Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

rerere

czy ktos sie zna na wynikach badan krwi- pomocy!

Polecane posty

hej wszystkim. ostatnio robilam sobie badania, ot tak dla pewnosci bo dawno juz ich nie robilam, ale niestety wyniki chyba mnie przerazaja... nie znam sie na tym kompletnie, ale tak jak grzebie sobie w necie to az boje sie isc do lekarza i cos od nigo uslyszec....a wiec przechodze do rzeczy OB- 9,0 mm/h WBC-6,8 RBC- 3,89 (i to mniemniepokoi bo pokazuje ze za malo) HGB- 11,6 (rowniez za malo) HCT- 32,0 % (tak jak wyzej) MCV 82.0 fL MCH- 29,8 pg MCHC- 36,2 g/dl RDW- 14,5% PLT 541,0 (podwyższone) MPV- 8,3 fL PCT 0,45% (podwyższone) badanie moczu: odczyn pH 7.0 leukocyty- ślad (!) przejrzystość- niezupełny (!) krwinki białe- 6-8 w polu widzenia i tak sobie szperalam, szperalam i zauwazylam ze te niedoboty lub podwyzszone wystepuja w ciąży...a ja zupelnie nie jestem na to przygotowan, w szoku jestem do tej pory i az sie boje pomyslec ze to moze byc prawda. dziekuje wszystkim za odpowiedzi pozdrawiam!

Gość A skąd Ty wzięłaś tą ciążę
? ja tu wszysto wygląda na anemię. A to co Ci wyszło w moczu to może być efet tego, że się źle umyłaś przed pobraniem, nie wzięłaś moczu ze środowego strumienia itp. Ja bym powtórzyła przy zastosowaniu stosownych środków