Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gonzallo

czy gdy dziecko nie chce zasnąć w dzień-odpuszczacie?

Polecane posty

co najmniej raz w tygodniu mam taki dylemat-przychodzi 14-a godzina,mała jest po obiedzie,ubieram ją w piżamę i wskakuje do łóżeczka.Czasem nie może zasnąć godzinę a czasem nawet i 1,5 godziny.Nie poddaję się i w końcu usypia .Nie wiem co powinnam wtedy robić-czy gdy nie wygląda na śpiącą po tej godzinie ubrać ją i pozwolić się bawć,czy przestrzegać surowo ustalonego rytmu dnia?Boję sie jednak,ze jak raz czy drugi jej ulegnę to będzie wymuszac na mnie ustępstwa w innych sprawach.

a po co ja zmuszasyzdo spania skoro nie chce...

Gość karrrambaa
nie no daj spokój,ona widocznie jeszcze nie chce spac a potem po tej godzinie to chyba z nudów usypia. moja mała ma 13 mies i śpi o róznych porach- kiedy jest spiąca. wyluzuj.

Gość mamamamaja.
chyba byłaś u mnie dziś w domu z ukrytą kamerką:) też o 14 ją próbuje uśpić i np. dziś to usypianie trwało ponad 1,5 godz i skończyło się tym że mała jednak wylazła z łóżka i bawi się dalej, a ja mam takie nerwy że szok!!! o godzinie 17 zacznie się pokładać, o 18 będzie już bardzo śpiąca, ale nie połóże jej tak wcześnie bo przecież do rana mi nie wyśpi. I tak w koło macieju!!!!

he,he..u mnie się w końcu położyła i śpi jak suseł.Ale fakt ,trochę to nerwów kosztuje.Chcę aby odpoczęła,ale tez podczas tej drzemki ja mam szanse zrobić w domu parę rzeczy,które przy niej byłyby niemozliwe.

Gość NIGDY NIE USYPIALAM DZIECKA
NA SILE BO PO CO ?! DOBIJAJA MNIE TAKIE MAMUSKI . JA MA DWOJKE DZIECI I NIGDY ICH NIE USYPIALAM NA SILE . JAK NIE CHCIALY SPAC TO TRUDNO . JAK BYSCIE SIE CZULY GDYBY KTOS WAM KTOS KAZAL NA SILE ISC SPAC ? A WAM BY SIE NIE CHCIALO ? ZADOWOLONE BYSCIE BYLY ? WATPIE !!!!!!!!!!!

Gość mamamamaja.
a jak nie chce ci spać wieczorem i biega do 24 to też nie usypiasz??? dajesz się wybiegać?? no ale Tobie przecież idealna mamo to się nie przytrafia....

Gość NIGDY NIE USYPIALAM DZIECKA
MOJE DZIECI NIGDY BIEGALY DO 24 H . ZAWSZE BYLY MYTE W GODZ 19- 20 I SZLY SPAC . ZAWSZE MIALY STALY RYTM DNIA O TEJ SAMEJ PORZE POSILKI , SPACER , KAPANIE , SPANIE . A TAKA NADGORLIWOSC TYLKO SZKODZI DZIECIOM . SAMA IDZ SPAC W DZIEN .

Gość kaśka i już.
o matko jak ja bym tak sobie poszła na drzemeczke w dzień:) a drzemki w ciągu dnia o tej samej godzinie też służą uregulowaniu dnia dziecku:) mądralo:)