Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ateistka123

Jestem ATEISTKĄ! Jestem szczęśliwsza..

Polecane posty

hehehehehe :D oczywiście miało być "uważam, że przesadzaSZ" :D :D :D no to fajny błąd sobie wytknęłam, co nie Kahori? ;)

Gość Aliceeee
Szczerze to nie rozumiem tych katolików Wierzą w jakiegoś boga, którego nikt nigdy nie widział, a jeśli np. przy jakichś babciach ktoś palnie, że bóg nie istnieje i osoba jest niewierząca, to babiny patrzą na tego kogoś jak na mordercę. To jest po prostu śmieszne. Skończyłam 21 lat, ale do lat 20 mieszkałam z rodzicami, niedawno się wyprowadziłam. Najbardziej denerwowało mnie to, że zmuszali mnie do udziału w niedzielnej mszy...Co niedziela słuchać klepania tej samej regułki przez księdza to dla mnie głupota totalna. Wg mnie, jeśli ktoś wierzy, może przeżyć bez kościoła, bo modlić się można wszędzie. A jeśli ktoś kogoś zmusza do chodzenia do kościoła, przez to wiara się osłabia i na samą myśl o kościele niedobrze się robi. Poza tym w dziesiejszych czasach księża istnieją tylko po to, żeby wyciągać kasę od ludzi na wszelkie możliwe sposoby

Gość satanistyczny mistrz wojny
Ależ ja też nie obracam sie wśród kółek różancowych ani Rodziny radia Maryja I niczego sie nie boję - po prostu nie uważam by zwierzanie sie z tego było i do czegos potrzebne. To po prostu moja sprawa- a nie sprawiam wrażenia milusiego chłoczyka który radośnie opowiada o wszystkim o sobie - dlatego nie słyszałem jeszcze pytania ani o tematy wiary ani o życie intymne. Chyba każdy wie, że nie dość, że nie uzyskałby pożądanych informacji a jeszcze by sie nasłuchał złośliwości. Ja jestem tolerancyjny i nikomu z buciorami nie włażę w zycie i nie zadaję niedyskretnych pytań i tego samego oczekuję.

Dlaczego nie chcą dopuścić do tego aby kościół kat.był w Polsce finansowany przez jego wyznawców? Powinno być tak,że każdy wierny katolik wpłaca co miesiąc 5% podatku na swój kościół,a czarnuchom obcina się wszelkie dotacje z budżetu państwa. Wtedy dopiero okazało by się ilu jest katolików w naszym kraju.

Gość CiemneLoki
Nie trzeba chodzić do kościoła, żeby być wielkim chrześcijaninem.. Przecież(tak jak wyżej napisano)można się modlić wszędzie... A kościół jest jedną wielką ściemą.. Księża pedofile żyjący w celibacie mają wielkie chcice i gwałcą małych chłopców i zakonnice, a na mszy wygłaszają wyuczone z pisma świętego wersy i w między czasie mówią żeby wspomóc kościół... Dzisiaj przyszła do domu koperta z kościoła, żeby dać kasę.. Już chciałam ją podrzeć, gdy nagle weszła, wzięła mi ją, wyzwała "CO TY ROBISZ, JAK NIE ZAPŁACIMY TO CI ŚLUBU NIE DADZĄ ANI BIERZMOWANIA" A nie jesteśmy jacyś tam bogaci i mama musi się starać i rozkładać kasę na miesiące żeby nam starczyło na chleb..:O

satanistyczny mistrz - no i co? jeśli jakiś kumpel przy piwie ot tak zagadnąłby Cię o kościół, no nie wiem - zapytał, czy byłeś u spowiedzi, czy cokolwiek innego, to co - nie powiedziałbyś mu normalnie, że jesteś ateistą i do kościoła nie chodzisz? tylko co? wielka tajemnica? :O

CiemneLoki - to trzeba było powiedzieć, że masz gdzieś ślub i bierzmowanie :) niewierzącemu takie rzeczy nie są potrzebne do szczęścia :)

Było tą koperte odesłać księdzu z adnotacją: ,,STOP NACHALNEMU WYDZIERANIU PIENIĘDZY PARAFIANOM!!!!" I podpisać się Ja bym tak zrobił ....

