Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ateistka123

Jestem ATEISTKĄ! Jestem szczęśliwsza..

Polecane posty

.. niż wtedy gdy wierzyłam w boga.. Łączmy się Ateiści i udowodnijmy tym nędznym katolikom, że ich urojony bóg nie istnieje ;P

Gość magnat
Ja też jestem ateistą ale nie zabraniam nikomu wierzyć w boga.

rada na początek - daj sobie siana z udowadnianiem czegokolwiek katolikom, no chyba że oni sami zaczną. szkoda na to czasu :)

Mi mój ateizm nie powoduje uczucia szczęścia. Tak samo jak brak wiary w astrologię, horoskopy czy tzw. \"medycynę\" naturalną. Ergo: nie mam zamiaru w niczym się z tobą łączyć :P :D

Ok, może nie udowodnić, ale np. podzielić się tutaj z swoimi odczuciami.. itp.. do "poczytajcie" --> Czytałam to kiedyś, ale jakoś nie przemówiło to do mnie :)

Gość rytyty
Chyba nie jesteś prawdziwą ateistką skoro uważasz że takim szczęściem jest uświadomić sobie jak wszystko jest przemijające i trzeba o tym innym mówić. Ludzie potrzebują idei Boga, jakoidei wszechmocy i nadziei.

Gość rytyty
Ateizm jest tak cholernie smutny, jak piękny i mądry. Nie nadaje się na wrzaskliwe plakaty...

Gość satanistyczny mistrz wojny
Mistrzunio też od ponad dekady w bozię nie wierzy i dobrze sie ma

BulletForMyValentine - trochę wyrozumiałości dla neofitki :D kiedy ateizm jest świeżym odkryciem, to może cieszyć jak nowa zabawka ;) 🖐️

Gość rytyty
Kahori, nie trafiłaś akurat ale mniejsza o to. Zechciej posiąść trochę wiedzy o naszym gatunku, a zrozumiesz jakie wiara ma znaczenie dla istot obdarzonych dużą samoświadomością, jak ludzie. I w tym sensie można nas śmiało uogólnić. :D

Gość rytyty
Ups... wydawało mi się że do kogoś myślącego piszę, zwracając się do Kahori. Sorry, mój błąd!

Rwoniez jestem ateistka i jestem z tego dumna :D A katolikom nie ma co udowadniac , kazdy ma swoje przekonania i ma prawo zgodnie z Nimi żyć wiec nie musimy im narzucac nic ani nic udowadniac :)

,,Ateizm jest tak cholernie smutny" Nie nie jest smutny... Jest prawdą - wyzwoleniem z opętania kłamstwami Jest PRAWDĄ

Gość rytyty
Anyżówka, gdy śmierć się zbliży, poczujesz jak łatwiej jest temu kto wierzy (bez wzgledu na to czy akurat wierzysz czy nie.) W tym sensie potrzeba wiary jest wspólna wszystkim ludziom, nawet ci chcieliby wierzyć, którym rozum na to nie pozwala. Nie wszyscy wierzą, zwłaszcza w ten sam sposób. Ale ci którzy nie wierzą naprawdę, czują jaki to ciężar.

Aha i napisalam "dumna" nie dlatego ze uwazam sie za kogos lepszego a dlatego ze panuje powszechne przekonanie ze jak ateista to odrazu jakis wykolejeniec czy cos w ten desen , a szczegolnie mysla tak moherowe berety a ja nie czuje sie gorsza dlatego ze nie wierze w Boga . Aha ... z drugiej strony jestem osoba wierzaca ale w swoje idealy i przekoannia aczkolwiek ten aspekt nie dotyczy wiary dot Boga .

rytyty - Ty oczywiście umierałeś już kilkanaście razy, w tym będąc kilka razy ateistą, kilka razy katolikiem oraz jeszcze parę razy jako buddysta, żyd i muzułmanin oraz raz jako masoński cyklista, więc oczywiście najlepiej wiesz, jak światopogląd wpływa na przedśmiertne samopoczucie :P

Gość CiemneLoki
Ja też nie wierze i dobrze się mam.. Hehe a co do boga to słyszałam coś takiego: "Jest Bóg, ma on 10 zasad, których ludzie mają się słuchać, ale jeżeli ktoś tego nie uczyni, będzie się smażył w piekle, będzie krzyczeć i jęczeć z bólu do końca swoich dni itd... Ale przecież Bóg cię kocha:)" Taka prawda..:P Ja też mam swój światopogląd, i razem sobie żyjemy i nie narzekamy:)

ateistka123- KŁANIAM SIE NISKO Dla mnie wyjście z kokonu katolicyzmu było oczyszczeniem ,kuracją leczącą psychikę, przed wszystkim- poznaniem prawdy o świecie. Miałem 14- 15 lat- gdy zaząłem samodzielnie myśleć... Na szczęście nie mam w rodzinie dewotów, moherów itp tałatajstwa jdynie wykształconych i tolerancyjnych ludzi dzięki którym nie zaznałem potępienia nawet w momentach istnegfo antykościelnego buntu. Ludzie, przejrzyjcie na oczy- to ściema z tym bogiem.

A co do standarciku wierzących- on nie wierzy więc nie ma moralności, wskazówek, jak życ, standardów i wyznaczników światopoglądu, to-przestałem z tym polemizować w wieku 16 lat Nikt kto mnie zna nie może o mnie podobnych bzdur powiedzieć ,a ja nie zamierzam udowadniać, że nie jestem wielbłądem...