Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AGatka.

czy sa tu mamy dzieci czesto budzacych sie w w nocy

Polecane posty

Gość AGatka.

Moj syn ma 11 miesiecy od bardzo dawna budzi sie wnocy nieumie przespac ciagiem chocby 4 godz ,macie jakies sposoby żeby wkoncu spał? Wiecie czemu tak sie budzi .Ten problem dotyczy nas długo ,wiec sprawdziłam wszystkie mozliwe sposoby ,napewno niejest mu zaciepło ani za zimno ,niema mokro itp

Gość aroniaa a
Moj syn budzil sie kilka czasem kilkanascie razy w nocy ... do 16 m-ca! Mial sucho, nie byl glodny... za to wiecznie chcialo mu sie pic :)

Gość AGatka.
no moj jak sie obudzi 3 razy w nocy to jest super zazwyczaj wstaje do niego 6 razy,i tak jest od 5 miesiaca:(

Gość mateczka3456
moja córa ma 14 miesiecy i wstaje do niej 2,3 razy w nocy-rzadko chce jeśc ale gubi smoczek i trzeba jej podac.

Gość dak do
moj ma 10mies,przeczytaj ksizke kazde dziecko potrafi samo zasnac czy jakos tak,albo usnij wreszcie,niby ta metoda skutkuje tez przy spaniu przez cala noc

Gość podaj maila to wyślę
ci ebooka

Gość AGatka.
moj mail monik840@vp.pl dziekuje

Witam. Mój synek nie budzi się wcale w nocy, śpi od 21- 22 do 8- 9 rano, a na dzień dzisiejszy ma 11 tygodni, a to dlatego, że karmię go mlekiem początkowym, nie zaś piersią( nie z własnej winy) :/. Może spróbuj karmić małego na noc mleczkiem, jest gęstsze, więc może nauczy się nie wstawać.

Ja tez poprosze o tego eboka,moj synek ma 11 miesiecy i rowniez budzi sie czasem kilka razy.Czasem z wlasnej wygody biore go do nas do łózka i wtedy jest spokoj do rana ale wiem ze to zla metoda.Moze cos madrego wyczytam...Pozdrawiam wszystkie niewyspane mamy:))

Gość anabelko
on ma 11 miechów, myślę że takie dziecko nie jest już tylko na piersi....

Niestety, czasami mamusie karmią swoje dzieci tylko piersią dość długo, znam takie przypadki. Może przed snem podać coś gęstego, kaszkę na przykład. A może zależy to po prostu od dziecka. Czasami wystarczy się pomęczyc i dawać dziecu w nocy zamiast jedzenia wodę do picia, wtedy ono uświadamia sobie, że " nie opłaca" mu się wstawać w nocy, bo i tak dostanie tylko coś do picia, a nie jedzonko.

Gość anabelko
oczywiście że dziecko można karmić piersią długo, nawet kilka lat, ale nie słyszałam o tym, żeby 11-miesięczne dziecko było tylko na piersi :O a ty słyszałaś?

Moja córeczka gdy miała 2-3 miesięcy spała 8-10 godz. non stop bez pobudek, do tej pory karmię ją piersią, po 3 miesiącu zaczęły iść ząbki, pierwszy wyszedł gdy miała 4,5 miesiąca i od tamtej pory budzi się w nocy. Na początku było to 2-3 razy, potem już 8-10, a teraz w zależności od tego co się wydarzyło za dnia to 1 lub dwa a czasami 3 razy i chyba tak ma być. Każde dziecko się budzi, nie ma na to rady ani złotego środka. Im chłodniej w nocy w pokoju tym dla malucha lepiej, ważne też aby wywietrzyć mu pokój, nakarmić przed snem dobrą, ale lekką kolacją, napoić, poprzytulać i powinno być ok. Moja mała teraz śpi już 4 godziny, jeszcze nie zrobiła sobie pobudki. A gdy będzie miała 2-3 latka to zaczną jej się koszmary w nocy i też będzie się budziła. Dzieci lubią się w nocy poprzytulać do mamusi, nie ważne ile mają lat, jeżeli są silnie związane z mamą to tak już będzie. A gdy będzie nastolatką i pójdzie na disco to Ty się będziesz budziła sprawdzając czy już jest w domu :) Gdy moja mała się budzi np. około 1 w nocy, biorę ją do naszego łóżka i się niepotrzebnie nie wybudzam, wtedy się wysypiam :)

Gość AGatka.
ale moj syn niejest na piersi od poczatku go karmie butla ,na noc wypija ok 200ml mleko z kleikiem ,wiec niejest głodny

Gość Mama blizniaczek.
Moje malchy 13 miesieczne dziewczynki chodzą spac juz o 18h jedna spi cała noc i bdzi sie o 6 rano a druga natomiast musi sie obdzic przynajmniej raz daje jej wody w buteleczce posysa i zasypia a ja moge dalej spac:)

hej widzę że nie tylko ja mam ten problem :) moja mała ma 9 miesięcy i też się budzi w nocy po kilka razy - tylko po to żeby za chwilke zasnąć. Kolację zjada o 20 i kolejnyraz je o 6 rano, głód na pewno ją nie wybudza bo w dzień je już więcej stałych posiłków, ząbki jej wychodzą wieć zwalam to też na ząbkowanie, wystarczy że dam jej cumelka, obrócę na boczek lub wezmę do nas do łóżka i jest ok. Ksiązkę \"uśnij wreszcie\"przeczytałam całą i porady tam nie znalazłam, myślę że tyczy się to dzieci które budzą się w nocy często i nie mogą dalej same zasnąć - trzeba je lulać, kołysać itp, wtedy można zastosować metody opisane w książce. musimy to przetrwać, ja nie pamiętam kiedy się wyspałam porządnie:)takie uroki bycia mamusią

