Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

franciszkamaj

cesarka czy porod naturalny???????????????

Polecane posty

mam jeszcze pół roku do zastanowienia ale bardziej jestem skłonna zapłacić za cesarkę. może wypowiecie się co jest lepsze i pozwoli mi to podjąć decyzję.

Gość takich tematów
było milion

Już nie raz był tu topik naturalny kontra cesarka. I nie raz był w takim temacie młyn,dym i wyzwiska. Tak więc zostanie zrobione zamieszanie a Ty nadal będziesz miała pustę w głowie :)

u każdej kobiety jest z tym inaczej, ja zawsze chciałam urodzić naturalnie, lecz synuś nie chciał wyjść i miałam cc, moja siostra ma 4 dzieci w tym jedną cesarke i mówi ciągle że jak by miała wybierać to woli naturalnie, bo po cesarce strasznie sie czuła rana bardzo ją bolała, ne mogła dojść do siebie, ja z nowu bardzo dobrze sie czułam w drugiej dobie sama zajmowałam sie dzieckiem, jak tylko mogłam wstać z łóżka ( po cesarce musiałam 24h na płasko bez podnoszenia głowy nawet, położna mówiła że tak lepiej)

Ja bym wybrala naturalny z zzo, niz cesarke. Taki zreszta porod mialam i bylam bardzo zadowolona.

koleżanka też jest za naturalnym, pierwszą miała cc była uśpiona, mówi że to co teraz przeżyła było wspaniałe, wczesniej masakra

Gość NATURTALNEI DZIEWCZYNO
A CZYTAŁAS O KOMPLIKACJACH PO CESARCE NIBY JEST MALE PRAWDOPODBONEISTWO ALE ZAWSZE JEST MOJA SIOSTRA ZMARŁA 3LATA TEMU MIAŁA ROBIONA CESRAKE I PO NEIJ NEI OBUDZIŁA SIE BYŁAM 11 MEIISECY W SPIACZCE I ZMARŁA DLATEGO NAJPIERW POCZYTAJ O CESARCE LEPIEJ WYTZRYMAC BOL

teraz juz raczej nie usypiaja, ja słyszałam wszystko i widziałam synka jak tylko został wyciągnięty;) chyba ze nie może kobitka dostać znieczulenia

Gość EVE-25
NATURALNY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kobiety po cesarkach sa obolale bardzo a ja godzine po porodzie biegalam po korytarzu i wspominam porod bardzo dobrze,myslalam ze bedzie gorzej

przeczytaj to: http://porady-poloznej.pl/ciecie-cesarskie-kontra-porod-drogami-natury/ moim zdaniem poród naturalny nie da tylu możliwych komplikacji co cięcie. poród naturalny jest najzdrowszy dla ciebie i dziecka. ja sama rodzę we wrześniu, nie mam tego dylematu - byłam przy wielu porodach i wiem, że pomimo, że jest ciężko przez kilka godzin - WARTO

Cesarka!!!!!!! już milion takich tematów było i to niedawno, więc poszukaj. Zaraz tu wielka wojna wybuchnie.

Gość tylko naturalny
Jednak aby wszystko było dobrze, wszystko musi sie toczyć tak jak natura nas stworzyła, naturalny poród i karmienie piersią Poród jest momentem przełomowym dla każdej kobiety. W czasie porodu ściany i mięśnie pochwy są bardzo rozciągane. Dynamiczny rozwój anestezjologii w ubiegłym wieku przyczynił się do wprowadzenia narkozy i znieczuleń w czasie porodu. Nie jest to niestety zgodne z naturą, że kobieta spędza najważniejsze dla siebie chwile w narkozie, albo w znieczuleniu. Nie jest też naturalne karmienie dziecka mlekiem krowim, czy innymi odżywkami. Nie jest to dobre zarówno dla dziecka, jak i dla matki. Istnieje fizjologiczne powiązanie piersi i mięśni okołopochwowych. Podczas każdego karmienia piersią mięśnie pochwy kurczą się, powracając do stanu sprzed porodu. Ta kurczliwość mięśni vaginy powoduje także ułatwienie w przeżywaniu orgazmu na podobnej zasadzie, jak ćwiczenie mięśnia Kegla. Tymczasem kobiety, które rodziły w znieczuleniu mają zbyt wiotkie mięśnie okołopochwowe, aby odczuwać przyjemność w czasie stosunku seksualnego. O tym, jak ważne są piersi w stymulowaniu reakcji seksualnych kobiety świadczą też wyniki badań naukowych oraz doświadczenia kliniczne seksuologów i ginekologów. Po pierwsze, część kobiet przeżywa orgazm podczas karmienia dziecka piersią. Jest to naturalna reakcja fizjologiczna, która ma poprawić więź emocjonalną między matką a dzieckiem. Po drugie, kilka procent kobiet przeżywa tak zwany orgazm sutkowy podczas kontaktu seksualnego ze swoim partnerem. Dochodzi do tego podczas stymulacji oralnej, rzadziej manualnej, sutków, otoczek piersiowych i całych piersi kobiety. W celu poprawienia reaktywności seksualnej kobiety po porodzie, stosuje się szereg prostych ćwiczeń fizycznych, które poprawiają kurczliwość mięśni pochwy i przywracają zdolności orgastyczne kobiety.

Gość tylko naturalny
Jednak aby wszystko było dobrze, wszystko musi sie toczyć tak jak natura nas stworzyła, naturalny poród i karmienie piersią Poród jest momentem przełomowym dla każdej kobiety. W czasie porodu ściany i mięśnie pochwy są bardzo rozciągane. Dynamiczny rozwój anestezjologii w ubiegłym wieku przyczynił się do wprowadzenia narkozy i znieczuleń w czasie porodu. Nie jest to niestety zgodne z naturą, że kobieta spędza najważniejsze dla siebie chwile w narkozie, albo w znieczuleniu. Nie jest też naturalne karmienie dziecka mlekiem krowim, czy innymi odżywkami. Nie jest to dobre zarówno dla dziecka, jak i dla matki. Istnieje fizjologiczne powiązanie piersi i mięśni okołopochwowych. Podczas każdego karmienia piersią mięśnie pochwy kurczą się, powracając do stanu sprzed porodu. Ta kurczliwość mięśni vaginy powoduje także ułatwienie w przeżywaniu orgazmu na podobnej zasadzie, jak ćwiczenie mięśnia Kegla. Tymczasem kobiety, które rodziły w znieczuleniu mają zbyt wiotkie mięśnie okołopochwowe, aby odczuwać przyjemność w czasie stosunku seksualnego. O tym, jak ważne są piersi w stymulowaniu reakcji seksualnych kobiety świadczą też wyniki badań naukowych oraz doświadczenia kliniczne seksuologów i ginekologów. Po pierwsze, część kobiet przeżywa orgazm podczas karmienia dziecka piersią. Jest to naturalna reakcja fizjologiczna, która ma poprawić więź emocjonalną między matką a dzieckiem. Po drugie, kilka procent kobiet przeżywa tak zwany orgazm sutkowy podczas kontaktu seksualnego ze swoim partnerem. Dochodzi do tego podczas stymulacji oralnej, rzadziej manualnej, sutków, otoczek piersiowych i całych piersi kobiety. W celu poprawienia reaktywności seksualnej kobiety po porodzie, stosuje się szereg prostych ćwiczeń fizycznych, które poprawiają kurczliwość mięśni pochwy i przywracają zdolności orgastyczne kobiety.