Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 zalamana sytuacjaaa

chyba juz nie znajde pracy...

Polecane posty

Go艣膰 zalamana sytuacjaaa

nie wiem ma dola musze sie wyzalic za co zyc za co placic rachunki za co placic czesne na co e studia? i tak kazdy pracodawca ma to w dupier 馃槶

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
a mi dnia brakuje ;) przez t膮 robot臋..tyle tego nabra艂em..:o chocia偶nie narzekam pod wzgl臋dem finansowym.. ale g艂owa do g贸ry..szukaj,a znajdziesz :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 eheeeeeeee
jak przestaniesz na kafe siedziec to bedziesz mial wiecej czasu :O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 To i ja co艣 napisze
Niestety takie czasy 偶e samo wykszta艂cenie jest g贸**o warte, a liczy si臋 do艣wiadczenie. Mo偶e spr贸buj p贸j艣膰 na sta偶 ? co prawda marne pieni膮dze ale zawsze i do tego 艂apiesz do艣wiadczenie. Ja si臋 pom臋czy艂em p贸艂 roku na sta偶u i po nim znalaz艂em fajn膮 prac臋 wi臋c gor膮co polecam takie wyj艣cie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zalamana sytuacjaaa
bylam jzu na stazu rece opadala lepiej bylo skonczyc zawe i przynajmniej mialabym prace a tak czlowiek uczy sie palci meczy tlucze glowe taci czas i gowno z tego ma 馃槶

Udost臋pnij ten post

w艂a艣nie..wykszta艂cenie swoj膮 drog膮.. ale umiej臋tno艣ci i kursy..to podwy偶sza Twoje kwalifikacje..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 emu-80
Ja te偶 mam studia, robi臋 drugie studia a mianowicie j臋zyk angielski,opr贸cz tego mam kursy.By艂am na sta偶u, przygotowaniu zawodowym, pracowa艂am na zast臋pstwo jako pracownik administracji i og贸lnie masakra z prac膮.Za艂apa艂am si臋 do pracy w szkole za 860 z艂 netto i do tego w szkole jest totalnie zimno co przyp艂acam moim zdrowiem.Lepiej nie my艣le膰 o tym bo mo偶na si臋 za艂ama膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zalamana sytuacjaaa
zeby robic kursy tzreba miec za co ja niedlugo nie weim za co bede placic czesne a co dopiero kursy:O nie wspomne juz o tym ze oszcedzam na zyciu:O jestem zalamana

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 emu-80
mam tak samo za 860 z艂 musz臋 op艂aci膰 dojazdy na studia koszt 200 z艂 miesi臋cznie do tego co miesi膮c wp艂acam rat臋 500 z艂 do tego op艂aci膰 telefon.Gdyby nie to 偶e mieszkam jeszcze z rodzicami to musia艂abym zrezygnowa膰 z jedzenia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zalamana sytuacjaaa
ang znam bylam troszke za granica dogaduje sie ale lepiej mi sie przyswaja rosyjski wiec wzielam na uczelni dodatkowy fakultet ale co to da? pewnie nic:( mam dola jak cholera czlowiek uczy sie jezdzi na ta uczelnie wydaje kase inni pokonczyli zawy i maja dobra prace a ja co? na co te studia? zaczynamz alowac ale juz sie nie wycofam za duzo kasy mi poszlo

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zalamana sytuacjaaa
ja mieszkam z bratem ale on niedlugo sie wyprowadza z dziewczyna i zostane sama az boje sie myslec za co utezymam mieszkanie i siebie :(

Udost臋pnij ten post

w sumie racja..ja od ma艂ego dziecka 'szlifowa艂em' sztuki walki.. wi臋c teraz jestem instruktorem w szkole walki(3 raz w tygodniu x 2h), i mimo tego mam swoj膮 prac臋(8 godzin, niekiedy s艂u偶by), i jeszcze jestem konsultantem w sprawach wszelkiego rodzaju psychoprofilaktyk uzale偶nie艅..(2razy w tygodniu po 1,5h).. i studiuj臋 jeszcze..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 emu-80
Widzisz ja te偶 szukam pracy chodz臋 na rozmowy i nerwy mnie szarpi膮,bo teraz jak jest rozmowa to albo wcze艣niej test Ci robi膮 albo z czego艣 pytaj膮 ostatnio by艂am na rozmowie do Urz臋du nie do艣膰 偶e zadawali g艂upie pytania (jak zwykle dokumenty czytali w momencie mojego wej艣cia i oczywi艣cie okaza艂o si臋 偶e jeszcze nie moje,nie wiedzieli o co pyta膰 itd.)to jeszcze egzaminowali mnie z j臋zyka a w papierach za艂aczy艂am i to 偶e mam certyfikat i za艣wiadczenie z uczelni i jeszcze powiedzieli 偶e musz臋 poczeka膰 bo przyjdzie facet kt贸ry mnie b臋dzie egzaminowa艂 bo tu nikt inny nie umie j臋zyka.No koniec okaza艂o si臋 偶e to jest praca za minimaln膮 kas臋 czyli gdzie艣 950 z艂 na r臋k臋 a dojazdy kosztowa艂yby mnie jakie艣 175 z艂 czyli do 偶ycia zostaje mi gdzie艣 ponad 700 z艂.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zalamana sytuacjaaa
boze i jeszcze jezyk sprawdzaja i min pensja?:(zalosne co sie dzieje teraz ludzie po studiach nic nie znacza:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 emu-80
nic a nic do tego pytali mnie z funduszy europejskich i jeszcze z ustawy o samorz膮dzie gminnym do tego egzaminowali z j臋zyka angielskiego ustni no i musia艂am napisa膰 zaproszenie na uroczysto艣膰 w j臋zyku angielskim i na ko艅cu jeszcze sprawdzili umiej臋tno艣膰 pos艂ugiwania si臋 komputerem worda no i excela mia艂am normalnie zadania w punkcie do zrobienia, wyliczenia, wstawienia wykresu.A na ko艅cu dowiedzia艂am si臋 偶e zarobek minimalny no dla mnie jeszcze koszty dojazdu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a jakie masz studia
to po co wybierasz g贸wniany kierunek, po kt贸rym nie ma pracy? ja sko艅czy艂em farmacj臋, 艂atwy kierunek, sama pami臋ci贸wka, zarabiam 5000 na r臋k臋 i nie narzekam, wszyscy z mojego kierunku maj膮 prac臋 bez problemu a jak kto艣 ko艅czy administracj臋 czy zarz膮dzanie i marketing to si臋 musi liczy膰 z tym, 偶e po takich studoiach pracy niet, ju偶 lepiej zdoby膰 konkretny zaw贸d moja kumpela zna j臋zyki, pracy nie mog艂a znale藕膰 to sama otworzy艂a szko艂臋 j臋zykow膮 Ha ha, trzeba co艣 robi膰, a nie siedzie膰 i si臋 u偶ala膰 nad sob膮

