Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość loreanna

Druga ciaza -wpadka

Polecane posty

Gość loreanna
Mirena to podobno dobra wkladka..splukalam sie p jej zakupie:(bylam pewna i zadowolona,ze jest fajnie bo jestem bezpieczna.... Jutro pogadam z lekarzem..jak to cholera mozliwe..ja sie nie dziwie,ze wy nie wierzycie bo ja sama nie wierze!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość loreanna
Kurcze..a moze jej dzialanie juz oslablo??To moze dlatego.. Mam ja juz 3 lata.Ale powinna byc jeszcze 2 lata. Niewiem czy to prawda,ale przeczytalam ,ze usuniecia wkladki w czasie ciazy zawsze konczy sie poronieniem,powinno sie zostawi wkladke..u usuwana jest w czasie porodu!!!jezzzzzzuuuuuuuuuu ide spac..i tak nie zasne,ale musze sie oderwac od tego..

Wkładka nie daje 100% zabezpieczenia przed ciażą. Moja ginekolog jest ordynatorem jednego z lepszych szpitali w Polsce i wie co mówi. Wie, że nie chcę mieć drugiego dziecka więc nie odurza mnie bajkami. Proponowała wkładkę(tabletek nie mogę brać) ale powiedziała, że trzeba uważać dodatkowo w czasie owulacji.Powiedziała, że miała kilkoro powkładkowych dzieci. Ale Ty uważałaś! Ta gumka! Ja z wkładki zrezygnowałam. Uważać w czasie owulacji to mogę i bez niej.

kioto fajnie to ujęłaś "Ja z wkładki zrezygnowałam. Uważać w czasie owulacji to mogę i bez niej." a tu koleżanka wybecylowała 850zł... kurcze, ale niefart!

Gość Nena24
nie no, niepokalane poczęcie :O

Loreanna trzymaj sie🌻 teraz jestes w szoku ale z czasem wszystko sie ulozy-niezaleznie od tego jaka decyzje podejmiecie 3mam kciuki

Gość loreanna
Jestem po wizycie u gina,mam dzis wolne..wyjal mi wkladke,jesli w ciagu 2 tygodni nie dojdzie do poronienia..to bede w ciazy..moze i jestem straszna ,ale licze,ze jednak dojdzie do poronienia.

Gość MLT 73
Loreanna, czy nie miałaś żadnych objawów ciąży wcześniej (zanim poszłaś do lekarza), i czy miałaś miesiączki, czy do ciąży doszło mimo braku miesiączki (co jest raczej normalne przy Mirenie). Bardzo mi przykro, ale trzymam kciuki aby stało się tak jak chcesz...

Gość ło matko jedyna
loreanna to jest straszne co Ty mówisz!! okropne!! jak mozna powiedzieć mam nadzieję że moje dziecko umrze!! I jeszcze te debilki mam nadzieję że stanie się jak chcesz!! jak słysze coś takiego to mam ochotę udusic gołymi rękami!!

loreanna będzie co ma być,jeśli dzidziuś będzie miał się urodzić to i tak nie poronisz,widać jest w tym jakiś sens.W takich wypadkach to wierzę w przeznaczenie.Powodzenia.

Gość moja koleżanka Anka
Moja koleżanka ma 3 letniego synka a zaszła w ciąże będąc zabezpieczona prezerwatywą i zastrzykiem hormonalnym. bardzo czuły test wykazał ciąże to ta biegiem prywatnie chciała ją usunąć farmakologicznie. Po przyjęciu "leku" okazało sie że ciąża sie utrzymała, był to już 7 my tydzień wiec postanowiła ze jednak urodzi bo serduszko już biło. Synek ma alalię i teraz zachodzi w głowę czy to nie "wina" hormonów :(

Gość loliiita
a ja ją rozumiem, nie chce dzecka to po co ma się meczyć, całe 9 m-cy bedzie się męczyła i póżniej dziecko bedzie samo, ja bym usunłeła albo jakies tablety poronne,

Gość ło matko jedyna
Straszne straszne...szkoda że Was nie usunieto, o dwie debilki mniej!!

Gość lejla77
Jejku autorko wiem ze to co cie spotkalo to jest przypadkowe i zadko powtarzalne jednak stalo sie. Bedziesz miala dzidziusia przeciez to jest piekne byc mama.Twoja corcia bedzie miala rodzenstwo to tez jest bardzo pozytywne.Rozumiem to ze nie planowalas a to malenstwo samo zdecydowalo jednak wiem to na wlasnym przykladzie ze takie nie planowane to bardzo kochane i cudowne dzieciaki. Dasz rade i wierze ze wszystko bedzie dobrze a dzidzius wprowadzi w wasz dom caly ogrom wielkiej i niekonczacej sie milosci.

Gość gutekkk
następny ryj do wykarmienia hheheh koniec przyjemności;-(

nie dziwie sie autorce ze chce usunac ciaze, skoro sie podwojnie zabezpieczala to byla pewna ze ciaza bedzie neimozliwa a tu taka niespodzianka. Kazda z nas sie zabezpiecza i kazda z nas moze cos takiego spoktac moze nawet po kilka razy.

Gość MLT 73

Gość MLT 73
Dziewczyny, nie emocjonujmy się tak bardzo. Ten post jest z lutego zeszłego roku, więc co miało się stać to już się stało. Ważne żeby Loreanna była w zgodzie ze sobą...

Gość mikijk
ciekawe co z dzidziem autorki odezwij sie, zainteresowala mnie Twoja historia.

Wspolczuje autorce i nie dziwie sie, ze chce usunac ciaze. Tez powaznie bym sie nad tym zastanawialam gdybym wpadla. Czasami ciaza moze do tego stopnia pokrzyzowac plany, ze pozniej matka moze obwiniac dziecko za niepowodzenia z tym zwiazane, wiec nie powinnismy oceniac autorki bo nie znamy jej sytuacji.

Gość mgurka
a dlaczego nie chcecie drugiego dziecka??? pytam z ciekawości, sama mam 1 i też nie planuję więcej, 1 mi wystraczy..... Zaraz pewnie "naskoczą' na mie zwoleniczki 2-3 dzieci, że jedynak to egoista, że krzywdzę dziecko... ale ja tak nie uważam :-)

Gość MISIAOLI
MAM WKŁADKE OD TYGODNIA I JAK POMYŚLE ŻE MOGŁABYM WPAŚĆ TERAZ TO MNIE SŁABI. USUNEŁABYM NA 100%

Gość wkrotce koncze 30stke
to jest dopiero pech, wkladka plus gumka i dalej w ciazy. my lecimy na gumce 9 lat i tylko raz pekla ale od czego jest tabletka po :)