Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gabrielaaa

przyszłe puszyste mamy

Polecane posty

Gość gabrielaaa

czy z powodu tuszy macie jakies dolegliwości? kiedy poczułyście pierwsze konkretne kopniaczki maluszka? podzielcie sie doświadczeniem

Gość jestem drugi raz w ciąży
Zawsze byłam puszysta. Jak po raz pierwszy zaszłam w ciążę, bałam się, że okropnie przytyję. Na szczęście przytyłam w sumie 7kg. Ruchy dzidziusia czułam około 20tc. A ciążę zaczęło być widać po mnie w 6-7 miesiącu. Tuż po porodzie ważyłam o 2 kg mniej niż przed ciążą. Całą ciążę wyglądałam pięknie. Córcia ma teraz 14 miesięcy Teraz znowu jestem w ciąży - 20tc. Ruchy dzidziusia odczuwam od 18tc. Nie przytyłam na razie ani kilograma. Wyglądam podobno kwitnąco. Brzuszek jest delikatnie widoczny. Mam nadzieję, że waga mi się utrzyma na poziomie poprzedniej ciąży. Acha, chcę dodać że generalnie moja puszystość to 1,70 wzrost i 78kg waga także raczej jestem "apetyczna" ;-D Generalnie przyjęłam jedną zasadę w obydwu ciążach: JEŚĆ DLA DWÓCH A NIE ZA DWÓCH :-) polecam bo się sprawdza.

Gość gabrielaaa
a ja jestem w 1 ciąży. Mój wzrost 170 waga na dzien dzisiejszy 21tc aż 93kg :( ciągle mam wyrzuty że źle sie odżywiam, jem owoce i warzywa ale niestety słodycze też. ruchy dziecka czuje od jakiegoś czasu ale nie codziennie i narazie sa to tylko takie "łaskotki" a kiedy Ty poczułas prawdziwe kopniaki? juz w 20?

Raczej takie łaskotania i delikatne puknięcia, przelewania:-))

A prawdziwe kopniaki nawet bolesne to z tego co pamiętam około 28-30tc.

Gość jestem w 21 tyg
przy wzroscie 165 cm ważę 77 kg. Moja waga wyjsciowa to 69 kg. Zaczęłam tyć dopiero teraz i wasnie przez miesiąc przybaralam 7 kg. Troche jestem podlamana szczegolnie ze nie jem az tak duzo. Ruchy poczulam w 19 tygodniu.

Gość gabrielaaa
ojej a ja juz nie mogę sie doczekac. a bóle brzucha jakies miałas? Bo ja odczuwam takie coś jakbym miła brzuch obolały ale nie zawsze tylko zazwyczaj w nocy np. jak dłużej nie ide siku, no i przy siadaniu i wstawaniu np. z tapczanu nie wiem czy to normalne. Tłumacze sobie ze wszystklo się rozciaga i stad ten brzuch szczególnie na dole i na boakch taki obolały

Gość jestem w 21 tyg
jesli boli cie od jajnika do pachwin o jest to normalne bo wiazadla sie rozciagaja.

Gość oxy
ja też mam takie bóle. jestem w 17tc. szczególnie rano, po obudzeniu, ale tak sobie myślę, że to może dlatego, że muszę szybko....siusiu. Ale bóle mam. Czasami bolą też mnie jajniki.

Gość gabrielaaa
no dokładnie ja tak samo gdy dłużej wstrzymuje siku czasem w pracy nie mam czasu poprostu, to wóczas odczuwam te dziwne pobolewania podbrzusza.

Gość oxy
ja na początku to się nawet wystraszyłam, bo mi lekarz powiedział, że bóle po bokach mogę mieć, bo to te całe więzadła, ale jak będzie boleć po środku brzucha - to mam dzwonić. no i właśnie jak nie odwiedzam toalety długo i po nocy to boli mnie po środku, więc to chyba kwestia ....siusiu ;)

Gość też tak mam jak Wy
to i więzadła

Witam. Ja też zawsze byłam puszysta. W tej chwili jestem w 3 ciąży. Mi raczej ciąża służy, Na początku zawsze gubię pare kilo. Co do jedzenia słodyczy w ciąży to przy dwóch poprzednich w niczym mi nie zaszkodziły, na wadze dużo nie przybrałam, porody nie były trudne. trzeba przyznacć, że kocham słodycze. W tej ciąży niestety nie bardzo mogę je jeść. Po prostu wogóle mi nie smakują. Pozdrawiam

Gość gabrielaaa
ja się modle o lekki poród :(

Gość oxy
gabrielaaa - modlę się o to samo. I tak gorliwie jak chyba jeszcze o nic ;)