Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość depeche15

Nietolerancja w naszym katolickim kraju.

Polecane posty

enamorada, masz nieaktualne informacje. "Biologicznie ostatnio zrobil sobie dziecko 13-latek. To jest niby normalne?" - dziecko "zrobil" (pieknego slownictwa uzywasz, "kobieto" ktos starszy a przyjaciel rodziny namowil rodzinke, by spreparowali historyjke, bo warta byla kilka tysiecy funtow. to tak na marginesie. a jesli chodzi o temat posta... homoseksualisci nie powinni miec prawa do adopcji dzieci. zwiazek par tej samej plci byl, jest i bedzie wynaturzeniem. gdyby nim nie byl, ludzie posiadali by zdolnosc samozapladniania sie. jedynym normalnym wzorcem, bez wzgledu na twoje poglady, enamorada, jest zwiazek kobieta-mezczyzna. a to, ze nie w kazdym heteroseksualnym domu jest raj... nie jest to zaden argument swiadczacy, ze geje lub lesbijki stworza dziecku lepszy dom. to samo mozna by powiedziec, ze szympans lepiej wychowa ludzkie dziecko, niz nalogowy pijak lub pedofil. a przeciez wsrod zwierzat pedofilia wystepuje. homoseksualizm tez. to to JEST wbrew natzurze. czy tego chcecie, czy nie, drodzy obroncy gejowego tacierzynstwa. btw. nie mam nic przeciwko gejom. niech zyja, jak chca. byle nie zapraszali do swojego zycia dzieci.

Gość sniezynka111111
lidiena: a ty jak dostalas pierwszego okresu do pobieglas po rade do mamy czy taty?? szczerze watpie ze do taty...watpie zeby tata kupil Ci pierwsze podpaski i pokazal jak sie odkleja skrzydelka... masakra...!!!

W Holandii się leczą, bo są tam też tacy Cejrowscy, którzy uważają to za coś obrzydliwego i czynią to także pod presją, bo w Holandii jest też trochę osób wierzących i osób, których rodziny nie akceptują ich takimi, jakimi naprawdę są. Gdybym miała wybierać pomiędzy domem utworzonym przez dwóch mężczyzn a domem dziecka, to wybrałabym dwóch ojców.

Gość A w zwiazkach
Problem tkwi w tym, ze zabraniajac adopcji i czy przrywileju zawarcia zwiazku malzenskiego (cywilnego) osobom o innej orientacji seksualnej w danym kraju, zagraza sie DEMOKRACJE i rownouprawnienie wszystkich obywateli tego panstwa. Czy homoseksualizm jest klasyfikowany w Polsce jako choroba?

>> bo w Holandii jest też trochę osób wierzących i osób, których rodziny nie akceptują ich takimi, jakimi naprawdę są Wierzących w Islam chyba :o Prosze prosze, wychodzi na to, że w Holandii jest gorzej niż w Polsce :D

Gość gdyby zwiazki homo
sniuezynka jak masz i mame i ojca to o podpoaski pytasz mame. Jak nie masz mamy to pytasz ojca, a na ogol jakiej zaptrzyjaznionej ciotki, sasiadki - przeciez ludzie nie zyja na pustyni!( np mojej kolezance zmarla zaraz po porodzie, wychowala sie tylko z ojcem i bracmi, a kobieta w 200%)

>> Czy homoseksualizm jest klasyfikowany w Polsce jako choroba? Do niedawna był! W 1991 roku silnie działające lobby homoseksualne doprowadzilo do skreślenia homoseksualizmu z listy chorób WHO :o Ale to oczywiście są kwestie umowne, nawet administracyjne. Każdy wie, że homo to choroba 🖐️

Ludzie, pary hetero z różnych względów nie mogą mieć dzieci. Przyczyny tkwią w nieprawidłowej budowie narządów płciowych etc. I to jest powód biologiczny. Gej geja nie zapłodni, ale jeśli jest płodny, to może zostać ojcem. Do Lidiia: po pierwsze jestem kobieta tak wiec nie ' podales ' ale 'podalas' Po drugie : a pozwolilabys zeby takie dziecko z domu dziecka bylo wychowywane przez kogos chorego psychicznie, powiedzmy z depresja? Bo dla mnie homoseksualizm jest choroba. A ze sie zdarza w przyrodzie- w przyrodzie duzo sie zdarza, na przyklad hermafrodyty , co nie zmienia faktu ze jest to chore. Takie dziecko z domu dziecka nie dosc ze bez rodziny i samotne to jeszcze ma myslenie wypaczone przez swoich 'ojcow' i 'matki' jakoze 'homoseksualizm jest jedynie inna orientacja seksualna' I co mnie DENERWUJE jak cholera, to to ciagle powolywanie sie na 'nowoczesne kraje'. Ja mieszkam w tzw. nowowczesnym kraju i ta cala tolerancja to jeden wielki mit- to tak na marginesie Nie wiedzialam, jakiej jesteś płci. Gdybym była równie uszczypliwa, zaczęłabym się pieklić o Lidiię. Dlaczego homoseksualizm porównujesz z depresją? Że niby ona tylko gejów spotyka? Nie, nie jest tak. Biologiczni rodzice heteroseksualni też na nią cierpią. To nie jest choroba, poczytaj sobie ksiązki z zakresu biologii i seksuologii. Z Twoimi wyobrażeniami nie będę dyskutowała, bo subiektywne odczucia nie świadczą o tym, że homoseksualizm jest chorobą.

