Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MKK

CZY W LABORATORIACH MOGĄ SIE MYLIĆ Z WYNIKAMI?MIAŁYŚCIE TAKIE PRZYPADKI?

Polecane posty

Gość MKK

Gość ja ci chetnie doradze....
a co? czyżby Beta HCG wyszla ze jednak nie jestes w ciazy ?

Gość 2 rozne wyniki w 2ch roznych
laboratoriach w 1 mym dniu (szczegolna syt ze nadanie bylo robione 2x)

Gość źle zrobili HBs
i dopiero lekarz zobaczył, że coś im sie pomyliło. Powtarzałam oczywiscie.

Gość ja tak miałam
w jednym wyszła mi toksoplazmowa. powtórzyłam badanie w innym i wyszło, ze jej nie ma. Zrobiłam 3 raz i nie było naszczęscie.

Tylko zwróc uwagę na to, że każde laboratorium ma inne wskaźniki i dlatego jak pójdziesz do 3, to wynik będzie jeszcze inny. Jaki badanie robiłaś? Na wyniku powinny też być podane normy, to spradź sobie czy pod tym kątem się wszystko zgadza.

tak...ja tak mialam, trafilam do szpitala z bolami plecow i brzucha...lekarze stwierdzili ze jestem w ciazy (jak sie pozniej okazalo rodzilam kamienie)...zrobili mi badanie krwi...HCG wykazalo wartosc przeszlo 500... po kilku dniach powtorzono badanie...wynik 0...przyznali sie do pomylki

Gość MKK
SZCZEGÓLNIE CHODZI MI O OBECNOŚĆ BAKTERII W MOCZU...

Gość do okokokokokokoko
jakie ?

Gość do okokokokokokoko
chodzi mi o te zasady

Tutaj np. są zasady: MOCZ DO BADAŃ BAKTERIOLOGICZNYCH - PANIE Mocz do badań bakteriologicznych nalezy pobrać rano przestrzegając poniższych zasad: 1. zaopatrzyć się w jałowy pojemnik 2. umyć ręce bieżącą woda z mydłem i wysuszyć jednorazowym ręcznikiem 3. nie dotykać wewnętrznych ścianek pojemnika i przykrywki 4. przykrywkę odłożyć wewnętrzną stroną do góry, a pojemnik chwytać za zewnętrzne ścianki 5. jedną ręką rozchilić wargi sromowe większe odsłaniając ujście cewki moczowej 6. przetrzeć okolice cewki moczowej jałowym gazikiem lub papierowym ręcznikiem 7. pierwszą partię moczu oddać do toalety 8. drugą część oddawanego moczu nie przerywając strumienia oddac bezpośrednio do pojemnika , do 1/3 jego wysokości 9. natychmiast po napełnieniu pojemnika należy go zamknąć i w możliwie najkrótszym czasie dostarczyć do laboratorium - do chwili transportu przechowywać w lodówce

U nas w szpitalu był taki przypadek. Nagle każda kobieta z oddziału, kórej badano mocz, miała w wynikach bakterie e-coli i gronkowca :o Po powtórzeniu badań, okazało się, że nie mają :o

Gość do okokokokokokoko
dzieki :)

Gość MKK
U MALUTKIEGO DZIECKO TO ODSŁANIANIE WARG SROMOWYCH JEST RACZEJ CIEZKIE DO ZROBIENIA...

Gość MKK
OK.2 LAT...

Gość MKK
do woreczka ponoc nie można, bo wyjdzie zły wynik i moga wtedy dopiero bakterie wyjśc...

Gość NIE PISZESZ JAKIE TO MA BYC
BADANIE MOCZU . JESLI CHODZI O OGOLNE TO MOZE BYC TO WORECZKA . JESLI MA TO BYC POSIEW MOCZU TO TYLKO W TEN SPOSOB JAK OPISALA WCZESNIEJ PRZEDMOWCZYNI CZYLI WEDLUG TYCH ZASAD DO JALOWEGO POJEMNICZKA KTORY MOZNA ZAKUPIC W KAZDEJ APTECE.