Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Esetrka

Mój kot ma dlugie wąsy. Czy moge je skrócic?

Polecane posty

Gość Esetrka

Czy ktoś kiedyś skracał wąsy kotu? Zastanawiam sie czy jak je utne to czy jeszcze dłuzsze będa rosly?

Gość acasc
spierdalaj kretynie z tą prowokacją i najlepiej poucinaj sobei paluchy bo i tak bzdury wypisują, bez porozumienia z mózgiem bo tego nie ma

Gość w czym ci to przeszkadza
????????????????????????

Gość nieeeeeeee

nie wolno obcinać kotu wąsów czyli wibrysów. chcesz mu krzywdę zrobić żeby ładniej wg ciebie wyglądał???

Gość Esetrka
To nie prowokacja, Serio pisze :) NIe podobaja mi sie takie dlugie wasy bo jak mu daje saszetke z sosem to ma na wasach resztki tego sosu a potem wskakuje mi na lozko :/

Gość kociarra
Wibrysy, bo tak naukowo określa się kocie wąsy, ustawione są w czterech rzędach. Są sztywne, grube, a ich cebulki tkwią prawie trzykrotnie głębiej w skórze właściwej niż normalne włosy. Są też bardziej wrażliwe na dotyk niż zwykłe włosy. Dzieje się tak dlatego, że cebulkę każdego wibrysa oplatają liczne zakończenia komórek czuciowych. Te z kolei przekazują wrażenia czuciowe do mózgu. Kot wyczuwa nawet drobne zawirowania powietrza wokół przedmiotów. Dzięki temu może omijać przeszkody, nawet nocą i polować na obiekty wywołujące drobne zawirowania powietrza. Kocie wąsy mówią też o nastrojach naszego pupila. Kiedy przyjmuje postawę grożenia – wysuwa je, a gdy przechodzi do obrony - przyciska wąsy do policzków. Domyślasz się jak to musiałoby boleć kota jakbyś mu tak je obcieła?

Gość kociarra
Jolitka 85 wszędzie widze ten link i tam nie klikam.. boże, po co dajecie na forum jakies niepotrzrbne linki.. :O

Gość Esetrka
Dzieki za odpowiedz kociarra. Jedyna odpowiedz ktora jakos uzasadnia ze nie moge kotu obciac tych wasow. Dzieki.

Gość kupony lotto
kociarra-- to moze i mi odpowiesz..? Co mam zrobic, zeby moj kocur nie wygrzebywal mi ziemi z doniczek?? Co posprzatam, to on swoje :D siersciuch paskudny :D:D

Gość kociarra
kupony lotto metod, żeby temu zapobiedz jest kilka :P 1.likwidacja kwiatów :) 2.umieszczenie kwiatów poza zasięgiem kota, ale nie zawsze to jest możliwe zwłaszcza jak kwiat jest duży. 3.Umieszczenie w kwiatkach kamyków (nie mogą być zbyt drobne) lub osłonic siatką.. dla zdesperowanych mozna umieścić tam wykałaczki ;) 4.Długie rozmowy z kotem poparte argumentami typu: spryskiwacz z wodą w dramatycznych momentach- kot posłucha albo nie :D Koty z czasem przestają się zajmować ogrodnictwem, jest więc nadzieja, że nawet bez działań roślinki przetrwają.

Gość fujarka pana jarka
moj sobie sam skraca wasy szlajajac sie notorycznie po kuchence i przypalajac je sobie od gazu :o kiedys mu sie ogon zajal

Gość kupony lotto
kociarra- dziekuje bardzo za odp!! :D Z tymi kmykami i z siatka to juz tez slyszalam- chyba bede musiala ten sposoby wyprobowac, bo ani likwidacja kwaitow nie wchodzi w gre, ani ustawienie ich gdzies gdzie kot nie wejdzie (nie ma takiej opcji- wlazi wszedzie). Z ty spryskiwaczem wyprobowalam- niby go to odstrasza ale jak tylka ja jestem w poblizu, gdy mnie nie ma- juz mam ziemie na podlodze :D:D niby sie boi a i tak swoje robi :D:D Slyszalam tez, ze po kastracji kocur moze przestac zajmowac sie ogrodnictwem- tak jak napisalas :) A to dopiero przed nami, w najblizszym czasie :D:D Dziekuje raz jeszcze 🌻

