Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Klara__-

Poszukuję dowodów na NIEistnienie wampirów!

Polecane posty

Z Diesla możesz się nabijać, śmiało, mnie to też śmieszy tak szczerze mówiąc:) Poza tym jestem zahartowana, mój mąż notorycznie nabija się z moich filmowych upodobań:)

Gość __Alexander__
"To skad Alexandrze wiesz tyle o wampirach? chyba nie z romansow i seriali?" Z wieloletniego doświadczenia własnego. "Nie da się udowodnić, że coś NIE istnieje." Da się (jak w przypadku istot zmiennokształtnych) ale nie zawsze jest to możliwe (wampiry). Alexander

Gość __Alexander__
"Dowody na to, że wampiry nie istnieją? A proszę Cię bardzo! Pierwsza i podstawowa sprawa: - wampir musi się żywić krwią a wtedy jeśli wierząc legendom po wyssaniu całej krwi ofiara umiera a w przypadku nie wyssania całej zostaje przemieniona w wampira. Biorąc pod uwagę że wampir potrzebuje pić krew często to często musi "wysysać" ludzi. Gdyby wziąć pod uwagę, że przeciętny wampir potrzebuje wyssać krew w ciągu tygodnia z 3 osobników to w ciągu miesiąca daje to nam 12 wyssanych a w ciągu roku 144 ; w ciągu 10 lat -1440 osobników a w ciągu np. 30 lat - 4320 ludzików" I kolejne błędy wynikłe z czyjejś niewiedzy i domysłów. Wampiry sprzątają po pożywieniu się, zabijając ludzi, którzy mają status zaginionych. Nie zawsze co prawda, ale najczęściej, to najlepsze wyjście. Aby człowieka zmienić w wampira konieczne jest dostanie sie krwi wampira do krwioobiegu (nie układu trawiennego) ludzkiego. Przemiany zachodzą rzadko, są kontrolowane, ci którzy ich dokonają są odpowiedzialni za nowostworzonych, w razie gdyby ci okazali się nieprzystosowani mają ich usunąć. Po utracie np. 2 litrów krwi człowiek umiera z jej braku. Wampiry nie żywią się często, około 4-5 ofiar wystarcza na rok, mogą jeść w małych ilościach jedzenie "ludzkie" (choć układ trawienny nie jest do trawienia jedzenia "ludzkiego" przystosowany). To tyle na temat twojego "argumentu". Alexander

Gość __Alexander__
"Ale na ile temu wampirowi wystarczy tych ludzi i zwierząt zważywszy że taki wampirek żyje tysiące lat?" Dziś, gdy ludzi jest około 6.8 mld o żywność nietrudno. Tysiąc lat temu kłopot był o wiele większy. Alexander

Z logicznego pkt widzenia Alexander ma rację. Ilość zaginionych osób jest gigantyczna. A najrozsądniejsi ludzi w dzisiejszych czasach to paranoicy. Ja bym wolała być wilkołakiem, niż wampirem.

Gość ellenee
hej, wy na serio sądzicie, że wampiry istnieją?! bo ja tak bardzo chciałabym żeby Dejmon z Vampire Diaries mnie znalazł i żeby chociaż mnie ugryzł ❤️ tak troszkę chociaż ❤️ co mam zrobić by go spotkać tak naprawdę a nie tylko w snach?

Gość Zainteresowana ?
hymmm....jestem człowiekiem i kiedyś interesowałam sie Wampirami jedni mówią;"Wampiry są wśród nas,one istnieją" za to inni:"wampirów nie ma to mity i legendy" wiecie co?sama nie wiem co mam o tym mysleć? wszystko mi się pomieszało ahhh...a tak na marginesie; szczerze mówią chciałabym żeby były ale nie wiem jakie to konsekwencje za sobą poniesie może nie wiem co mówię ?może to głupie,ale chciałabym w zyciu poznać wampira to było by coś innego w moim zyciu w końcu by się cos działo ahhh... ale szukać ich nie będę ...:-) pisała czytelniczka,interesująca sie tego typem tematami o wampirach

Gość vampiry gryza grzzz
to smutne,ze ich to spotkało :(

Gość vampiry gryza grzzz
vampire switch sama sobie wykrakała i bedzie musiała duzo łez wylac z bezsilnosci :( z własnej woli ukatrupiła swoja chrzesniaczke L(