Niby dlaczego homoseksualizm mialby byc choroba? Bo kogos pociaga fizycznie osobnik tej samej plci? A z tym 13-latkiem to nie o to chodzi czy to bylo spreparowane czy nie (jesli nawet 16-latek jest ojcem a nie on to co za roznica?), chodzi o to, ze biologiczna mozliwosc czy jej brak nie determinuja slusznosci naszych decyzji.

Gość aaaaaaaaaaddd
ANALNY OPRAWCA NIEDAWNO ZAŁOŻYŁ NA FORUM TEMAT (JUŻ USUNIĘTY), W KTÓRYM PRZEKONYWAŁ, ŻE "WSZYSTKIE MAGDY TO KURWY" TO JEDEN Z TYCH, KTÓRZY MAJĄC PONIŻEJ 80 IQ WZIĘLI SIĘ ZA POSIADANIE "WŁASNYCH" (KOŚCIOŁA) POGLĄDÓW

>> Przyczyny tkwią w nieprawidłowej budowie narządów płciowych etc Raczej niekoniecznie :o PS Sram na kościół i księzy rzadkim gówienkiem.

Nazywanie depresji "chorobą psychiczną" dowodzi poziomu niektórych osób. Nie chodzi mi o to, czy ktoś jest za adopcją dzieci przez pary homo, ale niektórzy wykazują się zwyczajnym debilizmem.

lidiena: a ty jak dostalas pierwszego okresu do pobieglas po rade do mamy czy taty?? szczerze watpie ze do taty...watpie zeby tata kupil Ci pierwsze podpaski i pokazal jak sie odkleja skrzydelka... masakra...!!! Pobiegłam do taty, bo mamy akurat nie było w domu, pracowała. Tato sprostał zadaniu, poszedł na stację benzynową po podpaski. A jak się je zakłada, pokazywała pani na wychowaniu do życia w rodzinie w IV klasie podstawówki.

Gość A w zwiazkach
:-)

Niby dlaczego homoseksualizm mialby byc choroba? Bo kogos pociaga fizycznie osobnik tej samej plci? A z tym 13-latkiem to nie o to chodzi czy to bylo spreparowane czy nie (jesli nawet 16-latek jest ojcem a nie on to co za roznica?), chodzi o to, ze biologiczna mozliwosc czy jej brak nie determinuja slusznosci naszych decyzji Bo dla niektórych osoby wymykające się pewnym schematom są chore. Pamiętam, jak mama opowiadała, jak mój wujek był bity przez nauczycielkę linijką, bo pisał lewą ręką, a nie prawą. Obecnie nikt nie zmusza dziecka do pisania prawą ręką. Na szczęście zmierzamy w stronę cywilizacji i tolerancji, choć nieco wolniej od Hiszpanii czy krajów skandynawskich, ale one nie tkwiły w izolacji za żelazną kurtyną. Jakieś 10 lat temu radio podawało w Wigilię, że 11-latka urodziła dziecko. Czysta biologia. Szkoda tylko, że dziewczynka do pełnienia roli matki się nie nadaje.

U mnie w domu wychowanie seksualne wygladalo tak, ze rodzice kupili mi ksiazki na ten temat. Nikt nie zagladal mi w majtki, a jak sie uzywa podpaski wiedzialam zanim zaczelam miec miesiaczke. O seksie tez dowiedzialam sie raczej od kolezanek niz od mamy, wiec nie przesadzajcie z ta niezastapiona rola mamy w procesie uswiadamiania.

Depresja jest zaburzeniem emocjonalnym (podobnie jak nerwica), na 99% wynikającym z nieprawidłowej chemii mózgu podczas choroby. Chorobą psychiczną jest psychoza paranoidalna albo schizofrenia (prawidłowo powinno określać się ją jako schizofrenie, ponieważ to zbiór chorób, które wywołują konkretne objawy).

Ja też dostałam ksiązki, ale rodzice też ze mną rozmawiali i to obydwoje. Miałam edukację seksualną w szkole. No i z koleżankami siedziało się na trzepaku, i rozmawiało. Zawsze może uświadomić jedna albo druga babcia.:)

ale tu nowoczesnie i tolerancyjnie :-o szkoda, ze tej tolerancji zabraklo do szanowania pogladow innych.

