Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ześwirowalam chyba mocno

Mam duży problem z psychiką

Polecane posty

Mam dwoje dzieci rok po roku. Planowane i chciane. Od 2-3 tygodni ciągle myślę o kolejnym dziecku. Nie wiem co się z moim mózgiem dzieje i na jakiej zasadzie to działa, ale już nawet zaczełam namawiać męża. Nie moge mieć trzeciego dziecka teraz! Teraz chcę iść do pracy, skończyć ere pampersów i kaszek nestle, jechać na wakacje, ubrać strój kapielowy i poczuć się kobietą a nie wielorybem. Co się dzieje z moją glową? Skąd to pragnienie? Po pierwszej ciazy miałam dokładnie to samo i uległam. Czy ja jestem nienormalna?

Chyba nie, ale to instynkt a to nas różni od zwierząt, że potrafimy nad nim panować ;) Jak cię stać, to luz ;) Ja po porodzie też chciałam od razu, teraz żałuję bo miałabym dwultakę i półtoraroczniaka we wrześniu :o I z bańki ;)

Gość deeper.
widocznie nie masz zadnego celu w zyciu oprocz rozmnazania sie:O

finansowo nie ma przeszkód. Ale ja wiem, ze nie to powinnam robić. Teraz powinnam zainwestowac w siebie. Ja sobie z tego doskonale zdaje sprawę i nie wiem skad bierze się to coś w mojej glowie. To mnie martwi.

deper- nie każda kobieta chce robić wielką karierę. Są takie, które doskonale realizują sie w domu, jak gospodynie i mamy, są oczytane, błyskotliwe. Nie można tak krytykować.

Gość likto
jestes zwyczajnie uzalezniona od bycia w ciazy To ma zwiazek z psychika W ciazy kobieta czuje sie bezpieczna,otoczona troska i do tego w centrum uwagi Jest taka matrona,najwazniejsza w otoczeniu osoba Znane sa przypadki uzaleznionych nie umiejacych poprzestac nawet na dziesiatce dzieci Trzeba wiec sie wziazs w garsc i przemowic sobie do rozumu:)

w ciąży bylam pozostawiona sama sobie i musialam radzic sobie z ciążą i z dzieckiem. Źle się czulam. ciąża byla zagrożona. Wręcz mnie dreszcze przechodza jak sobie przypomnę.

O racja, racja. Być w ciągłej uwadze i mile traktowaną, a potem bach i jesteś drugoplanowa, a w napisach wymieniana jako "i inni" ;) Po prostu spróbuj o tym nie mysleć, zajmi czymś umysł, czytaj, baw się z dziećmi, przy dwójce pewnie wieczorem przypomniałoby mi się, gdzie jestem i jak się nazywam ;)

Gość likto
ale samo bycie w ciazy jest dla wielu kobiet czyms niesamowitym Sa wtedy inne,podswiadomie czuja sie lepsze od swoich kolezanek To jest dla nich mistyczny czas, nawet za cene rychlego utracenia tego statusu i spokoju juz po porodzie

Pracy przy nich dużo ale są tak grzeczne i kochane. Wcale to nie tęsknie do bycia w ciazy. W zasadzie ciaże moglabym wymazać. Poprostu patrze na moje slonka i w mojej glowie rodzi się myśl, że moglo by się bawić troje a nie dwoje cudownych pięknych dzieci. Boję się też, że coś moglo by się stać. Dzieciątko bylo by chore.

Gość likto
wiec jesli tak i do tego masz niezla sytuacja materialna to do roboty:) Bedzie trojeczka slicznych i grzecznych dzieci:)

tak. Tylko zanim będzie ta trójeczka to będzie ciąża, ktorą spędze biegając między wcc a łóżkiem. Potem spzital i powiklania. Za każdym razem byly powikłania i w szpitalu spędzałam dużo czasu. Musialabym zostawić dzieci, a wiem jak przezywam rozłąke z nimi na dluższy czas. I znów powrót do rzeczywistości odwlecze się na za kolejne 3 lata, a czuje, że chcę już wrócić do dawnego życia. Ja wiem, że ta trzecia ciąża nie jest dla mnie. rozum mówi nie, a serce tak. I czego słuchać? A raczej jak zagluszyć serce?

Gość lolitka daisy
a moze kolejna ciaza,ale za np.5 lat?

pewnie tak. Tylko, ze właśnie coś mnie nęci już dziś. No nic widać tylko ja tak mam. Bedę walczyć i odwlekać w czasie. Może jak wróce do zycia to mi minie calkiem.

Gość lolitka daisy
jak wrocisz do pracy i do zycia to zapomnisz o dziecku na dlugo,tak to juz jest Poczujesz sie inna kobieta,zadbana,potrzebna,zabiegana,ale szczesliwa!

Gość jedynaczkanm b
Ja ma jedno dziecko i nie chce myslec nawet o nastepnym:)wroclam wlasnie do swuata zywych:):)Mala wkrotce do przedszkola idzie,a ja wracam do zycia:)Kocham corke ponad wszytsko,ale musze wrocic do ludzi..jedna kobieta moze miec 10 dzieci i jest szczesliwa,aja ma 1 i mam dosc:)

Gość halooooo
Poszukaj celu w zyciu. Praca, studia, własna firma? Moze załóz złobek, przedszkole lub klub maluszka? Moze wez do opieki jeszcze trzecie dziecko, aby zobaczyc jak to bedzie?

Gość xwkkw
To nie jest w twojej głowie. To jest w twojej macicy. A jak ktoś słysznie zauważył wyżej, tym się różnimy od zwierząt, żeby panować nad własnymi instynktami. Może zajmij się kobieto tymi dziećmi, co jej już naprodukowałaś.