Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ilonakurska322

ILE JEDZĄ /JADŁY WASZE 6 TYG DZIECIACZKI??

Polecane posty

Gość ilonakurska322

ja juz nie wiem , norma na opakowaniu mleczka to 150 , ona zjada 90 , czasem 120 , nie wiem ile powinno jesc takie dzieciatko , pomóżcie kobitki!

Gość ssssssseeeeeeeeeer
ja też miała taki problem i nikt mi nie podpowiedział. musisz sama wyczaić sowje dziecko. mój ile by mu dać tyle by zjadł. Myśle,że 90 ml jak ma 6 tyg. to wystarczy. ja jak dawałam więcej to wymiotował (ale jadł) terazma 8 miesięcy i jje 180 ml+ mleko w proszku oczywiście.

je tyle ile potrzebuje, nie porównuj swojego z innymi, jak przybiera na wadze to znaczy że mu wystarcz;) mojej bratowej synek jadł 90ml do 3 miesiąca, a chlop z niego;)

Gość upupupp
mój je 60 max 90 czasami mu się zdarzy tak co 3-4 h je

150ml to strasznie duzo jak na ten wiek.Na bebilonie ktory podaję taka ilosc jest w 4 mcu.Moja corcia od 3 dni jest w stanie tyle zjesc naraz(ma 3,5 mca) a dodam ze to bardzo duza dziewczynka i ma spory apetyt. Wydaje mi sie ze dawka dla 6 tyg dziecka to jest 60-120 ml,wszystko zalezy od apetytu dziecka ale nie tylko....

moja córka w tym wieku jadła porcje po 90 ml i nie zawsze wszystko zjadała. Teraz ma 7 m-cy i do tej pory jadła porcje po 150ml co 3,5 godz., także niczym nie należy sugerować się od A do Z. Dopiero w tym tygodniu podaję jej porcje po 180ml i nie zawsze zje taką ilość. Po prostu ma mały żołądek. Jak dziecko zje na siłę, to mogą je męczyć wymioty, ulewania.... to męczące dla maluszka. Dodam że moja córka przybiera bardzo ładnie. Mieści się w górnej granicy normy siatki centylowej.

pamiętam, że w wieku 6 tygodni właśnie lekarka kazała mi karmić dziecko mlekiem sztucznym 90ml i potem dokarmiać cyckiem. Tylko że po takiej porcji to moje dziecko spało o wiele dłużej, niż normalnie (normalnie czyli po samym cycku). Potrafiła nie jeść 5 godzin, zdarzało się 6 godzin snu! ja byłam zaniepokojona, że dziecko głodzę, a ona tak spała po tej butli 90 ml.

aha, bo mi się zgubiło. Po takiej porcji 90ml moje dziecko już absolutnie nie chciało ssać cycka.

Gość ilonakurska322
no to ja juz nie wiem , ja sie martwilam ze ona za mało zjada bo na NANie jest napisane że powinna juz jesc 150 ml a ona je tak 90 , czsami ale rzadko 120 :/

Mój Jaś mając 6 tyg. jadł ok 120 ml 6 razy na dobę. Teraz ma 2, 5 miesiąca i je już 150- 160 ml 5 razy na dobę.