A wracając do rozmowy Senyszyn z Cejrowskim, to ta pierwsza pani nie miała zbyt twardego gruntu pod nogami, gdyż zmuszona była przyjąć argumentację na obronę jakiejś broszurki, która w szkołach zalecała dzieciom "kontrowersyjne" praktyki seksualne, w tym ręczną penetrację odbytu z użyciem gumowej rękawiczki. Z drugiej strony Cejrowski jak dżentelmen się nie zachował ... :P

Ale co strasznego jest w tym, że dzieci uświadamia się, że ową penetrację przeprowadza się w rękawiczce? Przecież nie tylko pary gejowskie mają takie fantazje, a najważniejsze jest, żeby nastolatek nie zaraził się żadną choróbskiem. Gdzie widzisz nietolerancję osób o poglądach konserwatywnych, o konkrety poproszę.

nie kumam, racja, nie powinno się nigdy walczyć z rozmówcą, a z jego poglądami, jeśli mamy przeciwne (co jest słuszne w granicach kultury), ale niestety wielu przeciwników adopcji przez homo porównywało ludzkie istoty do wynaturzeń, nawet do pedofilów, co zaprzecza rzetelnej obserwacji zjawiska homoseksualizmu i najzwyczajniej krzywdzi ludzi, wyklucza dyskusje na poziomie

nie kumam - nie przesadzaj, czy ktos prowadzi z toba dyskusje w sposob uwlaczajacy Tobie albo twoim pogladom? Nie sadze, wiec nie histeryzuj.

Nazywanie gejów pedofilami, osobami chorymi, wynaturzonymi rzeczywiście negatywnie świadczy o kulturze dyskusji...

Lidiena, nie napisałem, że taka praktyka jest czymś strasznym, ale w kontekście zaznajomienia jej z dziećmi w gimnazjum jest kontrowersyjna i mam na myśli to, że godziła w obyczajowość osób o poglądach Cejrowskiego, których jest dużo i stąd Senyszyn na samym początku miała punkty ujemne :P

Gość kto powiedzial ze
jedynym wzorcem rodziny jest para hetero? dobry wzorzec rodziny to ten, w ktorym partnerzy kochaja sie i szanuja, zyja moralnie...plec? - nie gra tu roli...gdyby koltunskie srodowisko nie szykanowalo dzieci z rodzin homo, nie byloby problemu...wychowywalam sie w rodzinie hetero, ale mialam takiego ojca-skurwysyna, ze gdyby nie moja matka-anioł to z checia wolalabym wychowywac sie u dwoch gejow lub lesbijek, ktorym by na mnie zalezalo a nie ktorzy by mnie olali centralnie jak moj jebany tatus....

kto powiedzial ze dlatego (dla mnie) jedynym rozsądnym argumentem przemawiającym za zakazaniem adopcji dzieci przez takie pary, jest środowisko, które może zafundować takiemu dziecku bardzo nieprzyjemne przeżycia

Gość zwroccie tez uwage na to
ze istnieje biseksualizm, a wiec zdolnosc pokochania osobnikow przeciwnej i swojej plci...POKOCHANIA, nie tylko uprawiania sexu i pociagu plciowego...tacy jestescie przeciwko MILOSCI? nie moge tego pojac...powiedzmy taki/a bi wchodzi w zwiazek homo, bo kocha akurat (zdarza sie) osobe tej samej plci. co mu radzicie- na sile odkochac sie, zakochac sie na sile w kims plci przeciwnej? czemu nie moze byc tak ze ludzie sa po prostu ludzmi, a milosc nie rozgranicza plci...czemu bronicie komus posiadania dzieci, jesli to ma dac mu szczescie? zazdroscicie? wasza moralnosc jest tylko jedna z odmian moralnosci- jest konserwatywna (nie mowie ze odrazu katolicka), sa tez inne rodzaje moralnosci nie tylko wasza...podstawa kazdej MORALNOSCI jest NIEKRZYWDZENIE innych...jaka krzywde robi wam homo, lub bi? jest raczej na odwrot...takze dzieciom z rodzin jednoplciowych nie dzieje sie krzywda z samego faktu ze jest to rodzina homo, chyba ze ludzie wokol beda stwarzac problemy.... byla to moja odezwa do twardoglowych.pozdr!

Kiedy kochamy i nasza miłość nie jest odwzajemniona, to cierpimy i wielu z nas zakłada wątki choćby na tym forum. Każdy z nas pragnie być szczęśliwy, tymczasem odmawiamy tego prawa osobom homo i biseksualnym, które po prostu urodzili się tacy, że zakochują się w osobach tej samej płci. Co w tym jest nagannego? Osobiście widok dwóch całujących się mężczyzn czy kobiet nie przeszkadza mi. Wręcz przeciwnie, uważam to za miły widok, bo każda miłość jest piękna. Jedyną przeszkodą jest stosunek społeczeństwa. Myślę, że trzeba nad nim pracować stopniowo. Najmniej legalizacja związków partnerskich, a potem jak społeczeństwo stanie się bardziej tolerancyjne, legalizacja małżeństw homoseksualnych wraz z prawem do adopcji dzieci.