Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Smutna Emilcia

Mam problem z zona pracodwacy - pomozcie

Polecane posty

Gość Smutna Emilcia

Jest to mloda kobieta - wiek okolo 25 lat. Wykorzystujac obecna sytuacje na rynku pracy (wie, ze zalezy nam na pracy) wyznaczyla dyzury sprzatania jej domu - co sobote 2 pracownice musza jej sprzatac caly dom. Ja sie na to nie zgadzam. Tylko jak mam sie odezwac - odrazu mnie zwolnia. Co zrobic

Gość Smutna Emilcia
Niestety nie - tak wyglada dzisiaj praca

Gość samaEwusia-lat44
ja ,a raczej mój syn,miał podobna sytuację.nagraj ją po prostu.ja kilka lat temu też musiałam iśc szefowi pranie zrobić,powiedziałam że jestem tutaj nie za praczkę,następnego dnia gdy przyszłam do pracy,on powiedział...pani już tu nie pracuje... a mój syn wygrał każdą jedną sprawę w sądzie,gdy przywrócili go do pracy,poszedł i położył na biurku rezygnacje,powiedział że to poniżające pracować ze ''zwierzami''.

Smutna Emilcia to jest wykonywanie obowiązków ponad tych które musisz wykonywać związane z umową zdobądź dowody na to że ona ci grozi i do sądu pracy jak ciebie zwolni sprawę masz w kieszeni

Gość wstażka
ło matko :-O ale ch.u.j.e

to przegięcie -zrozumiałabym sprzatanie miejsca pracy , ale domu pracodawcy ? a niby dlaczego ? jak chce miec czysto to niech zatrudni sobie sprzątaczkę ...a nie was wykorzystuje . Jednakże rozumiem Cię , że nie latwo ci sie przeciwstawić.

Gość zdziwiona i oburzona
Po pierwsze chyba praca w sobotę jest nie zgodna z regulaminem pracy, no chyba że płaci wam za nadgodziny, po drugie w angażu chyba nie jest nic napisane że to należy do Twoich obowiązków? Sprzeciw się jasno podpierając się kodeksem pracy i ewentualną sprawą w sądzie pracy. To jest szczyt bezczelnosci co ta kobieta robi!

Gość wstażka
łatwo powiedzieć buntuj sie i nie pozwalaj sobie ludzie potrzebują pieniędzy na życie, na rachunki :-(