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zalamana sytuacjaaa
co za chory kraj:( ja juz sama nie wiem co robic nwysylam je glupie cv ale nawet nikt sie nie odzywa:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 emu-80
Ja sko艅czy艂am politologi臋,specjalizacja europeistyka do tego ko艅cz臋 drugie studia j臋zyk obcy.Moim zdaniem to nie s膮 g贸wniane studia nie ka偶dy mo偶e ko艅czy膰 farmacj臋.I nie u偶alam si臋 nad sob膮.A co do za艂o偶enia szko艂y prywatnej to w moim mie艣cie by艂o ich tak du偶o,偶e niekt贸re musia艂y zako艅czy膰 swoj膮 dzia艂alno艣膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zalamana sytuacjaaa
zeby cos otworzyc trzeba miec tez za co jak ja ledwo zyje za to co mam a ty mi kazesz otwierac biznes?:O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 emu-80
ja wysy艂am nawet si臋 odzywaj膮 nie zawsze ale cz臋sto ale co z tego w moim rejonie na jedno stanowisko jest czasem i 50 os贸b.Zreszt膮 wiem jak si臋 zdobywa prac臋 teraz. Niby wielkie og艂oszenia rekrutacje a bardzo cz臋sto z g贸ry jest ustalone kto ma by膰 przyj臋ty.Tak bez znajomo艣ci to mozna dosta膰 kiepsk膮 prac臋 za marn膮 p艂ac臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zalamana sytuacjaaa
jestem po ekonomii nie wiem czy to gowniany kierunek:O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 emu-80
A co do otwierania biznesu...c贸偶 trzeba mie膰 wk艂ad w艂asny to po pierwsze i nawet jakbym mia艂a to teraz w dobie kryzysu na pewno bym si臋 nie odwa偶y艂a.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a jakie masz studia
pisa艂e do autorki tematu :) pracy si臋 nie szuka na cv, ale na twarz! trzeba chodzi膰 osobi艣cie, od firmy do firmy, od urzedu po sklep, wieu pracodawc贸w nie daje og艂osze艅, a maj膮 miejsca pracy m贸j szef to nawet nie czyta tych cv co ludzie przysy艂aj膮 , a zatrudni艂 juz z 10 os贸b, kt贸re przysz艂y osobi艣cie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 emu-80
My艣la艂am,偶e do nas obu.Co do chodzenia, to ja na przyk艂ad chodzi艂am i to du偶o po pracodawcach u jednego stawia艂am si臋 regularnie przez p贸艂 roku co dwa tygodnie ju偶 prawie mia艂am prac臋 i nagle nie wypali艂o.Na dzie艅 dzisiejszy mam jak膮艣 prac臋,ale za tak膮 p艂ac臋 nie da si臋 wy偶y膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a jakie masz studia
kumpela dosta艂a dofinansowanie z unii, posz艂a do urzedu pracy, pokaza艂a biznes plan i kas臋 dali, teraz sama zatrudnia ludzi ekonomist贸w u nas pod dostatkiem, zr贸b jakie艣 podyplomowe raczej

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tylko 偶eby dosta膰 dofinansowan
to musia艂a sie na czym艣 zna膰 i mie膰 udokumentowane do艣wiadczenie bo dotacji to ka偶demu ch臋tnemu nie daj膮. Tylko co da komu艣 podyplomowa? Co艣 da :D ale w perspektywie 1-2 lat jak si臋 sko艅czy. Na czesne te偶 trzeba mie膰 kas臋 i przez te lata co艣 robi膰 bo tak to si臋 mo偶na uczy膰 do 40 i nie mie膰 pracy :O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zalamana sytuacjaaa
u nas w UP czeka sie 3 lata na dofinansowanie pan pokazal cala kupe zgloszen kazal czekac:( a co do chodzenia to chodzilam zostawiaalm i nic:( podyplomowe? jak nic nie znjade to anwet mgr nie skoncze bo mnie nie bedzie sta cna czesne i wezme urlop:O

Udost臋pnij ten post