Gość kupony lotto
Aaa, jeszcze cos: Wasze koty tez tak robia?- wchodzi mi wieczorem do lozka, lasi sie, mruczy, domaga miziania-jest do zjedzenia wtedy :D i nagle cos mu odbije i jak nie zacznie mnie gryzc!! Jak wsciekly :D:D Myslicie, ze mu to przejdzie? Dodam, ze ma jakies 7 m-cy

Gość fujarka pana jarka
moj tez ma 7 i robi dokladnie tak samo:D czesto tez rankiem, niby to wita jak sie przebudzam i nagle 'tach' zebami za polik :D ubije go kiedys normalnie

Mam kota sześcioletniego po kastracji. Niestety w jego przypadku, zamiłowanie do ogrodnictwa nie przeszło. Skończyło się na tym że zaczęłam hodować kaktusy, bo za nie przynajmniej się nie łapie.

Gość kupony lotto
fujarka pana jarka- moj mi sie uwiesza na reke, lapie przednimi zebami za skore i ciaaaagnie :D:D a ja z bolu wyje :) No albo probuje cala moje reke (nie dkon) do pyska wladowac i kly zaciska - Ałłłaa :D:D brak slow- wiesz co jest najlepsze? Ze on wlasnie ziemie wygrzebuje z doniczki z kaktusem!! :D:D Fakt, jest to kaktus na takiej jakby "dlugiej nozce" i nie ma mozliwosci poklucia sie na tej wysokosc. A teraz wlasnie wiecie co zrobil? dorwal reczniki papierowe i wszystko poszarpam na strzepy :D:D:D:D No diabel z niego!! Gorzej niz z dzieckiem bo wylumaczyc sie nie da :D:D:D

Gość kociarra
Mója kotka też tak ma :) Głaszcze ją a ona nagle łapie mnie za ręke i zaczyna gryźć :P

Gość kupony lotto
Ja nigdy wczesniej nie mialam kota, wiec dziwi mnie takie zachowanie :D:D:D Ale i tak bym go nigdy nikomu nie oddala- mimo, ze psoci czasami tak, ze z siebie wychodze :D:D:D

kupony lotto, mój kot ja chce mnie obudzić wcześnie rano, to najpierw przeraźliwie miauczy, a jak to nie skutkuje to strąca wszystko co się da: książki z półek, jakieś bibeloty, czasami lecą doniczki

moj ma to samo ,wtedy biorę szybko jakis papierek czy co tam mam pod ręką i go probuje zainteresowac ,wtedy przestaje gryzc.

Gość fujarka pana jarka
spryskiwacz u mnie tez nie dziala :o jak pryskam kwiaty w wannie to ten tam wskakuje i nadstawia sie do lania wody :D za to jest nieziemski z sikaniem - sieka do umywalki :) zwirek w sumie znieniam raz na miesiac bo jak sie skupi to wywalam i jest spokoj :) wyrabia niesamowite rzeczy z psem, jak go przywiozlam mial 4 tyg i normalnie cyckal mi psa !

i to jeszcze mnie lapie zębami pomiedzy kciukiem a palcem wskazujacym -okropnie boli.

Gość kupony lotto
brak slow- moj ma inny sposob na pobudke: napierw siada na lozku, w nogach i wklada lapy pod koldre drapiac mnie w stopy okrutnie a jak mu sie uda, to caly wchodzi no i gryzc zaczyna , w stopy oczywiscie :D:D:D:D

Gość kupony lotto
alina111- nooo, wiem cos o tym gryzieniu miedzy kciukiem a wskazujacym :D:D:

mój też mnie podgryzał ale jak był malutki, teraz skupia się na strącaniu wszystkiego co ma pod "łapą" bo wie że tego nie cierpię

Gość klaudynaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu ---> http://is.gd/Vin