Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Gość idiot equal idiot
zacofanie :o

Niestety jeszcze przez wiele wiele lat takie praktyki będą stosowane:( Presja społeczeństwa nie pozwoli im zaniknąć. Współczuję tym kobietom, a w szczególności matkom, które nie potrafią uchronić swoich córek przed tym rytuałem. Osobom z zewnątrz łatwo jest oceniać i mówić, że takie rzeczy są złe, ale tam jak widać na filmie zaniechanie tego niesie za sobą nie mniejsze zło jak obrzezanie. Pocieszające jest tylko to, że w wielu regionach podjęto próby zaprzestania obrzezania na skutek edukacji seksualnej i że mężczyźni pomagają mówiąc, że seks z nieobrzezaną kobietą daje im więcej radości.

Gość szkoda dzieci
szok!

Gość defvgjak
na czym polega obrzanie kobiety BO JAK DLA MNIE NIC NIE WYNIKA Z TEGO FILMU :O

cos okropnego.. ogladalam kilka filmow na ten temat i jestem zazenowana.. ale to sa typowe zabobony

Gość obrzezanie
dla tych co nie wiedzą, obrzezanie kobiety polega na wycięciu łechtaczki oraz czasem też warg sromowych mniejszych, to co zostanie to się zszywa, bez znieczulenia kobieta ma potem duże trudności z oddawaniem moczu o seksie nie wspomnę...

Gość warto obejrzec...
czasem to wszystko wycinająszkłem bądź puszką metalową :o

Mało tego.......przy tym najgorszym obrzezaniu czyli wycięciu łechtaczki i warg sromowych małych i dużych wszystko później jest zaszywane a mąż przy stosunku musi sam penisem powiększyć sobie tę małą dziurkę która zostawiona jest na oddanie moczu czy krwi menstruacyjnej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mało tego......przy każdym porodzie kobieta jest rozszywana a po porodzie znowu zaszywana a przecież tam maja po kilkoro i więcej dzieci więc........rozszywają-zaszywają,rozszywają-zaszywają............To jest jakiś koszmar!!!!!!!!!

Gość wspolczuje dziewczynce

Gość dorcia33
Widzialam juz kiedys film o tym.Tj straszne powinni tych co to robia wieszac.2o wiek i takie zacofanie!!

Gość po co ci
jak juz to XXI.Okropne fakt