Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

czesc dziewczyny ja staram sie o dziecko juz 1,5roku od 8 dni biore feminatal n 800 dla kobiet planujacych ciaze,i mam problem bo przez 3 dni bolal mnie jajnik jak bym miala siniaka a dzisiaj mnie kluje,czy to moze miec cos wspolnego z feminatal.

Gość frufru
no i co z tego że Cię pobolewał? każdego czasem poboli coś zupełnie ni stąd ni zowąd. jak CIę ręka zaboli w łokciu to też od razu piszesz na forum?... nic Ci nie jest, nie histeryzuj. poczytaj skład feminatalu i zobacz co Ci tam niby moglo zaszkodzic na ten jajnik?...

Gość z pewnoscią nie od witamin

U mnie taki ból oznaczał szczyt dni płodnych i duży pecherzyk graafa. Możesz więc śmiało próbować starń w tym okresie. Feminatal nie ma zadnego związku z tym bólem.

co dziennie czasem nawet 2 razy moze dla tego nie umie zajsc bo przez 6miesiecy musialam brac anty.

jestem manikiurzystką i moja klientka która jest ginekologiem specjalizuje się w leczeniu niepłodności i kiedyś powiedziała mi że niepłodność jest wtedy gdy para kocha sie minimum rok 4 razy w tygodniu, więc kochana chyba czas się dokładnie przebadać

partner juz ma dwoje dzieci .wiec chyba ja mam powazny problem.ile mnie wiecej takie badania kosztuja?

Gość frufru
a moj ginekolog powiedzial, ze pierwsze "naturalne" starania o dziecko to ograniczone współżycie. i chodzi tu głównie o mężczyznę, i o wszelkie formy współżycia. po prostu mężczyzna ma się nie spuszczać tylko "kumulować" nasienie. współżycie powinno się odbywać przez tydzien w ciągu miesiąc w okolicach dni płodnych. moze za często się kochacie?...

żadnego kumulowania, co za bzdury, kochajcie sie ile wlezie ale powinnaś sie przebadać. nie wiem ile badania kosztują ii jak się je robi bo ja akurat zachodzę w ciażę jak na zamówienie (2 razy tylko jedna ciąża obumarła)

Gość frufru
a rozmawiałaś z lekarzem?...

tak rozmawialam i powiedziala ze to nic takiego ze moge zajsc nawet po 2lub 3latach ale ja kupilam feminatal n 800 .niektóre dziewczyny zachodza po1miesacu po 3 jesli nie zajde do trzech miesiecy to wtedy zrobie sobie badania.

Gość frufru
no ale zaraz, feminatal nie przyspiesza zapłodnienia i nie zwiększa płodności kobiety. to tylko preparat witaminowo-mineralny... nawet nie lek, a suplement diety...

tak ale duzo kobiet co mialy tez problem z zajsciem to braly feminatal,i zachodzily w ciaze.pewnie brak jakis witamin tez blokujezajscie w ciaze a tam sa wszystkie witaminy .

Gość frufru
no po pierwsze nie wszystkie witaminy, a po drugie - niewiele to ma wspólnego z zajściem w ciążę :) owszem, przygotowuje organizm do ciązy, uzupełnia ewentualne braki kwasu foliowego który jest potrzebny żeby zarodkowi się wykształcał prawidłowo układ nerwowy, ale z zapłodnieniem nie ma nic wspólnego...

Gość magda240777
witaminy maja duze wspolnego z zajsciem w ciążę- moim zdaniem oczywiscie. Sama zaszlam w ciaze na wakacjach, kiedy jadlam duzo witamin! I to bez planowania wiec moim zdaniem to dobrez, ze autorka postu bierze witaminy. Do tego powinna zdrowo sie odzywiac, dotleniac i tego typu pierdoly, ktore maja wplyw na plodnosc. Pozdrawiam