Anyżówko- komuś kto wygląda na metala i ma ku rwiki w oczach nie zadają takich pytań- uwierz mi... Poza tym nie udaje wierzącego - nie będę się poniżać i udawać kogoś kim nie jestem... Po prosuy nie spotkała mnie taka sytuacja, a któż normalny przy piwku pyta kumpla czy był u spowiedzi?!!!??????????!!! Żart??????

Gość no i fajnie ze macie swoje pog
lady pytanie, czy wypisaliscie sie z kosciola? jesli rodzice was ochrzcili to pasowaloby sie wypisac, wtedy nie jestescie hipokrytami

Gość CiemneLoki
Powtarzałam mamie już wiele razy, że mam gdzieś ślub i bierzmowanie... Ale ona wielka katoliczka(mimo tego, że chodzi do kościoła raz na rok) powiedziała, że mam iść do bierzmowania dla spokoju a później mogę robić do chcę... No i oczywiście nie chcę by ludzie o niej gadali, że ma taką niewierzącą córkę... Ech.. No życie... Ale nie chce jej robić tego SYFU( haha syfu?) przez to, że jestem ateistką.. No cóż...

no dobra, może to nie był najlepszy przykład z tą spowiedzią - po prostu nie wiedziałam, co wymyślić :P może Twój wygląd mówi sam za siebie: "nie chodzę do kościoła" i ludzie po prostu sami się domyślają ;) mi natomiast dosyć często zdarzało się w rozmowie w szerszym gronie, że nagle temat schodził na kościół. niestety nie mam wypisane na czole "ateistka", więc nieraz musiałam o tym uświadomić znajomych, zwłaszcza, że niegdyś za czasów szkolnych jeszcze do kościoła popylałam, a dopiero jakoś po maturze zrobiłam się antykościelna, więc dla niektórych starych kumpeli to nawet było zdziwko :P

i nikt was nie pietnuje to na katoli się jedzie bo taka moda ja tam sie nie obnosze z tym ze jestem wierząca i chodze do kosciola. zyjcie i dajcie zyc innym dziekuje za uwage

nie wypisałam się jeszcze - zamierzam to zrobić w nieokreślonej przyszłości, jak tylko znajdę sobie drugiego świadka :P

Nikt mnie nie bedzie wyzywał od hipokrytów!!! No kurwa!!! Byłbym nim gdybym co niedziela klęczał pod ołtarzem z jęzorem wyciągniętym po komunię, chodził do spowiedzi itd A ja po prostu jestem poza wiarą i jej głupimi ceremoniami A co mnie obchodzi co ma klecha w książce u siebie wpisane????? Papier wszystko zniesie A nie ja się tam dobrowolnie zapisałem więc nie ja sie będę wypisywać katolikiem nie jestem i żebym nawet był w 100 księgach zapisany jako katol mormon, buddysta itd to nie zmienia to faktu że jestem ateistą A na parafię nie pójdę do księdza bo mam go i jego spisy ...no wiecie gdzie....

no i prawidlowo. ja tam mam potrzebe chodzenia do kosciola, wyciszenia sie itd. i powtarzam - dajcie zyc innym. kazdy ma prawo to wlasnych pogladow, i mam wrazenie ze ateisci plują jadem. No moze poza babciami moherami. We wszystkim trzeba znalezc jakis umiar, wyposrodkowanie. Fanatykom mowie NIE. ale mowie tez NIE ludziom, ktorzy nie szanuja innych

satanistyczny, to miej pretensje do ojca i matki ze cie ochrzcili ;) i zeby nie byc hiporyta sie wypisz ;)

satanistyczny mistrz - a jednak polecam Ci z czystego koleżeństwa poczytać sobie tę stronkę: http://apostazja.info/ są tam gdzieś powody, dla których warto się wypisać i powody, dla których nie warto.... do przemyślenia. ja uważam, że warto, tyle, że niestety nie jest to ot takie proste, dlatego ciągle tego nie zrobiłam.. :(

