o znieczuleniu, że miały.

Już po. Nie było źle. Jednak coś mnie boli po wizycie. Kieszeń. 110 zł dałam za jednego zęba. A czeka mnie jeszcze kilka wizyt. No ale trudno. Najważniejsze, że nie bolało.