Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiedzacaaaaaaaaaa

system windows. problem z podlaczeniem sprzetu na usb. pomoze ktos kto sie zna ?

Polecane posty

Windows nie ma nic wspólnego, może usb ci padło? jaki masz problem? dokładnie:)

ma, bo wszystkie ustawienia itd wygladaja troche inaczej niz w innym

Gość jpomagamy
Tu pomoże tylko "a mi kabel USB" :)

jak podlaczylam kamerke to wyskoczylo mi okno zeby ja zainstalowac no i ja to zle zrobilam a teraz jak ja podlaczam to slychac tylko dzwiek podlaczenia i odlaczenia tez a okna zadnego nie ma i spreztu zadnego mi nie wyszukuje, wiec gdzie mam go szukac i dobrze zainstalowac ??

Windows jest w wersji Arabskiej i mam pewne problemy z odczytaniem nazw funkcji.

bardzo zabawne

System Windows sam instaluje sterowniki po wykryciu urządzenia USB, ale niektóre sprzęty potrzebują specjalne sterowniki które są dołaczone najczęściej na płycie CD, w instrukcji jest napisane czy strzęt musi mieć specjalne sterowniki. W wersji Arabskiej, ok.. Ale jaki? dokładnie 95/98/Me/2000/XP Home Edition, Professional itp./Vista... Chyba że nawet tego nie umiesz rozszyfrować.... no ja się na arabskim nie znam... Ale raczej nie różni się od innych oprócz języka...

Na płycie są sterowniki. Mi Win też nie instalował kamerki o.O

Jeśli wszystko instaluje się poprawnie i nie wyskakuje komunikat o błednym podlączeniu to kamerka powinna działać w skype bądź rejestratorze windows badź oprogramowaniu od kamery . Jeśli kamerka jest poprawnie zainstalowana to klikamy prawym na mój komputer ew komputer i sprawdzamy w menadzerze urządzeń czy mamy znaki zapytania bądź wykrzykiniki.

Brawo... I co? nie ma? W niektórych przypadkach system Windows może nie rozpoznać urządzenia USB, do którego nie został dołączony dysk zawierający sterownik. W takiej sytuacji można spróbować samodzielnie znaleźć sterownik urządzenia. Najpierw należy sprawdzić witrynę producenta urządzenia w sieci web. Sterowniki można zazwyczaj pobrać z sekcji pomocy technicznej w takiej witrynie.

to ostatnie to nie ja pisalam

Gość amper
brawo :D 🌻

Gość mądry podszywać
może i nie Ty pisałaś ale mogłabyś się zastosować to tych rad i sprawdzić co pokazuje menadżer urządzeń.

Urządzenia USB działają w standardzie Plug and Play, więc niewiele można zrobić, aby je kontrolować czy skonfigurować. System Windows na ogół wykrywa urządzenia w momencie podłączenia i instaluje sterowniki, jeśli zajdzie taka potrzeba. Jeśli urządzenie USB nie działa po podłączeniu, przyczyną może być jeden z następujących problemów: •System Windows nie może znaleźć sterownika urządzenia USB. Częstą przyczyną nieprawidłowego działania sprzętu podłączonego do komputera są problemy ze sterownikami. Po podłączeniu urządzenia USB system Windows automatycznie je identyfikuje i szuka sterownika. W większości przypadków w systemie Windows jest już zainstalowany potrzebny sterownik lub jest on automatycznie pobierany z witryny Windows Update. Jeśli system Windows zainstaluje sterownik automatycznie, zostanie wyświetlone powiadomienie, że urządzenie jest gotowe do użycia. Jeśli system Windows nie może znaleźć potrzebnego sterownika, wyświetli monit o włożenie dysku ze sterownikiem dostarczonego wraz z urządzeniem. W niektórych przypadkach system Windows nie może znaleźć sterownika, a do urządzenia nie został dołączony dysk zawierający sterownik. W takiej sytuacji można poszukać sterownika w witrynie sieci Web producenta urządzenia. Sterowniki można zazwyczaj pobrać z sekcji pomocy technicznej w takiej witrynie. Jeśli nie ma tam sterownika, należy skontaktować się z producentem. Port USB jest uszkodzony. Jeśli podłączysz urządzenie USB do uszkodzonego portu, nie będzie działać. Spróbuj podłączyć urządzenie do innego portu. Jeśli używane są wszystkie porty USB, odłącz jedno z pozostałych urządzeń i podłącz urządzenie, które sprawia problemy. Jeśli urządzenie jest podłączone do pomocniczego koncentratora USB, a nie bezpośrednio do portu USB w komputerze, odłącz je od koncentratora i podłącz bezpośrednio do portu w komputerze.

Nie wiem jak jeszcze Ci mogę pomóc... To powinno wystarczyć.

dzieki ale usb na pewno dziala, pisalam ze slychac dzwiek wlaczenia i wylaczenia pozatym pendrive czy kabel jakis to wszystko dziala. jejuuuuuuuu potrzeba mi tylko krokow gdzie na kompie znalezc to okienko z instalacja podlaczonego urzadzenia. dzieki aagnieskaa

Gość mądry podszywać
jak się już "zainstalowało" to jest i widać je w menadżerze urządzeń i tam też można zmienić sterownik .