Gość szczypiorkowaa
KAZDY MA PRAWO miec własne poglądy na zycie a najwazniejsze jest nie krytykowac innych przez ich poglądy i nienarzucac im swoich , kazdy bedzie wierzył w to co jest przekonany , ja mam swoj poglad i swoją wiare , ana forum nie musze mówic jakiego jestem wyznania , ale jestem tolerancyjna wobec ateistów , wobec innych wyznań religijnych czy kulturowych , droga autorko , fajnie ze jestes szczesliwa a ludzie są rózni i dlatego mają rózne poglądy , nienalezy nikogo zmieniac ani nikomu narzucac innej wiary lub niewiary , ani czegos udowadniac

Gość podszyw nie podszyty
wpadnie tu Jania Talib Do Naśladowania i macie exkomunikę jak w banku!

brawo szczypiorkowa, pełna zgoda z Tobą 🖐️ a ty satanistyczny, troche kultury :O

a jeśli chodzi o pretensje o to, że zostałam ochrzczona - nie, nie mam pretensji do mamy. pretensje mam do kretyńskiego katolickiego systemu, który kościół zakrzewił w społeczeństwie - chrzest niemowląt :P to chyba najbardziej wredne posunięcie propagandowe kościoła, jakie istnieje - nawet sam Goebbels nie wpadł na to, aby małe dzieci zapisywać do partii nazistowskiej :P

Nikt nie kaze chrzcic. a teksty o nazizmie bez komentarza :O skad w tobie tyle jadu? nie umiesz sie przeciwstawic? tylko na forum jestes taka madra? przeraza cie procedura wypisania sie? e tam. po prostu jestes tchorzem i hipokryta :) masz wybor. jest wybor. ale lepiej twierdzic ze ktos cos narzuca. po prostu laski sie boja ze potem ze slubem kicha. bo nie bedzie mozna w bialej kiecce isc do oltarza, a to przeciez fajne jest :O

Na stronce kiedyś, w niepamiętnych czasach byłem Ale uważam że nie potrzeba mi do szczęścia takiego wypisu poprzedzonego użeraniem się z Facetem w Czerni Wypisywałbym się gdyby miało mi to przynieść jakąś ulgę- np ostateczne pzecięcie więzów z kościołem Natomiast ja sam zarwałem z nim ponad dekadę temu teraz kościół, spowiedzi, posty jak również i wpisy w księżych księgach mnie nie dotyczą - po prostu od lat jestem ,,poza" A satanistyczny ma kulturę póki mu ktoś na kopyto nioe nadepnie. A co do chrztu niemowląt- genialne posunięcie propagandowe kat kościoła- człowiek jest uwiązany od najmłodszych lat.

pretensje do rodzicow mogli cie nie chrzcic i dac wybor tobie w przyszlosci

"nie umiesz się przeciwstawić" - :D jasne, paromiesięczny niemowlak z pewnością ma ogromną szansę przeciwstawienia się, kiedy chcą go ochrzcić :P nikt mnie nie pytał o zdanie, zapisując mnie do kościoła, zostałam zapisana bez mojej wiedzy i woli w danym momencie - a teraz muszę przechodzić cholerne procedury, angażować świadków, łazić po kilka razy do proboszcza, żeby się wypisać ?????? i to ma być uczciwa instytucja?? każdy porządny klub/instytucja/cokolwiek charakteryzuje się tym, że aby w niego wstąpić, trzeba najpierw spełnić jakieś warunki, postarać się... natomiast żeby wylecieć, wystarczy nie płacić składek, złamać regulamin itd. kościół jest dokładnym przeciwieństwem :P to sporo o nim świadczy 🖐️

Anyżówko- brawo- święte (sic!) słowa.

miej pretensje do matki mogla cie nie ochrzcic a w wieku 18 lat sama bys podjela decyzje