Podziwiam Was dziewczyny, że tak dobrze do tego podchodzicie. Ze trzeba przetrwać i koniec. Mój Jaś na chwilę obecną jeszcze za mały jest na ząbki, ale jak zacznie się budzić w nocy, to się " załamię" :P. Żarty, żartami, ale tak poważnie... zastanawiam się, czy to kwestia dziecka, czy po porstu przyzwyczajeń.

Gość dima
synek ma22 miesiące i budzi sie przynajmniej 3-razy w nocy zasypia o 21 a po nocnych pobudkach wstaje o 5.30 !!

Gość konstancjaswnm
W jakim wieku dziecko zaczyna przesypiać całe noce ? Tak jak nie można przewidzieć, kiedy dziecko po raz pierwszy się uśmiechnie, kiedy zacznie mówić i kiedy zrezygnuje z drzemki w ciągu dnia, tak samo nie sposób określić, kiedy maluch zacznie przesypiać całe noce. Co więcej, nie istnieje żadna "norma" mówiąca, że oto nadszedł czas, że powinien. Podobnie jak z każdym innym osiągnięciem rozwojowym, u Twojego dziecka może to nastąpić wcześniej lub później niż u innych. W pierwszych tygodniach po porodzie powinnaś pamiętać, że jeśli dziecko przesypia całe noce, może nie otrzymywać wystarczającej ilości pokarmu. Niemowlęta karmione piersią powinny ssać co najmniej 8-12 razy na dobę, zwykle co 2-3 godziny. Większość z nich z czasem uczy się wydłużać okres snu nocnego, ale stale potrzebne im są nocne karmienia. Mówi się niekiedy, że podanie dziecku przed snem czegoś bardziej "treściwego" (np. kaszki), sprawi, że będzie ono przesypiać noc. Nie jest to prawda. Niedojrzały układ pokarmowy niemowlęcia nie jest przygotowany do przyjmowania stałych pokarmów do mniej więcej końca pierwszego półrocza życia - zbyt wczesne wprowadzenie kaszki może natomiast spowodować kłopoty z żołądkiem. Nocne pobudki powodują u matek (i ojców) zmęczenie w ciągu dnia. Zwłaszcza w ciągu pierwszych tygodni po porodzie, kiedy odczuwasz szczególne znużenie, staraj się drzemać razem z dzieckiem. Powstrzymaj chęć wykorzystania snu dziecka na uporanie się z domowymi obowiązkami. Sceduj na innych jak najwięcej czynności, powiedz znajomym i krewnym że mogą Ci pomóc, przynosząc ze sobą jedzenie czy sprzątając. Karmienie dziecka na leżąco to także sposób na dodatkową chwilę odpoczynku. Wiele matek twierdzi, że dzięki spaniu razem z dzieckiem nocne pobudki nie są tak uciążliwe. Od wieków zresztą matki tradycyjnie spały z dziećmi lub w ich pobliżu, a kładzenie niemowlęcia w osobnym łóżeczku to stosunkowo nowy wynalazek. Wiele kobiet chwali sobie "rodzinne łoże" jako dobry sposób na zaspokajanie potrzeb dziecka, przy jednocześnie jak najmniejszym zakłócaniu snu własnego i innych członków rodziny. Przekręcenie się na bok, nakarmienie dziecka i ponowne zajęcie wygodnej pozycji jest znacznie łatwiejsze niż wychodzenie z łóżka, wędrówka do pokoju dziecka, karmienie malucha na siedząco (walcząc ze snem) i powrót do swojej sypialni. W niektórych poradnikach dla dzieci możesz przeczytać (z pewnością usłyszysz też podobne opinie od krewnych lub znajomych), że rodzice powinni nauczyć dziecko samodzielnego zasypiania, kiedy obudzi się w nocy - niektórzy radzą pozostawić malucha samego w łóżeczku nawet kiedy płacze. Być może takie metody sprawdzają się w niektórych rodzinach, jednak wielu rodziców woli raczej zaufać instynktowi, który każe pocieszyć i uspokoić wzywające nas dziecko. Warto pamiętać, że cykle snu dzieci i dorosłych różnią się od siebie, a niemowlę wręcz powinno budzić się w nocy na karmienie, aby jego potrzeby żywieniowe zostały zaspokojone.

Gość AGatka.
moj syn zaczłą przesypiac noce ok 3 miesiaca jak skonczyły sie kolki,trwało to jakies niecałe 2miesiace ,pozniej sie zaczeło budzenie ,popłakiwanie ,wiercenie ,myslałam ze to zabki ale zabki wyszły mu dopiero 3 miesiace pozniej teraz ma 6 zebow ,i nadal sie budzi,tak jest co noc ,juz niema chyba na to rady musze przeczekac

Gość AGatka.
dodam jeszce że za nic w swiecie nieusnie przed 22 zazwyczaj jest to 23:( w dzien ma tylko 1 drzemke 2 godzinna

Gość gość alka
To jest od alergi