Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

crazy_woman

Nowy paszport - pytanie

Polecane posty

Witam, mam pytanie: czy jeśli wyrobię paszport w marcu, to czy pod koniec lipca tego roku mogę z niego korzystać wyjedżając poza granicę UE ?/ czy potrzbny jest jakis czas waznosci paszportu? Kumpel mi powiedzial ze musi pol roku minac zeby mozna bylo skorzystac z nowego paszportu. Wydaje mi sie do niedorzeczne, dlatego pytam was, żeby sie upewnic że kumpel nie ma racji w tej kwestii. dzieki za pomoc !!

Gość CHYBA JAKAS POROWOKACJA
omg co za idiotyzm, notorycznie jezdze na białorus ich pojebane przepisy zmuszaja mnie do czestego wyrabiania wizy, mam zaklejony cały paszport + masa ich pieczatek. skladam np. jutro o nowy paszport , teraz kiedy nie ma sezony dostaje go za 2 tyg (podaja czase realizacji 3-4 tyg) odbieram go w urzedzie i odrazu jade na przejcie w połowcach. JAK MASZ PASZPORT W REKU MOZESZ KOZYSTAC ODRAZU. !!!

a skad... trzeba mieć ukończone 75 lat i zgode obojga rodziców

kolego powaznie pytam co masz z tego ze wlejasz ten link blend amed??

Nie, nie prowokacja! Ja takze korzystalam odrazu z paszportu jak dostalam, ale kumpel cos tam mowil ze jakies nowe przepisy weszly.. Ja mu mowie ze to bzdura, ale on sie upierał wiec dlatego zapytałam. Dzieki za potwierdzenie, ze nie bylo zadnych takich głupich ustaw, bo o takie nie trudno w naszym kraju

Ja nie wiem dlaczego ludzie zawsze tak głupio to rozumieją. Tu nie chodzi o to żeby paszport nabrał ważności w szufladzie przez pół roku. Chodzi o to, ze wyjeżdząjąc za granicę tWoj paszport musi być JESZCZE ważny przez pół roku. Do niektórych krajów tylko 3 miesiące. Czyli jesli ważność twojego paszportu jest do marca 2009 to powinnaś była go wymienić juz w październiku jesli chcesz gdzies jechac. A tak odbierasz paszport i w tym samym dniu lecisz gdzie chcesz.

:), masz paszport jedziesz mało tego mam mase pieczatek i np. zostaja mi 2 wolne kartki a paszport mi potrzebny zanoosze do urzedu paszport pokazuje ze zostaly 2 str. i nie płace za cały paszport tylko jakies drobne 25 pln. paszport mam dalej ze soba i moge na nim jezdzic, jak ide po odbiór oddaje tamten ktory tylko stepluja badz dziórkuja. jak masz wize to tej strony nie dziórkuja.