Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia221

alergia na mleko

Polecane posty

Gość kasia221

jestem mama 9 miesiecznej coreczki , ktora ma alergie namleko i nie bardzo wiem co mozna dawac jesc , a na wizyte u alergologa musze jeszcze poczekac, bo sa duze kolejki , czy mozna np.podawac kaszki na mleku modyfikowanym zalewane woda ? rano i wieczorem a wciagu dnia zupke obiadek i deserek?

Gość o co chodzi/////
piszesz, ze dzieciak ma alergie na mleko i chcesz mu dawac modyfikowane????

Gość powinnaś dostać receptę
na odpowiednią mieszankę bezmleczną

Gość kasia221
bo wczesniej gdy odstawilismy mleko na jakis czas i jadla te kaszki nie miala zadnych wysypek pozniej nieprzybierala nic na wadze i lekarz powiedzial zeby znow sprobowac dawac mleko no i niestety znow sie pojawily plamki , i lekarz mowil ze jesli od kaszek nic nie bylo to mozna dawac , i nie wiem wlasnie co robic? moze ktos mial podobnie to sie pytam , bo na wizyte u alergologa trzeba czekac

Gość ja też za polskimi
kaszke ryżową mozesz podać, którą zrobisz na bazie preparatu mlekozastępczego.

Gość o co chodzi/////
dawaj jej kasze na nutramigenie albo bebilonie pepti. no ale to na recepte jest. a skad jestes?

Gość kasia211
o to chodzi ze jest problem nie chce pic innego mleka poza nanem ,probowalam bebilon pepti , a nutramigen podobno gorszy jest , kaszek i kleikow na bebilonie tez nie ,

Bo od razu sie nie przestawi, gdyz bebilon jest ohydny, podobnie nutramigen. Wez na przyklad 4 miarki nan i 1 nutramigenu, dodaj kaszke, po 2 dniach dodaj 2 miarki nutramigenu i tak sukcesywnie dodawaj, powinno sie udac.

Gość kasia211
dziekuje za rade bede musiala wyprobowac ten sposob

Gość kasia211
a co mozna dawac alergikowi do jedzenia np przekaski poza chrupkami kukurydzianymi, bo biszkoptow nie wiec herbatnikow pewnie tez nie

Gość
Ja Nan musialam wypierniczyc, bo od tego mleka mój synek też dostał alergii. Przeszliśmy na Nutramigen bez problemu. Jest na receptę, ale bez tez można kupic tylko placisz 100 % ceny

nie rozumiem, dziecko albo ma mlkeko alergie i kaszek nie może jeść, albo niema, a jakie kaski mu dajesz, a jakie mleko? bo baszki z bobovity mleczno ryżowe są na bebiko, a kaszki nestle na NaN,ie może w tym tkwi porblem, ze chodzi o rodzaj mleka,

Kazde dziecko jest inne, nasz synek nigdy w zyciu by nie wypil nutramigenu, gdybym stopniowo go nie przyzwyczajala.... Co jeszcze dla alergika??? hmmm.... juz nie pamietam, nasz synek na szczescie krotko byl niby alergikiem, jak skonczyl roczek pewna madra lekarz stwierdzila, ze maly nie ma zadnej alergii i zaczelismy wszystko mu podawac i wrocilismy do NANa wlasnie. Czytaj etykiety, nie wszystkie herbatniki zawieraja mleko, zycze wytrwalosci :-)

sa dostepne mleka ryzowe i sojowe (Alpro soja), na nich mozna robic kaszki - ale uwaga, musisz kupowac BEZMLECZNE, sa i bebiko i nestle, o 4 mca, caly wybor smakow. Sa tez jogurty sojowe i deserki (alpro soja wlasnie), z tym ze tez nie nalezy przesadzac z soja do skonczenia pierwszego roku zycia. Jak jest alergia na mleko, to biszkopty mozna dawac spokojnie. Herbatniki odpadaja, bo wszystkie maja maslo albo mleko w proszku, ale np. paluszki slone i paluszki chlebowe/maca moga byc. Po sprawdzeniu listy skladnikow :) Mozesz poprosic o recepte na mieszanke mleczna sojowa, smak na pewno lepszy niz pepti i nutramigen, moze lyknie. Jak po kaszkach nie bylo problemu, dawaj kaszki, kasze manna platki owsiane, platki jeczmienne - albo na mleku sojowym, albo ryzowym. wszytskie owoce, warzywa, mieso - trzeba uwazac na wolowine, makarony, kasza, ryby - no co chcesz, tylko do obledu trzeba sprawdzac skladniki na wszystkich produktach czy nie zawieraja masla, mleka, serwatki, mleka w proszku itp.

Gość mama alergika
przy uczuleniu na mleko nie jest tak prosto jeżeli jest to laktoza w mleku to bebilon pepti i mozna wprowadzić jedynie nutramigen ale z tym ostrożnie gdyż jednak jest to dalej kazeina w postaci hydrolizatu W takim przypadku najlepiej przed podaniem odczulić oba składniki Jak korzystałem z alergikus w warszawie na pradze południe ich adres to chyba www.alergikus.pl